Фан Клуб: Барселона

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Колку што знам Меси во 2012 постигна 12 голови за Аргентина. Не сум сигурен дали го изедначи или заврши 1 под рекордот на Батистута за најмногу постигнати голови за Аргентина во 1 година!

Инаку денеска на Sky Sports 2 ќе има нова документарка за него
http://www.skysports.com/tv_show/story/0,,12385_8345424,00.html
стартува во 19.00

на овој линк може да гледате Sky Sports 2
http://www.stream2watch.me/live-tv/sky-sports-2-live-stream

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Е ако е вака како што вели Иниеста тогаш никогаш нема да имаме проблеми!

Iniesta: "We will never have a lack of hunger to win."

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Затоа и Меси потешко игра во репрезентацијата, нема кој да му создаде услови, можности за игра како што тоа му го прават Иниеста и Чави.
Инаку оние кои тврдат дека Меси игра лошо за Аргентина или не е тој истиот значи врска немаат од фудбал..мисли малце..Меси во Аргентина ја игра истата улога на Иниеста во барселона како сакаш да постигнува голови?..јбг во Аргентина нема кој да игра на средина и затоа Меси игра поназад..е сега не е нинџа да ги дрибла сите сам секоја можна акција

Член од
14 април 2012
Мислења
32.826
Поени од реакции
67.200
Инаку оние кои тврдат дека Меси игра лошо за Аргентина или не е тој истиот значи врска немаат од фудбал..мисли малце..Меси во Аргентина ја игра истата улога на Иниеста во барселона како сакаш да постигнува голови?..јбг во Аргентина нема кој да игра на средина и затоа Меси игра поназад..е сега не е нинџа да ги дрибла сите сам секоја можна акција
Затоа и Меси потешко игра во репрезентацијата, нема кој да му создаде услови, можности за игра како што тоа му го прават Иниеста и Чави.
А да прочиташ малце подобро?

Меси не игра тешко во репрезентацијата. Можеби така мислиш затоа што не постигнува голови.
Е, баш тоа е причината. Тоа што според тебе Чави&Иниеста му создаваат услови и можности за игра на Меси во Барселона, тоа Меси го прави во Аргентина. Им создава услови и можности на Игуаин и Агуеро. И го прави тоа одлично. ;)

Реков потешко, затоа што не успеа да земе некој трофеј(Светски Првак), нешто што сите му го бладаат дека му фали, за да биде најдобриот, иако, и сега, за мене е еден од 3-цата најдобри фудбалери кои обожавам да ги гледам.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Меси моментално може да се рачуна за најдобар... Али за сите успеси што до сега ги има барса а голем удел и во сите награди што ги има Меси имаа Чави и Иниеста..... што лично ги сметам за побитни играчи од Меси.... многу повеќе би се чуствувало нивното отсуство... А за најдобар на сите времиња Меси го има квалитетот да стане таков...само му фали Светско првенство ..кога ќе освои тоа никој неможе да му оспори за најдобар на сите времиња....

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Само да искоментирам за ова со Светските титули. Ако направиме споредба кој играл заедно со Марадона во 1986 и кој игра сега со Меси, може јасно да се утврди дека на Меси ќе му биде многу потешко да ја освои таа титула. Еве за пример, заедно со Марадона во тоа време играле еден Хорхе Валдано (навивачите на Реал го знаат добро), кој бил наречен "Фудбалски филозоф", еден Хорхе Буручага, еден од најдобрите играчи за врска, па и напаѓачи во тоа време, еден Оскар Руџери, еден од најдобрите одбранбени играчи кои некогаш играле за Аргентина. Може да се каже дека Марадона имал покрај него играчи од типот на Чави и Иниеста, олицетворени во Буручага и Валдано. Сега мислам дека Аргентина ја нема таа разновидност во репрезентацијата, нема играчи од калибарот на овие што ги набројав погоре и затоа Меси мора да ја носи целата екипа на грб. Најголемиот дел од играта им се сведува да чекаат што ќе напрви тој. Затоа мислам дека на Меси ќе му биде далеку потешко да освои СП отколку на Марадона, а ако успее во тоа, е тогаш веќе ќе бидат разјаснети сите дилеми (ако воопшто ги има).

