Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Овој е увезен така?

Најверојатно е увезен, нов формат на таблици има.

Реално е да има 160 илјади поминато од 99 до сега? Кај нас да, ама вака во странство...тоа ми е.

Можно е, сепак побарај да си ја провериш километражата на сервис.

Овој е увезен така? Реално е да има 160 илјади поминато од 99 до сега? Кај нас да, ама вака во странство...тоа ми е.
Папучи, волан, мењач, доволно е да ти каже дека нема 160к а ми личи и на фарбан. Ама јебига летаат по ГОЉФ макар и здробен да е само да го има името.

Ako ne ti trosi voda i ne ja frla nemaj gajle. kaj poveke benzinci pojava na pena e sasvim normalna,toa e poradi vodata vo samiot benzin i zaradi hemiskiot sostav na nekoi uljinja. Teraj ic gajle da si nemaš.
P.s. Uljeto na sipka e svetlo kafeno cisto prozirno ili kako neskafe. Ako e epten matno kako neskafe onda ti mesa ulje vo vodata,ama siguren sum deka ne e takvo.
Slikaj da vidime.
:D
а кога ќе го отварам капачето на антифризот и кога ке притиснам на гас, меурчиња испагаат од антифризот нормално ли е тоа?

а кога ќе го отварам капачето на антифризот и кога ке притиснам на гас, меурчиња испагаат од антифризот нормално ли е тоа?
А зашо го отвараш капачето со антифриз коа ти работе колата, коа целиот разладен систем е под притисок?
Зашо си тераш белјата?

А зашо го отвараш капачето со антифриз коа ти работе колата, коа целиот разладен систем е под притисок?
Зашо си тераш белјата?
така ми кажа мајстор да пробам кога ке се исклучи перката ако не ја крева водата значи диктонот на главата е добар

така ми кажа мајстор да пробам кога ке се исклучи перката ако не ја крева водата значи диктонот на главата е добар
Јасно... Мислам на ладна кола го прави тава, иначе на топла/жешка/загреана не е баш препорачливо да се прават такви гимнастики.
Повеќе бељата ми е да не се попареш, отколку да и биде нешто на колата. :)

Јасно... Мислам на ладна кола го прави тава, иначе на топла/жешка/загреана не е баш препорачливо да се прават такви гимнастики.
Повеќе бељата ми е да не се попареш, отколку да и биде нешто на колата. :)
епа на жешка го правеви замалце ке се попарев хехе

Ај ако знае некој каде можам да најдам зимски половни гуми Мишелинки по можност. Најдов од Тетово по 40 евра од гума мишелинки. Ама далеку ми се, кој да оди до таму. Скопје или Прилеп ми треба инфо.
Се работи за 185/65 R15

Исто така ми треба зачуван мотор за Застава 101 + Плински уред. Не ми треба атест и слично да има уредот.

Ај ако знае некој каде можам да најдам зимски половни гуми Мишелинки по можност. Најдов од Тетово по 40 евра од гума мишелинки. Ама далеку ми се, кој да оди до таму. Скопје или Прилеп ми треба инфо.
Се работи за 185/65 R15

Исто така ми треба зачуван мотор за Застава 101 + Плински уред. Не ми треба атест и слично да има уредот.
Kolku si spremen da platis za motorot za 101

Kolku si spremen da platis za motorot za 101
Па не сум гледал моментално како одат, ова ми дојде како идеја бидејќи имам една застава 101 добра и е школката па сакам да и наместам нов мотор бидејќи овај е готов за ремонт + да и намонтирам плински уред, па после да и ја вадам душата бидејќи ми треба за налето за да ја товарам. Инаку последно ми нудеа мотор сосе мењач за 5000. Незнам би платил и повеќе али да знам дека е добар

Па не сум гледал моментално како одат, ова ми дојде како идеја бидејќи имам една застава 101 добра и е школката па сакам да и наместам нов мотор бидејќи овај е готов за ремонт + да и намонтирам плински уред, па после да и ја вадам душата бидејќи ми треба за налето за да ја товарам. Инаку последно ми нудеа мотор сосе мењач за 5000. Незнам би платил и повеќе али да знам дека е добар
кој е тој што ти нудел мотор со се мењач за 5 000 бе јас 2 ке му купам. мотор обично иде од 150 до 200 евра - правам муабет за ДОБАР мотор што ке те служни наредни неколку години... е сеа според мене ако воопшто немаш мотор поубаво би било наместо од застава да ставиш од друго нешто мотор - на стоеден претежно ставаат од ланчија мотор али то аке те кошта околу 250 евра од прилика (само за мотор правам муабет)

кој е тој што ти нудел мотор со се мењач за 5 000 бе јас 2 ке му купам. мотор обично иде од 150 до 200 евра - правам муабет за ДОБАР мотор што ке те служни наредни неколку години... е сеа според мене ако воопшто немаш мотор поубаво би било наместо од застава да ставиш од друго нешто мотор - на стоеден претежно ставаат од ланчија мотор али то аке те кошта околу 250 евра од прилика (само за мотор правам муабет)
Види вака толку ми го понуди моторот, е сега додека не го намонтирам не сум баба ванѓа да знам дали е добар. Каков беше тој си знај бидејќи ко ќе продава секој вели дека е коска. Инаку то за ланчија мотор незнам ни од каква ланчија ставаат ни дали на тој мотор ќе пасува овој мењач ( не сум мн уходан во коли), знам само дека ми треба само мотор да и сменам, а то 200 евра братко, за 300 гледам на реклама5 има 101 коска од кој со можи да се извадат не само мењач и мотор туку и друго што ми треба а остатокот да оди во отпад (цените на овие возила се толку)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom