Моментална физичка состојба (слики)

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
914
Поени од реакции
2.562
Еве пошто доста луѓе ми бараа моментална ситуација....ова е со срање вебкамера сега сликано апаратот пошто ми е заебан резолуција 0 али јебига...бар се гледаат раце рамо итн :icon_mrgr:

Иначе висина 182 ....со 80 кила....и да пијам пушам и не се држам до некој опасен режим...али сакам цигариве да ги откажам опасно.
Браво брат, капа ти симнувам! (y)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
<-----, моментално се вежба за маса
Браво ако ти е сликава за време на маса, не се засалуваш мн. Јас сум + 2-3 % масти од ко се префрлив на маса. Од средина на фебруари се удирам пак на чистење.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
stavete cela slika ovde be ova od profil nisto ne se gleda....a i ako smenite avatar nisto od biznisot.....

sajSiGa

--- надополнето: 29 декември 2012 во 01:20 ---
Браво ако ти е сликава за време на маса, не се засалуваш мн. Јас сум + 2-3 % масти од ко се префрлив на маса. Од средина на фебруари се удирам пак на чистење.
Море бајаги се замастив бев 8% бф сега сум 13% бф и сеуште сум на пола од балкот. Планирам до крај на март да сум на маса со 300 калории плус место 500 како досега.

2

~2A

Гостин
пиши како се храниш, како вежбаш и колку време, ако треба нешто ќе корегираме :)
Не внимавам на храната.
Вежбам дома стомачни и склекови и еднаш неделно во теретана. Сега треба да ми стигни Power Gym,па да почнам и на вратило да вежбам...
Иначе досега скоро секој ден прам склекови и стомачни посебно навечер,ама изгледа ќе треба да го променам тоа... што значи дење треба да се вежба. Обично прам по три серии од по 20 склека и стомачните во зависност од денот каков ми е некогаш по 70 некогаш по 100 во серија..

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Не внимавам на храната.
Вежбам дома стомачни и склекови и еднаш неделно во теретана. Сега треба да ми стигни Power Gym,па да почнам и на вратило да вежбам...
Иначе досега скоро секој ден прам склекови и стомачни посебно навечер,ама изгледа ќе треба да го променам тоа... што значи дење треба да се вежба. Обично прам по три серии од по 20 склека и стомачните во зависност од денот каков ми е некогаш по 70 некогаш по 100 во серија..
Прво треба да почнеш да внимаваш на исхраната, бидејќи тоа е најважно за постигнување на целта. На интернет можеш да најдеш безброј информации како да си составиш исхрана за маса (пошто ти треба маса да качиш), состави па пиши ја овде.
Ја би ти препорачал ако можеш барем три дена да одиш во теретана или да си купиш два еднорачни тегови за вежбање дома (со две тегчиња можеш да правиш најмалце по 2 вежби за секоја мускулна група, што е доволно за почетник). Правењето склекови и стомачни секој ден според мене не е ок, бидејќи на секој мускул му треба време за опоравување и регенерирање како би станал поголем и посилен. Не мора да се вежба дење, вежбај кога најмногу ти одговара тебе.

2

~2A

Гостин
Прво треба да почнеш да внимаваш на исхраната, бидејќи тоа е најважно за постигнување на целта. На интернет можеш да најдеш безброј информации како да си составиш исхрана за маса (пошто ти треба маса да качиш), состави па пиши ја овде.
Ја би ти препорачал ако можеш барем три дена да одиш во теретана или да си купиш два еднорачни тегови за вежбање дома (со две тегчиња можеш да правиш најмалце по 2 вежби за секоја мускулна група, што е доволно за почетник). Правењето склекови и стомачни секој ден според мене не е ок, бидејќи на секој мускул му треба време за опоравување и регенерирање како би станал поголем и посилен. Не мора да се вежба дење, вежбај кога најмногу ти одговара тебе.
За исхраната да бидам искрен,пак нема да внимавам што начекам тоа јадам... :) Џабе ќе си ја мачам душата.
Во врска со тегови,па сега нареден период сум во план да земам од по 6кг рачен тег... Да се вратиме назад на ова со правењето стомачни и склекови.... значи да ги правам преку еден ден.... и дали треба нешто да си одредам кое и во кој ден да го правам или сите да ги правам вежби.. пошто ќе почнам и на вратило по малце.. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За исхраната да бидам искрен,пак нема да внимавам што начекам тоа јадам... :) Џабе ќе си ја мачам душата.
Во врска со тегови,па сега нареден период сум во план да земам од по 6кг рачен тег... Да се вратиме назад на ова со правењето стомачни и склекови.... значи да ги правам преку еден ден.... и дали треба нешто да си одредам кое и во кој ден да го правам или сите да ги правам вежби.. пошто ќе почнам и на вратило по малце.. :)
Епа не се надевај на одредени резултати ако не пазиш на исхраната.
Simple as that.

2

~2A

Гостин
Епа не се надевај на одредени резултати ако не пазиш на исхраната.
Simple as that.
Не очекувам да бидам боди билдер,очекувам малце да го затегнам телото и малку да качам маса.. барем уште 5-6 килограми (ама искрено тешко ми оди зголемувањето на килажата).... само сакам атлетско тело.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не очекувам да бидам боди билдер,очекувам малце да го затегнам телото и малку да качам маса.. барем уште 5-6 килограми (ама искрено тешко ми оди зголемувањето на килажата).... само сакам атлетско тело.
качување маса без исхрана - никад

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Без разлика. Бодибилдер, аматер лифтер, спортист, или ентузијаст кој сака "малку да се стегне", да изгледа поатлетски, исто ти е. Исхраната и редовно, здраво спиење ти се клучни да направиш било каква промена.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197

--- надополнето: 29 декември 2012 во 01:20 ---

Море бајаги се замастив бев 8% бф сега сум 13% бф и сеуште сум на пола од балкот. Планирам до крај на март да сум на маса со 300 калории плус место 500 како досега.
Одлични гради, ме бендисуваат, најверојатно ти се генетски потенцијални, но ај пак кажи го тренингот за нив, и дали еднаш/два пати неделно ги вежбаш.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Одлични гради, ме бендисуваат, најверојатно ти се генетски потенцијални, но ај пак кажи го тренингот за нив, и дали еднаш/два пати неделно ги вежбаш.
Еднаш неделно вежбам гради со 12серии. Обично многу повеќе обрнувам внимание на правилна форма на изведување отколку да ставам голема килажа, а вежбата да ја правам парцијално. Секој тренинг го почнувам со вежби за горен дел на гради пример со кос бенч и ќе ставам 70кг што ми се сосема доволно барем засега. Вака нешто ми изгледа тренингот.

-кос бенч 3 серии
-контра кос еднорачни 3 серии
-летања на кос 3 серии
-пек дек 3 серии

Kajgana Shop

На врв Bottom