Помош, софтверски проблеми и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Некој да каже како се инсталира оперативен систем на нов лаптоп.
Фала однапред.
Си се заебал, на новите не може да се инсталира оперативен систем... Врати го и земи стар. На старите се инсталира на следниов начин:
се снабдуваш со windows cd, го ставаш во оптичкиот уред на стариот лап топ, местиш да бутира од оптичкиот уред и бидејќи имаш 6400 мислења и најверојатно знаеш да читаш, ги следиш инструкциите што ќе се појавуваат на екранот.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дечки ај кажете некој активатор за win 7 64 bit. Знам имаше еден Daz и Wat remover ама незнам дали има врска 32 и 64 битен оперативен систем.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Дечки ај кажете некој активатор за win 7 64 bit. Знам имаше еден Daz и Wat remover ама незнам дали има врска 32 и 64 битен оперативен систем.
Работи исто и на 64битни.
И не е активатор... официјалното име одамна му е сменето во ВиндоусЛ0адер

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Инсталирав на еден лаптоп WIndows 8 и се си е во ред. Сакам истиот да го ставам уште на еден ама наидувам на проблем. Бутирам од бутабилно УСБ доаѓа чекорот Install now и сега кога треба да ми ги даде партициите кои ги имам да си изберам ми јавува проблем дека ''немам драјвер зa некој уред веројатно CD/DVD, usb или hard-disk". Пробав во биосот да сменам AHCI mode, ама посиромашен BIOS од овој немам видено, не нуди речиси ништо да видиш и да смениш.

Any idea?

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Здраво да прашам не знам дали во точна тема пишувам но се надевам дека ке помогнете.. ова е проблемот. ми скенираа едни документи и го зачуваа сите страни во .pdf формат.. а на мене ми требат одредени страна .. како можам да ги исечам ? Дали има некоја опција во Аdobе или ми треба некоја друга програма.. ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Здраво да прашам не знам дали во точна тема пишувам но се надевам дека ке помогнете.. ова е проблемот. ми скенираа едни документи и го зачуваа сите страни во .pdf формат.. а на мене ми требат одредени страна .. како можам да ги исечам ? Дали има некоја опција во Аdobе или ми треба некоја друга програма.. ?
Тука можеш да го прикачиш .pdf документот и да избереш да го конвертира во .doc на пример. За неколку секунди ќе ти го прати по mail и можеш да си ги одвоиш и менуваш како сакаш.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
здраво
пред некој ден купив хард нов и компјутерчево работи некаде одприлика некое време и наеднаш замрзнува и се рестартира сам.
во бут девајс не ми го кажува хардот ми дава само флопи и цд ромот
хелп ?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој нека ми кажи што можи да е. Значи го форматирав лаптопов и сега имам два Program File еден од стариот windows а дрругиот од новиот зошто е останат или не е во ред нешто со форматирањето?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Ај некој нека ми кажи што можи да е. Значи го форматирав лаптопов и сега имам два Program File еден од стариот windows а дрругиот од новиот зошто е останат или не е во ред нешто со форматирањето?
Да не е мислиш на Program Data фолдерот ? Или баш имаш 2 Program Files ?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.607
Си го фарматирав компјутерот се нормално ми работеше но деновиве го забележав следниот проблем. Откако ќе го уклучам по неработење цела ноќ и пола ден се стартува и се појавува плава позадина и некој букви и се гаси. Ова се случува неколку пати додека не се појави една алатка од графичката , а после нема никаков проблем. Некоја идеја ?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Вака имам компјутер делукс, прилично добро го користам веќе со години, но во последно време со пребарувачите ми прави проблеми, и тоа големи проблеми, бавен е кога се пребарува нешто се исклучуваат и некој дуги глупости како замрзнување, кочење автоматско гасење и слично.
Не најдов тема..ако можете спојте ако не нека остане :)
Помош ? :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Вака имам компјутер делукс, прилично добро го користам веќе со години, но во последно време со пребарувачите ми прави проблеми, и тоа големи проблеми, бавен е кога се пребарува нешто се исклучуваат и некој дуги глупости како замрзнување, кочење автоматско гасење и слично.
Не најдов тема..ако можете спојте ако не нека остане :)
Помош ? :)
Пребарај вируси, исчисти Cookies и History, преинсталирај флеш плеер.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Како на Mozilla да наместам иста големина на сите страни што ќе ги отварам, вака треба цело време да одзумирам. Не можам да се снајдам овде...

Kajgana Shop

На врв Bottom