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мислам дека Аргентина со овие играчи кои ги има но и со овој сегашен селектор кој ја препороди репрезентацијата на следното светско ќе има големи шанси и ќе биде во топ 5 репрезентации фаворити за освојување на титулата.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Само да искоментирам за ова со Светските титули. Ако направиме споредба кој играл заедно со Марадона во 1986 и кој игра сега со Меси, може јасно да се утврди дека на Меси ќе му биде многу потешко да ја освои таа титула. Еве за пример, заедно со Марадона во тоа време играле еден Хорхе Валдано (навивачите на Реал го знаат добро), кој бил наречен "Фудбалски филозоф", еден Хорхе Буручага, еден од најдобрите играчи за врска, па и напаѓачи во тоа време, еден Оскар Руџери, еден од најдобрите одбранбени играчи кои некогаш играле за Аргентина. Може да се каже дека Марадона имал покрај него играчи од типот на Чави и Иниеста, олицетворени во Буручага и Валдано. Сега мислам дека Аргентина ја нема таа разновидност во репрезентацијата, нема играчи од калибарот на овие што ги набројав погоре и затоа Меси мора да ја носи целата екипа на грб. Најголемиот дел од играта им се сведува да чекаат што ќе напрви тој. Затоа мислам дека на Меси ќе му биде далеку потешко да освои СП отколку на Марадона, а ако успее во тоа, е тогаш веќе ќе бидат разјаснети сите дилеми (ако воопшто ги има).
Eпа тоа е и муабетот....меси да ги нема Чави и иниеста нема да постигнува толку голови...значилтено ќе се намалат... затоа и викам тие се од поголема важност на барса него ли Меси (не дека меси не е битен) ...се гледа и по Шпанија... Шпанија доминира на репрезентативно ниво благодарејќи на нив двајца....И во шпанија нема во напад играч од типот на Меси па пак тоа не е проблем да освојат се што може да се освои... и затоа сметам по мене Иниеста треба годинава да земе златна топка...
--- надополнето: 25 декември 2012 во 22:52 ---
Ако направиме споредба кој играл заедно со Марадона во 1986 и кој игра сега со Меси,
да ама спореди ги Дефанзивците кои играле 86 со оние кои играат сега... Еве наполи исто така таа 86 е шампион во италија со Марадона како лидер.... а играле дефанзивци како Барези , Малдини, Сциреа, Тасоти, Кабрини , Бергоми, Џузепе Барези...све се ова неверојатни дефанзивци што моментално реално гледано во шпанија нема такви.. а и на репрезентативно ниво не се нишо послаби и другите репрезентации тој период...така да можеби имал некој од сличен калибар да му помага ( нешто што нема Меси во аргентина) али затоа па имал многу потешки противници ( на репрезентативно ниво ) во дефанзивата нешто па што меси нема толку проблеми...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Eпа тоа е и муабетот....меси да ги нема Чави и иниеста нема да постигнува толку голови...значилтено ќе се намалат... затоа и викам тие се од поголема важност на барса него ли Меси (не дека меси не е битен) ...се гледа и по Шпанија... Шпанија доминира на репрезентативно ниво благодарејќи на нив двајца....И во шпанија нема во напад играч од типот на Меси па пак тоа не е проблем да освојат се што може да се освои... и затоа сметам по мене Иниеста треба годинава да земе златна топка...
--- надополнето: 25 декември 2012 во 22:52 ---

да ама спореди ги Дефанзивците кои играле 86 со оние кои играат сега... Еве наполи исто така таа 86 е шампион во италија со Марадона како лидер.... а играле дефанзивци како Барези , Малдини, Сциреа, Тасоти, Кабрини , Бергоми, Џузепе Барези...све се ова неверојатни дефанзивци што моментално реално гледано во шпанија нема такви.. а и на репрезентативно ниво не се нишо послаби и другите репрезентации тој период...така да можеби имал некој од сличен калибар да му помага ( нешто што нема Меси во аргентина) али затоа па имал многу потешки противници ( на репрезентативно ниво ) во дефанзивата нешто па што меси нема толку проблеми...
Па Шпанија може доминира ради нив, ама исто така Шпанија има гранитна одбрана што не беше случај во претходните години. Германија исто така има квалитетна одбрана, може не како во времето на Јирген Колер и Лотар Матеус, ама сепак една од најсилните на денешницата. Само овие две репрезентации се доволни за Меси да има доста проблеми да постигне гол. (Да не збориме на пример дека Шпанците веќе го знаат и како дише, па по мое не би се наиграл против нив). Плус тоа Марадона имал целосна слобода да игра во напад, нешто што Меси го нема, затоа што мора да ја организира играта, поради што не може да го искаже полниот потенцијал. Токму затоа според мене не иде споредбата Меси во Аргентина и Меси во Барселона, затоа што Меси во Аргентина има комплетно различна улога, од таа што ја има во Барса. Како и да е, ќе почекаме до Бразил, па ќе видиме тогаш што ќе биде. Меси тогаш би требало да биде во полна играчка зрелост. Ќе покаже времето.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Нема да биде фер спрема Чави, Иниеста да ја земе Златната Топка! Затоа пак нека земе Меси :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Nikoj ne moze da ja ospori vaznosta na Xavi i Iniest,kako sto ne moze na Puyol i red drugi za osvoenite tituli.Pa fudbalot ednostaven e timski sport,mora od 11 fudbaleri najmalku 7-8 da bidat najdobri za da se postigne toa sto postigna Barcelona poslednite 5 godini.
Dali znaete Pele so koj fudbaleri igral zaedno ? Garincha nekoj go smett za podobar fudbaler od Pele no ne mu imaat dadeno vaznost poradi toa sto bil naklonet na nesportski potezi so drogi i tn tn....Treba da se napomene deka Brazil vo vremeto na Pele osvoe svetsko bez Pele,se povredil na 1ot mec mislam...Zborot mi e deka mora da imas vo timot soigraci koj se najdobri ili pak megu top 3 vo svoite pozicii za da se postigne timski pa i individualen trofej.....
Eve Maradona ja osvoil ligata so Napoli no nisto ne napravil vo Liga na Smpioni.....
E sega dali ima sansi Argentina za svetsko,sigurno ima i mislam deka se vo top 5 sega za sega,spored rezultatite vo poslednata godina.No im treba odbrana i barem eden svetski fudbaler vo sredina osven Messi....

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Мислам дека ова не беше постирано...

Messi has set a new all-time record for most La Liga goals in calendar year: 59 Previous record: 43, Ronaldo in 2011

p.s Почна емисијата на Sky Sports 2 за Меси.
a lani so postigna 50 gola vo La Liga vo edna sezona to rekord e ili imat nekoj pojke od nego ?
i dali ke ja imat ta emisijata od sky da se gledat negde?

B

Beck's

Гостин
Sekoja cest za Iniesta no ne bi mozel da go gledam pred Messi, ednostavno posledniot ima takvi brojki sto se son za sekoj drug igrac od napadot, a osobeno za Iniesta i nekoj drug play

Kajgana Shop

На врв Bottom