Религијата (не) го унапредува општеството

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи немаат ниаккв апотреба едни на други, според ова.
?
Не мора да значи: битна е пропорцијата, т.е. мерката, а не апсолутната ексклузивност на сциентизмот, што е очигледна појава во нашево време и во реалното живеење.

Верски гледано, верата нема потреба од науката на начинот на кој науката е поставена во Светов.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 14:34 ---
Miki licemernoto hristijanstvo,samo go usporuva napredokot na Evropa,go usporuva vo umstvenoto vozdignuvanje na Evropskiot narod.

:)
Werther,

тековната светска криза, како нити војните од 20-от век, не беа предизвикани од христијанството, туку од оние мрачни сили, кои се криеја зад свастиката..

W

Werther

Гостин
Werther,

тековната светска криза, како нити војните од 20-от век, не беа предизвикани од христијанството, туку од оние мрачни сили, кои се криеја зад свастиката..
Miki imas li soznanija,kolku luge poginale i seuste ginat poradi religijata,a kolku konflikti ima niz svetot samo zaradi religijata?

Inkvizicija,Lov na Vesterki,Krstonosni Vojni poznato ti e ova?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Miki imas li soznanija,kolku luge poginale i seuste ginat poradi religijata,a kolku konflikti ima niz svetot samo zaradi religijata?

Inkvizicija,Lov na Vesterki,Krstonosni Vojni poznato ti e ova?

Не ја знам точната бројка...Што мислиш, колку се?

W

Werther

Гостин
Не ја знам точната бројка...Што мислиш, колку се?
Miki ti gi spomna svetskite vojni,ok.Vo dvete svetski vojni ima poginato okolu 82 milioni,sobrano,barem jas kako sto znam.WW2 ima priblizno 60 milioni,a WW1 22 milioni.

Miki sto mislis,kolku luge imaat poginato vo ime na religijata,zboram opsto site religii?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Miki ti gi spomna svetskite vojni,ok.Vo dvete svetski vojni ima poginato okolu 82 milioni,sobrano,barem jas kako sto znam.WW2 ima priblizno 60 milioni,a WW1 22 milioni.

Miki sto mislis,kolku luge imaat poginato vo ime na religijata,zboram opsto site religii?

Ама немој ти така, MIKI1 не припаѓа на сите религии, неговото православното христијанство нема никого убиено (сем богумилите, де).

W

Werther

Гостин
Ама немој ти така, MIKI1 не припаѓа на сите религии, неговото православното христијанство нема никого убиено (сем богумилите, де).
Za nekoe cudo,Stavrogin iznese podatoci,kolku luge poginale vo ime na religiite.
Iskreno ne mi se veruvase vo brojkata,no iznesuvase 802 milioni.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Za nekoe cudo,Stavrogin iznese podatoci,kolku luge poginale vo ime na religiite.
Iskreno ne mi se veruvase vo brojkata,no iznesuvase 802 milioni.

Тоа е само што успеале да пребројат, стварната бројка е многу поголема.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Веќе напишав: не ја знам точната бројка од загинати во религиозните војни (настрана шпекулациите за убиени и ранети во двете светкси војни, кои се дискутабилни....).

Затоа и напишав: напиши ја сам точната бројка од загинати од религиозните војни.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 15:21 ---
Аххх, тија кутри богомилчиња...:D...Ќе останат вечно оправдување за лична омраза кон Црквата, а притоа е небитно какво е нивното учење и што беља напраиле тија кутрички, сос нивното учење....

W

Werther

Гостин
Miki moze i ova?

Vo temata za homosite,verniot Hristijanin Divider tvrdi deka toa e protivpriroda.Taka e,potpolno se soglasuvam,ne dava plod.

No Miki ima i nesto drugo.Tvoeto Hristijanstvo isto taka vrsi atak vrz prirodata so toa sto propagira nevinost.

Pa Miki da go preziras poloviot zivot neli e protivpriroda?

Istoto go pravi i Islamot.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Аххх, тија кутри богомилчиња...:D...Ќе останат вечно оправдување за лична омраза кон Црквата, а притоа е небитно какво е нивното учење и што беља напраиле тија кутрички, сос нивното учење....
Повеќе беља и лошо учење има православието. И без разлика на нивното учење, не е оправдување за зулумите што ги правела православната црква.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Христијанството и настана во услови на војна и борба на евреите против римската власт. Исус самиот беше борец против римската власт и соработниците на рим, меѓу неговите најблиски беа и зелоти (вооружени борци против Рим) и тој самиот е распнат (распнување е казна за неприателите на Рим) заедно со двајца зелоти. Кога Исус го напаѓа храмот (седиште на свештенството соработници на рим) се случува и напад на римскиот гарнизон, значи кординирана акција, само да го фатат Ису Римјаните пратиле 600 легионери подпомогнати со еврејски стражари или можеби околу 2000 вооружени луѓе.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Werther,

полноста е приватна работа и нерадо праам муабет и нерадо пишувам на таа тема.

За да не останам недоречен, можам да го кажам следното:

- точно е тоа дека противприродниот блуд е искривување на она кое Бог ни‘ го дал во природата, и во тоа нема сомнеж,
- а живеењето во невиност ни случајно не е противриродна одлука, туку се токму спротивното: живеењето во телесна чистота не е против Божјата волја, туку лична одлука на оние поединци (пред се‘ монаси/монахињи или мирјани...), за враќање на човекот/поединецот кој состојбата во која битисуваа Адма и Ева, а тоа е целосната телесна обестрастеност...

Така, имаме состојба во која мал дел од населението живее во целомудреност, додека оние кои решиле да живеат брачен живот, треба да го продолжат човековиот род.

W

Werther

Гостин
Werther,

полноста е приватна работа и нерадо праам муабет и нерадо пишувам на таа тема.

За да не останам недоречен, можам да го кажам следното:

- точно е тоа дека противприродниот блуд е искривување на она кое Бог ни‘ го дал во природата, и во тоа нема сомнеж,
- а живеењето во невиност ни случајно не е противриродна одлука, туку се токму спротивното: живеењето во телесна чистота не е против Божјата волја, туку лична одлука на оние поединци (пред се‘ монаси/монахињи ли мирјани...), за враќање на човекот/поединецот кој состојбата во која битисуваа Адма и Ева, а тоа е целосната телесна обестрастеност...
Miki so propovedanje nevinost se vrsi direkten atak vrz svetiot duh na zivotot.

Zapisano e vo Biblijata toa,kako bozja volja.

Ne gi iskrivuvaj faktite.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Христијанството и настана во услови на војна и борба на евреите против римската власт. Исус самиот беше борец против римската власт и соработниците на рим, меѓу неговите најблиски беа и зелоти (вооружени борци против Рим) и тој самиот е распнат (распнување е казна за неприателите на Рим) заедно со двајца зелоти. Кога Исус го напаѓа храмот (седиште на свештенството соработници на рим) се случува и напад на римскиот гарнизон, значи кординирана акција, само да го фатат Ису Римјаните пратиле 600 легионери подпомогнати со еврејски стражари или можеби околу 2000 вооружени луѓе.
Let3,

од дека ги навоѓаш ‘вија толкувања на Исусовото делување?...:confused:
--- надополнето: 28 декември 2012 во 15:40 ---
Miki so propovedanje nevinost se vrsi direkten atak vrz svetiot duh na zivotot.

Zapisano e vo Biblijata toa,kako bozja volja.

Ne gi iskrivuvaj faktite.
Не искривив ништо, туку дадов точно црковно видување на Твоите погрешни ставови кон полноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom