Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да го гледам cinema paradiso па ако може некој да ме упати повеќе. Која е разликата од верзиите? Која да ја гледам?

И успат да ми најдете добар англиски превод за верзијата што ќе ја препорачате, зашто ја симнав 123 минутната и преводот што го најдов не чини (тајмингот е добар, но има лошо преведени и испуштени фрази)

Прв foreign филм ќе ми биде па дајте малку поддршка :D
Значи ти го најде начинот да ти простам за сите гревови на Филм и ТВ :)

Значи, ако ја имаш director's cut верзијата избриши ја или остави ја за отпосле. Со преводот и јас имав големи проблеми, оди на podnapisi или titlovi com и пробај што е можно повеќе преводи.

Ако имаш торент од каде го симна филмот прати ми по пп ќе видам дали можам да ти најдам превод.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 11:57 ---
Сега видов. 123 минути е кино-верзијата, само превод ти треба.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Добар е Se7en? Ми се седеше симнат сигурно пола година, никако да се наканам да го гледам. Нешто буричкав и ми текна на него. Баш сега ќе го изгледам.
Закон. Бегај од спојлери.

Добар е Se7en? Ми се седеше симнат сигурно пола година, никако да се наканам да го гледам. Нешто буричкав и ми текна на него. Баш сега ќе го изгледам.

Топ 5 трилер е тој. Fight Club, The Usual Suspects, Memento и Primal Fear следни ако не ти се гледани.

Вчера на МТВ го гледав "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford",добар филм.

И Зодијак исто,но не ми остави некој преголем впечаток,Џејк Гиленхал како 12 годишно девојче беше.

Ане во филм и ТВ = онаа фамилијата Ким во Северна Кореа. Така да ова последно да ти е or you will suffer the consequences :D

Едно прашање.Постои филм во кој што Хуго Вивинг глуми позитивец?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom