@cool@
Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 23.601
- Поени од реакции
- 27.113
Млекото и шеќерот се карамелизират и се остава да се ладе ? некако не искажан е овој дел во првиот пост ?Ти одговори Олимпија за кокосовото брашно и за бојата. Ако сакаш додека пиеш да голташ кокос, стави го и него. Мисламд ека нема да биде питко и убаво ако е со него.
Млекото со шеќерот се вари и се остава да се излади.Млекото и шеќерот се карамелизират и се остава да се ладе ? некако не искажан е овој дел во првиот пост ?
се претворив во увоРано е за слики, ама еве го менито:
пилешки стек на мој начин спремен
Две парчиња убав стек (значи големи), или повеке зависи за колку луѓе готвиш, битно да ја наредиш цела тава, и не го чукај само исечиго на филети, само посоли, во подлабока тава исечкај свежи шампињони, на маслиново или сончогледово какво сакаш такво, зачини ги по вкус со какви зачини љубиш, пропржи ги малку колку да смекнат, земи ленти св врат или сланина, наредиги врз пилешкото, па одозгора печурките, затвори со фолија печи половина час, извади ги после пола час, стави матена павлака со јајца, полеј, врати во рерна уште 10минути, извади ја тавата стави рендан или ленти кашкавал, врати уште пет минути со отворена тава и воала.се претворив во уво
слушам
zvuchi -prevkusno(mora da se proba)Две парчиња убав стек (значи големи), или повеке зависи за колку луѓе готвиш, битно да ја наредиш цела тава, и не го чукај само исечиго на филети, само посоли, во подлабока тава исечкај свежи шампињони, на маслиново или сончогледово какво сакаш такво, зачини ги по вкус со какви зачини љубиш, пропржи ги малку колку да смекнат, земи ленти св врат или сланина, наредиги врз пилешкото, па одозгора печурките, затвори со фолија печи половина час, извади ги после пола час, стави матена павлака со јајца, полеј, врати во рерна уште 10минути, извади ја тавата стави рендан или ленти кашкавал, врати уште пет минути со отворена тава и воала.
Епа вака јас ставам, вегета, сол, црн пипер, оригано, може малку и босилек ама не е морално само ако го поднесувашzvuchi -prevkusno(mora da se proba)
ushte da gi kazheshe tvoite zachini za receptov - a ne kakvi sakam
Две парчиња убав стек (значи големи), или повеке зависи за колку луѓе готвиш, битно да ја наредиш цела тава, и не го чукај само исечиго на филети, само посоли, во подлабока тава исечкај свежи шампињони, на маслиново или сончогледово какво сакаш такво, зачини ги по вкус со какви зачини љубиш, пропржи ги малку колку да смекнат, земи ленти св врат или сланина, наредиги врз пилешкото, па одозгора печурките, затвори со фолија печи половина час, извади ги после пола час, стави матена павлака со јајца, полеј, врати во рерна уште 10минути, извади ја тавата стави рендан или ленти кашкавал, врати уште пет минути со отворена тава и воала.
Е може ама мене вака ми е таман, а ќе пробам и на тој начин
И јас го правам истиов рецепт, само додека ги пржам шампињоните, додавам и тиквички исецкани на коцки, тиквицата му дава некој посебен вкус.
Јас на ова додавам и маслинки и се убивам од јадење. Магдоносот не ми е баш за оваа салата.Caprese
Домати, ама да не се премногу сочни ,се сечат на тенки кругови. Моцарелата ( ама бела, жолтата е за пица) се сече исто на кругови , се реди врз доматите , се зачинува со свеж исецкан босилек, сол, многу малку магдонос (може и сушен ) , маслиново масло и балзамико.
Лесно се прави, свежа е, оди со ракија, узо, вотка... се што е жестоко.
Во Австрија без ова се неможе
Добро како декорација е убаво мада и јас многу не го практикувамЈас на ова додавам и маслинки и се убивам од јадење. Магдоносот не ми е баш за оваа салата.