FIFA Ballon D'or 2012

Ваш избор за FIFA Ballon D'or 2012?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
421036_10151342389159127_222405391_n.jpg

То е то.
Абе ајде. Ич не е пристрасен тимов кон Серија А, нели? Пет играчи од лига што не е ни во топ 3 лиги во Европа и без тим што стигнал многу далеку во европа лани. Што направија Челини, Силва, Видал и Ибра надвор од Серија А? Ги немаше.

Ај Пирло играше многу добро и на ЕП па ќе кажеш заслужува.

Дури и смешниов тим на ФИФА е пореален од ова.

Абе ајде. Ич не е пристрасен тимов кон Серија А, нели? Пет играчи од лига што не е ни во топ 3 лиги во Европа и без тим што стигнал многу далеку во европа лани. Што направија Челини, Силва, Видал и Ибра надвор од Серија А? Ги немаше.

Ај Пирло играше многу добро и на ЕП па ќе кажеш заслужува.

Дури и смешниов тим на ФИФА е пореален од ова.

a mesi ronaldo i kompanija sto napraija vo evropa ??

Меси заслужено како и секогаш.Али оваа фарса од тим на годината,не ме јеби бре Алвес, Пике, Марсело,Чаби Алонсо.Пирло,Кјелини,Т.Силва,Бејл се професори по фудбал за овие бре.

Заслужена награда за најдобриот фудбалер на сите времиња...хејтерите можат да хејтаат

инаку изборот е повеќе од смешен..Пирло мораше да биди во тимот,каде е Лам,Иванович,најдобриот дефанзивец минатата сезона Барзаљи??..Пике,Лавес,Рамос се смешен избор да се разбериме

Мислам дека главната причина што Меси ја освои наградата е тоа што дека експлодираше баш во тие месеци кога највеќе се зборува за оваа награда, додека Роналдо и целиот негов тим играа преслабо. Ретко кој памти што Роналдо правеше таму некаде во март, април, мај, јуни.. Мислам дека Роналдо ја заслужи повеќе наградата затоа што во повеќето меѓусебни пресметки со Меси беше подобар, изигра добро во доста важни натпревари за Реал и Португалија, а да не заборавиме дека беше подобар и во најважниот натпревар на Реал и Барса оваа сезона. Од друга страна пак, грев е да кажам дека Меси незаслужено ја освои наградата поради рекордот кој го сруши.. Тоа мислам дека е и единствениот податок кој оди во прилог на Меси. Како и да е, честитки за Меси.

Три заклучоци:
1. Меси слободно да оди на аудиција за К-15.
2. Меси и Роналдо во слободно време биле другари (најшокантен заклучок)
3. Заборавив кој се Дани Алвес и Гвардиола, добро шо ме потсетија.

За џабе ли правевме тим на годината?

Како што знам и јас од овде е изборот на најдобрите 11.

Ова е УЕФА тим на годината, мислам дека е различно.

Плус види што ти пишува кога ќе влезеш на ова:

Countdown to the results announcement:

9 Days -
4 Hours -
36 Minutes -
7 Seconds

Ќе дознаеме за 9 дена, ма да сигурен сум дека не е исто со FIFPro.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom