Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Да беше така, на луѓе како тебе ќе им беше забранет пристап до интернет, па јебига, еве си и те трпиме. Неправда е неправда. А педери имало и ќе има во војска, не постои баш некој филтер да можеш да ги тргнеш на страна. А далеку од тоа дека се таму ради машките. Сите имаме патриотски чувства, само различно ги дефинираме. Некој ете сака преку служба како војник да покаже дека е патриот и сл. Инаку тоа што јас говорев на темата е од друг аспект, и нема потреба да имам искуство за да зборам.

И знам, многу ти е криво што еден педер знае да ракува со оружје подобро од тебе :). Боли од внатре.

Но ајде, нема везе, многу сте ми свилени некако ти и Дивајдерот, нема да ве цитирам веќе, колку и да тропате глупости.

Патем, свиленост и ниски нерви не се одлика на добро поминато квалитетно време и обука во војска. Очигледно си ги прегазивте зборовите и двајцата :)
Да од секогаш ги имало и ќе ги има, но секогаш беа пронаоѓани и раскринкуани,потоа следуваше препраќање во ВБС на 8 спрат психолошко испитување и отстранување од редовите на војската, неспособен за служење воен рок под точка 246, во картонот од единица се впишува причината поради која е избркан од војска, а во воена евиденција во досјето се заведува - Строго ДОВ Во случај на војна , по брза постапка стрелање.:pipi:
Впрочем и горе напишаното првиот мој пост што си го цитирл, не очекувам од педерана или феми дигимони да го сватат и да се соглсат со него, како што напоменав неколку пати за тоа треба да си маж.
2183a98c-4546-4c0e-b475-5915119d8010.jpg

Вакков коментар да беа живи денес Спартанците и главата ќе ти леташе. Среќа сме поцивилизирани денес :D.
Ти пази се да не налеташ на погрешен,па да ти летнат и двете глави.

Имало можеби.. педери Спартанци,а тоа ни го доловија со доста разголени сцени во Spartacus.
Да бе имало демек,исто ко што го направија и Александра Македонски педер.

Вакков коментар да беа живи денес Спартанците и главата ќе ти леташе. Среќа сме поцивилизирани денес :D.
Па од грци што друго да се очекува освен дека се педери, и да лажат дека биле некоја моќна воена сила ?
познати се грците по лжењето и педерлукот, така да и не се некој репер за војници.
Јас и не ни очекувам од педерана нешто друго освен преку лага да протнат нешто.

Да ти кажам право ниту јас знам што и како било во то време,ниту дедо ми.. слушнал од пра-дедо му ... па тој од прапра-дедо му и така...
Битно режисерите знаеле деке бил педер,па таков и го претставија и во филмот.:tapp:

Битно режисерите знаеле деке бил педер,па таков и го претставија и во филмот.:tapp:

ДОбро не се нервирај, не мора за педерлук да се прави муабет на секоја тема. Една веќе ја затворија со 500 и кусуро страници.. овде друго се прави муабет.

ДОбро не се нервирај, не мора за педерлук да се прави муабет на секоја тема. Една веќе ја затворија со 500 и кусуро страници.. овде друго се прави муабет.
Ме нека кршат глава наказите.
Само нека не солат тука памет за војска,за оружје.Нека си пуштат Фешен ТВ,и нека ја пратат модата.

Да бе имало демек,исто ко што го направија и Александра Македонски педер.

Да, бидејќи вистината боли. Како беше она, историјата си ја пишувалке победниците. Не гледам зошто он сам би се поставил со такви склоности, ако не бил склон кон тоа. Ама ајде, ја цитирате историјата како ви одговара.

Исто како што Ренесансата ретко кој знае дека е зачната од муслимани :D. Кој како му одговара, така си ја толкува историјата.

Ти пази се да не налеташ на погрешен,па да ти летнат и двете глави.

Чим до сега не летнале :D ...

А едната може да летне само кај некого во уста, ништо друго.

Ме нека кршат глава наказите.
Само нека не солат тука памет за војска,за оружје.Нека си пуштат Фешен ТВ,и нека ја пратат модата.

И за едно и за друго можете вода да ни носите :D. Тоа е што вас ве боли :).

Франција 2 години редовна војска
Не гледај на тоа како на губење време, губење време од што ? Играње игрици?
Гледај го тоа од перспектива на родители на денешнава педерана, година дена друг го рани паразитот што им е дома.

Не бе батка како прво не сум педер, како второ одамна не се занимавам со играње на игрици, работам веќе 5 години и на компјутеров(форумов) сум само во слободно време т.е. навечер и не чекам се од мама и тате си имам и јас свои обврски !
За да се стекне диспиплина и работни навики доволно е само човек да почне да работи нешто, да стане корисен за себеси и за својата куќа/фамилија и за кратко време ќе ги батали и друштвата и улицата и кафичи и спиење до пладне... кога ќе треба некој да оди на работа нормално дека нема да седи до сабајле на компјутер и нормално дека нема да спие до пладне доколку треба да биде во 7/7.30 на работа, какви редовни војски какви бакрачи !
Попаметно е човек да се бави со продуктивни работи образование, работа и сл. отколку да дреме таму по некои полураспаднати касарни по пола или цела година, еве го братучедми беше во војска доброволно пред 3 год. и за пола година таму стана дембел какви обуки, какви вежби, по цел ден и ноќ само шљокање пиво и празнење конзерви, а дисциплината му е иста како и претходно т.е. никаква !
Б.Т.В. Кој ку* што порано во СФРЈ луѓето служеле во ЈНА која ете имала на времето реноме како силна армија кога истите тие луѓе денеска се тресат пред рандом газди на работа а и дома несмеат да зуцнат пред жените им:icon_mrgr: .......... ептен јака дисциплина и сила стекнале нема што, а и работните навики на повеќето им се уби боже !
Државата нека си најде пари ете си има државен буџет(скоро 3 милијарди евра) и доколку е потребно нека си одвои повеќе пари од буџетот и нека си прими плус војници платени професионалци, а ако некој ете има желба да служи воен рок ОК но исклучиво на доброволна основа !

Да, бидејќи вистината боли. Како беше она, историјата си ја пишувалке победниците. Не гледам зошто он сам би се поставил со такви склоности, ако не бил склон кон тоа. Ама ајде, ја цитирате историјата како ви одговара.

Исто како што Ренесансата ретко кој знае дека е зачната од муслимани :D. Кој како му одговара, така си ја толкува историјата.

Чим до сега не летнале :D ...

А едната може да летне само кај некого во уста, ништо друго.

И за едно и за друго можете вода да ни носите :D. Тоа е што вас ве боли :).
ти во филмот да не шваљерот на Ацика?Или пак си некое негово потомство,па оттаму ваквите пореметени гени кај тебе?

:facepalm:

:facepalm:

:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom