Мобилниот како рутер (tethering) - грешка, или?

• Креатор на темата Креатор на темата Pirana_1996
  • Време на започнување Време на започнување
ako nemash aktivirano nekoj surf paket ti se naplaka 10-15-20 den . mb. Skapo uzas...ako imash odnapred aktivirano internet paket (100 den.-100 mb...200den.-300 mb... pa se do 800 den. -10 gb) ako go potroshish paketot ti se namaluva brzinata i nema shansa da platish poveke od osnovniot paket.Vo tekot na mesecot ti se tarifira se i moze da te izvadi od pamet i te dovede vo zabluda no na krajot od mesecot (after billing) se ti se odbiva.Duri i ako nemash aktivirano internet paket pa nabildash smetka odi vo bilo koj salon na T-Mobile ,napraj prigovor kao ne si znael deka e tolku skapo,si mislel deka si na wi-fi i sl. vo 99 % slucaevi go odobruvaat prigovorot ,ti minusiraat internet no ti naplakaat nekoj internet paket.End of story.
Gore spomna nekoj Vip internet ...bespredmetno e da se sporeduva internetot na T-Mobile i Vip.Razlikata e kako dial-up i Adsl ,e sega odnos cena-perfomansi si go pravi svoeto,kvalitetot e sekogash poskap

значи земав таблет и пошо неам рутер наместив го напраив мобилниот коо рутерче да зиам од него интернет(од картица т-мобиле) седев едно саат ипол на нет и ништо не симињав .. и сметка 3801. можно ли е или е некоја грешка???.. Прегледај го приврзокот 55757
Која тарифа си?
Дали имаше активирано интернет пакет?

Ако претходно немаше активирано интернет пакет и ако тарифата не вклучува бесплатен интернет, сумата е сосема точна и ќе треба да си ја платиш.

1 MB=15 денари
248х15=3720 денари

Ова често се случува и нема причина од мобилните оператори да не постават некоја граница, на пример после потрошени 1000 или 500 денари да те известат со СМС. Исто се случува и за интернет во роаминг, нека стават некоја граница и ако ја преминеш да мора да го активираш повторно.
Сакаат да спечалат на нечие незнаење.

за неписмените, хотспот и тетеринг НЕ се наплаќа дополнително.
а тоа што си на т-мобиле, ....... “мое сочуство“, не си нормален.
оне има одллична понуда, ТОТАЛ М, со 1гига интернет. а ако ти е малку, уште 150 ден и плус 2 гига.
тие “Т“ се лопужди невидени, а ти неупатен, да не кажам неписмен, правиш експерименти без да се информираш, такви ко тебе сакаат они.
ПРАВАЦ У ОНЕ, ПРЕФРЛИ СЕ И К*Р ДА НЕ ТИ ЧУЕ, РАААААТТТТТ

ako nemash aktivirano nekoj surf paket ti se naplaka 10-15-20 den . mb. Skapo uzas...ako imash odnapred aktivirano internet paket (100 den.-100 mb...200den.-300 mb... pa se do 800 den. -10 gb) ako go potroshish paketot ti se namaluva brzinata i nema shansa da platish poveke od osnovniot paket.Vo tekot na mesecot ti se tarifira se i moze da te izvadi od pamet i te dovede vo zabluda no na krajot od mesecot (after billing) se ti se odbiva.Duri i ako nemash aktivirano internet paket pa nabildash smetka odi vo bilo koj salon na T-Mobile ,napraj prigovor kao ne si znael deka e tolku skapo,si mislel deka si na wi-fi i sl. vo 99 % slucaevi go odobruvaat prigovorot ,ti minusiraat internet no ti naplakaat nekoj internet paket.End of story.
Gore spomna nekoj Vip internet ...bespredmetno e da se sporeduva internetot na T-Mobile i Vip.Razlikata e kako dial-up i Adsl ,e sega odnos cena-perfomansi si go pravi svoeto,kvalitetot e sekogash poskap
mislish deka mozam da otidam vo t-mobile i da napravam prigovor.. mislis deka kje mi go prifatat?? i kolku bi mozel da platam taka?inace imam covek tamu prijatel so raboti .. bi mozel li da napravam nesto??

mislish deka mozam da otidam vo t-mobile i da napravam prigovor.. mislis deka kje mi go prifatat?? i kolku bi mozel da platam taka?inace imam covek tamu prijatel so raboti .. bi mozel li da napravam nesto??
Кажи ми кој тарифен модел го користиш во постпејд, и дали имаш вклучено дополнителен пакет за мобилен интернет сообраќај, или не?

Да не знае некој како може да се прави тетеринг од мобилен на лаптоп преку усб кабелот?
И дали дополнително се наплаќа за тетерингот?

Да не знае некој како може да се прави тетеринг од мобилен на лаптоп преку усб кабелот?

Од T-Mobile си ја плаќаш само цената на мобилниот интернет, во зависност од договорот кој го имаш склучено, дополнително за тетеринг не се плаќа ништо. Инаку не сум сигурен како би можел да се поврзеш со USB кабел. Јас само сум го користел мобилниот уред безжично како Hotspot, што е многу едноставно.

Сум поврзувал само со Нокиа телефон, со другите или е тешко или неможе, ако те интересира пиши.

Ќе симнеш nokia pc suite, ќе инсталираш на пц, отвараш програма, трета икона во горен десен агол, местиш прилагодувања и одиш конект. Многу е едноставно. Пиши дали си успеал.

слицно мислив да написам како "безидејазаник "конектирај го телефонот со модемот за интернет па после направи ви фи конекција али не преку картица него преку модемот да теце интернетот
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 10:04 ---
ова е ако имас домасен интернет со модем,или влези во отворена мреза сто ја имас негде во комсии и од неа направи своја
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 10:07 ---
се наплака ако користис интернет од картицата на телефонот (се зависи каков договор имас и со кого)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom