Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Castor друже ако имаш некој совет да ми дадеш за тоа како да ми трае подолго батеријата на One X,ставив SetCpu платената верзија(ја најдов за гага) и направив некој профилчиња за послабо користење на CPU за да штеди. Некој tweak или некој ром или нешто слично за подолга батерија. Ептен ќеиф ми прави Viper X па ако имаш некој совет без да мењам рам да имам подолга батерија :)
Има батка,решение е друг ром,апдејт на firmware и место Ice Cream Sandwich,да ставиш Jelly Bean Rom.Тоа е ако сакаш сериозни промени,а ти можеш да се заебаваш со SetCPU,ама тоа е тоа,стар кернел,стар андроид,стар firmware.Јас што го користам ARHD15 ми држи ден ипол-два и тоа цело време уклучено Wifi или 3Г,autobrightness,GPS на деманд и слободно користење.Viper X е на Ice Cream Sandwich,а како верзија на Андроид на ONE X-от нема јака батерија,башка на стар firmware е.Обично сега Sense ромовите на Jelly Bean се бајаги стабилни во се,ама ќе треба да апдејтираш firmware,која не е нешто комплексна работа туку заебана е што неможеш да ја downgrade у случај пу пу.Расчепкај види,понатаму апдејтирај си firmware на твој ризик,а ќе се зачудиш колку може овој телефон да тера.Сега ако напраиш Quadrant Standard Benchmark,ќе ти покажува скор негде 5000-5500,кај мене е 6700+,ама тоа е заради Џели Бин-от.Да имаш предвид,ако инсталираш други ромови,ако грее телефонот онака од чиста мира,мењај одма друг.Јас го купив во Мај,само што искочи,првата недела пред да стават Update HTC,поише беше фиксен него мобилен телефон,цело време на пунач :)

За да не те збунам,firmware кога се инсталира е истата постапка како кога го отклучуеш телефонот(Unlock BootLoader),само што ти веќе си го имаш Unlock_Code-от од ХТЦ.Сега за сега,користи го овој и простудирај на xda-developers.com :)
--- надополнето: 28 декември 2012 во 23:47 ---
Дечки дали има некоја програма со која ке можам преку WiFi ко ке гледам филм на лаптоп да зголемувам или намалувам глас и т.н.?
Unifield Remote или Team Viewer

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Дечки дали има некоја програма со која ке можам преку WiFi ко ке гледам филм на лаптоп да зголемувам или намалувам глас и т.н.?
Зависи кој програм го користиш. Јас на мојот HTPC музика слушам на Aimp, a филмови гледам на MPCHC. За Aimp ја користам оваа апликација, а за MPCHC оваа. Имаш целосна функционалност на далинско, а во принцип е многу лесно конфигурирањето, внесуваш ip адреса и порта преку која ќе се врши комуникацијата, има упатство. Апликацијата за MPCHC исто така е и за VLC плеерот.
На плеј стор имаш апликации за сите познати плеери.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Фала и на двајцата Unifield Remote го пробав па сега ке ги пробам и другиве.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Нешто ми заебава фејсбук апликацијата на андроидот на иксперијата додека пак на другиот супер е..како да го решам вој пробле м м ? ?

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Може некој да ми каже како да ги искористам копчињата на новите слушалки за ајфон на андроид,

пред тоа на iphone многу ми беше функционално за слушање музика, сега само ако стиснам еднаш ми паузира ама не можам да речеме да ја пуштам следната песна(тоа е два пати во ред да кликнеш), и некоја добра апликација за музика слушање(не дека и фали нешто на оваа моменталната,чисто да пробам нешто друго)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нешто ми заебава фејсбук апликацијата на андроидот на иксперијата додека пак на другиот супер е..како да го решам вој пробле м м ? ?
Па кажи како те заебава...иначе ичисти и кеш, дата, рестартирај телефон и пробај пак.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Tapatalk бесплатна се наоѓа?
Јас наоѓам една и ме префрла Google Play и после ми вика дека не е бесплатна.
п.с. Форумов од мобилен, преку броусер го отварате или....?

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.412
Tapatalk бесплатна се наоѓа?
Јас наоѓам една и ме префрла Google Play и после ми вика дека не е бесплатна.
п.с. Форумов од мобилен, преку броусер го отварате или....?
Јас преку броусер...
Мобилна верзија на форумот, солиден е

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Јас преку броусер...
Мобилна верзија на форумот, солиден е
Не ти се изместени некои опции?
На пример кога стискам кај нњкој член за да пратам порака тоа прозорчето е многу ретардирано, не е прегледно ич. :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Па кажи како те заебава...иначе ичисти и кеш, дата, рестартирај телефон и пробај пак.
Уклучува фејсбук има вирелес и се тоа, ама не дава ни објави ни ништо .. само лоадинг.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Уклучува фејсбук има вирелес и се тоа, ама не дава ни објави ни ништо .. само лоадинг.
Проба ова што ти кажав? Апдејтирана ти е апликацијата до последна верзија?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Проба ова што ти кажав? Апдејтирана ти е апликацијата до последна верзија?
Автоматски ми се апдејтира иначе, како се чисти кеш и дата ? стварно сум дрво во вие работи ..

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Автоматски ми се апдејтира иначе, како се чисти кеш и дата ? стварно сум дрво во вие работи ..
Settings - Apps, најди ја Facebook, отвори ја и оди на clear data & clear cache, рестартирај го телефонот и пробај.
--- надополнето: 30 декември 2012 во 15:32 ---
На пример кога стискам кај нњкој член за да пратам порака тоа прозорчето е многу ретардирано, не е прегледно ич. :)
Спушти си Blackmart Alpha за телефон и ќе ја најдеш таму за без пари.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.412
Исто... :(
Незнам на dekstop верзијата на сајтот дали е нешто подобро, никогаш не сум ја користел на телефон :D

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Аааа фала Фросе. Сеа е веќе друго. Подобра прегледност има.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom