Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да каже како се инсталира оперативен систем на нов лаптоп.
Фала однапред.
Си се заебал, на новите не може да се инсталира оперативен систем... Врати го и земи стар. На старите се инсталира на следниов начин:
се снабдуваш со windows cd, го ставаш во оптичкиот уред на стариот лап топ, местиш да бутира од оптичкиот уред и бидејќи имаш 6400 мислења и најверојатно знаеш да читаш, ги следиш инструкциите што ќе се појавуваат на екранот.

Дечки ај кажете некој активатор за win 7 64 bit. Знам имаше еден Daz и Wat remover ама незнам дали има врска 32 и 64 битен оперативен систем.

Дечки ај кажете некој активатор за win 7 64 bit. Знам имаше еден Daz и Wat remover ама незнам дали има врска 32 и 64 битен оперативен систем.
Работи исто и на 64битни.
И не е активатор... официјалното име одамна му е сменето во ВиндоусЛ0адер

Инсталирав на еден лаптоп WIndows 8 и се си е во ред. Сакам истиот да го ставам уште на еден ама наидувам на проблем. Бутирам од бутабилно УСБ доаѓа чекорот Install now и сега кога треба да ми ги даде партициите кои ги имам да си изберам ми јавува проблем дека ''немам драјвер зa некој уред веројатно CD/DVD, usb или hard-disk". Пробав во биосот да сменам AHCI mode, ама посиромашен BIOS од овој немам видено, не нуди речиси ништо да видиш и да смениш.

Any idea?

Здраво да прашам не знам дали во точна тема пишувам но се надевам дека ке помогнете.. ова е проблемот. ми скенираа едни документи и го зачуваа сите страни во .pdf формат.. а на мене ми требат одредени страна .. како можам да ги исечам ? Дали има некоја опција во Аdobе или ми треба некоја друга програма.. ?

Здраво да прашам не знам дали во точна тема пишувам но се надевам дека ке помогнете.. ова е проблемот. ми скенираа едни документи и го зачуваа сите страни во .pdf формат.. а на мене ми требат одредени страна .. како можам да ги исечам ? Дали има некоја опција во Аdobе или ми треба некоја друга програма.. ?

Тука можеш да го прикачиш .pdf документот и да избереш да го конвертира во .doc на пример. За неколку секунди ќе ти го прати по mail и можеш да си ги одвоиш и менуваш како сакаш.

здраво
пред некој ден купив хард нов и компјутерчево работи некаде одприлика некое време и наеднаш замрзнува и се рестартира сам.
во бут девајс не ми го кажува хардот ми дава само флопи и цд ромот
хелп ?

Ај некој нека ми кажи што можи да е. Значи го форматирав лаптопов и сега имам два Program File еден од стариот windows а дрругиот од новиот зошто е останат или не е во ред нешто со форматирањето?

Ај некој нека ми кажи што можи да е. Значи го форматирав лаптопов и сега имам два Program File еден од стариот windows а дрругиот од новиот зошто е останат или не е во ред нешто со форматирањето?
Да не е мислиш на Program Data фолдерот ? Или баш имаш 2 Program Files ?

Си го фарматирав компјутерот се нормално ми работеше но деновиве го забележав следниот проблем. Откако ќе го уклучам по неработење цела ноќ и пола ден се стартува и се појавува плава позадина и некој букви и се гаси. Ова се случува неколку пати додека не се појави една алатка од графичката , а после нема никаков проблем. Некоја идеја ?

Вака имам компјутер делукс, прилично добро го користам веќе со години, но во последно време со пребарувачите ми прави проблеми, и тоа големи проблеми, бавен е кога се пребарува нешто се исклучуваат и некој дуги глупости како замрзнување, кочење автоматско гасење и слично.
Не најдов тема..ако можете спојте ако не нека остане :)
Помош ? :)

Вака имам компјутер делукс, прилично добро го користам веќе со години, но во последно време со пребарувачите ми прави проблеми, и тоа големи проблеми, бавен е кога се пребарува нешто се исклучуваат и некој дуги глупости како замрзнување, кочење автоматско гасење и слично.
Не најдов тема..ако можете спојте ако не нека остане :)
Помош ? :)
Пребарај вируси, исчисти Cookies и History, преинсталирај флеш плеер.

Како на Mozilla да наместам иста големина на сите страни што ќе ги отварам, вака треба цело време да одзумирам. Не можам да се снајдам овде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom