Android корисници (проблеми, прашања, совети)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Исто... :(
Незнам на dekstop верзијата на сајтот дали е нешто подобро, никогаш не сум ја користел на телефон :D
Друже, ете погоре има Фросе напишано, земи ја тапаталк, нема да згрешиш :)

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
ајде барам долго време помош околу рутирање на my touch 3g t-mobile. некој да помогне да го средам за да го користам макс,перформанси вака не бидува само ресетирам ако го наполнам со програмки и цел се понаша ретартирано.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
имам samsung galaxy mini со андроид 2.3.6 верзија и кога инсталирам некоја апликација се инсталира најчесто на меморијата од мобилниот, наместо на мемориската картичка.
што треба да се направи за да се инсталираат на мемориската или барем во менито за менаџирање на апликации да е активна опцијата Move to SD card?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ајде барам долго време помош околу рутирање на my touch 3g t-mobile. некој да помогне да го средам за да го користам макс,перформанси вака не бидува само ресетирам ако го наполнам со програмки и цел се понаша ретартирано.
Ќе имаш помалку батерија исто проблеми....

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Можеби ќе одам малку офтопик ама јбг...

Има ли некој сретнато усб OTG (ON THE GO) кабел во Mакедонија? Порачав еден од dealextreme.com ама или јас сум ја утнал порачката или ми пратиле тие фалшлив производ бидејќи не одговара. Се мислам дали да правам нова нарачка ама не ми се чека пак цел месец и кусур и уште да се мислам дали ќе биде во ред кога ќе стигне.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој нека ми кажи зошто телефонот (Samsung galaxy s 2) не ми отвора Play Store пошо пукнав од нервоза.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
имам samsung galaxy mini со андроид 2.3.6 верзија и кога инсталирам некоја апликација се инсталира најчесто на меморијата од мобилниот, наместо на мемориската картичка.
што треба да се направи за да се инсталираат на мемориската или барем во менито за менаџирање на апликации да е активна опцијата Move to SD card?
Симни си App2SD од PlayStore да ги преместуваш во мемориска апликациите, барем оние што може.

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Ќе имаш помалку батерија исто проблеми....
хм а јас пак мислев дека ги гаси процесите од гугл од андроид и сл. кои што зимаат работна меморија. Сепак ако е така тогаш воопшто ништо нема да направам и така батеријата е камиказе ден два преку сила.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Уште ли бе се немате помирено со фактот дека не држат многу батериите на смартфоните? Не туку ставајте сешто во мобилните. Не е ова акумулатор да ве држи 5 години.
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 16:39 ---
И повеќе штетат тие таск менаџерите што ги имате отколку што ви носат ќар.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Може некој да ми каже како да ги искористам копчињата на новите слушалки за ајфон на андроид,

пред тоа на iphone многу ми беше функционално за слушање музика, сега само ако стиснам еднаш ми паузира ама не можам да речеме да ја пуштам следната песна(тоа е два пати во ред да кликнеш), и некоја добра апликација за музика слушање(не дека и фали нешто на оваа моменталната,чисто да пробам нешто друго)
Некој ? :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ајфон слушалките целосно најверојатно нема да може да ги користиш, а за музички плеер пробај ги winamp и poweramp

Sent from my Nexus

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
дечки во телефонот ми недостасува
PKCS#12 certificates with file a.ptx or a.p12
ај кажете кај можам да го спуштам?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ako moze nekoj da mi pomogne koi se' aplikacii mozam da gi 'ubijam' so ATK?nov sum,a koristam S 3.kolku sto razbrav moze da nastane problem so odredeni aplikacii.
Не знам зошто сите го користат тоа кога во суштина не е препорачливо. Јас не го користам, а ти имаш доста солиден телефон за да гасиш процеси. Само внимавај што инсталираш.

Galaxy Nexus.Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom