Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Се мислам за економично возило до 4500 евра па препорачајте нешто солидно

Имаш гооолем избор, дизели меган или клио 1.5дци, ц3хди, фиеста 1.4тдци, корса, астра 1.3 цдти
би требало да најдеш и од поново годиште

Имаш гооолем избор, дизели меган или клио 1.5дци, ц3хди, фиеста 1.4тдци, корса, астра 1.3 цдти
би требало да најдеш и од поново годиште

Разгледувам алфа ромео гт 2005 година дизел , кои се негативни страни на алфата .

И не знам врз основа на кои параметри си заклучил дека колите што чинат под 10000евра дека се скапаници.Во мојата возачка кариера што сеуште трае и да не испадне дека се ку..чам и изигравам манга на форумот,сите возила што сум ги имал до сега биле купени на ново.Почнувајки од Застава 750,па Југо итн,итн....
Пријателе како ти си компетентен да збориш за разликите помеѓу нова и половна кола, кога никогаш во животот не си купил половно возило? Ке ти кажам еден пример и сигурен сум дека таа твоја усијана глава нема да го сфати како што треба ама ај ке го пишам сеедно. Еден мој другар имаше исто размислување како тебе и покрај сите убедувања нејкеше да послуша и отиде искешира за 8500е нов C1 со централна, ABS , радио и клима . Грда на лик изолација ич три клипа 1.0 ентерир пластика едноставно колата е хаварија. Е сеа у меѓувреме ни улетува леон мк1 110 hp 2004 год со 70 000 поминато не гребнат го плаќаме 4000е не увезен. Со клима со ABS, TCS, електроника на сите стакла, електрика на ретровизори, темпомат, лиени бандажи + зимски гуми на обични бандажи, сервисна книшка, фабричко озвучење боли глава. Му направивме 60 000 без никаков дефект освен се знае потрошни делови тука спаѓаат и некои делови од предницата. А со другаров кај и да одевме на подолг пат не размислувавме со која кола тргаме се знаеш пошто неговата трошеше дупло повќе кај е тромава ко слон па и згора на се неудобни седишта ко на трупчиња да седиш. А и звук што да ти кажувам ко југо да возиш со еден збор катастрофа. Е сеа дојде време да го продавам леонот пошто нечувам мн коли ова рекорд ми беше :) и погоди кој го купи. Дечково го шитна тоа количето и еве го суште го вози леонот само што е во загуаба 4500 евра и нервози што тргаше 2.5 години. Ова е само еден пример каде што можеш да увидиш дека неможеш да судиш доколку нешто немаш согледано не е ова за да те убедувам што е пдобро што е полошо. Сигурно нов леон со 1км е подобар од истиот со 70 000 км, ама фичо со 1км не е подобро од леон со 70 000 км 100%.
--- надополнето: 25 декември 2012 во 03:46 ---
Да апсолутно се согласувам....И драги читатели победници на денешната дискусија"Ново или половно"се гордите сопственици на НОВИ автомобили:):):):):):):):):):):):):):):):):)

Н-О-В А-В-Т-О-М-О-Б-И-Л
Незнам дали си свесен ама постов мн е ретардиран и не доликува на возрасен човек. Како дете од 5 одделение да го пишало.

Пријателе како ти си компетентен да збориш за разликите помеѓу нова и половна кола, кога никогаш во животот не си купил половно возило? Ке ти кажам еден пример и сигурен сум дека таа твоја усијана глава нема да го сфати како што треба ама ај ке го пишам сеедно. Еден мој другар имаше исто размислување како тебе и покрај сите убедувања нејкеше да послуша и отиде искешира за 8500е нов C1 со централна, ABS , радио и клима . Грда на лик изолација ич три клипа 1.0 ентерир пластика едноставно колата е хаварија. Е сеа у меѓувреме ни улетува леон мк1 110 hp 2004 год со 70 000 поминато не гребнат го плаќаме 4000е не увезен. Со клима со ABS, TCS, електроника на сите стакла, електрика на ретровизори, темпомат, лиени бандажи + зимски гуми на обични бандажи, сервисна книшка, фабричко озвучење боли глава. Му направивме 60 000 без никаков дефект освен се знае потрошни делови тука спаѓаат и некои делови од предницата. А со другаров кај и да одевме на подолг пат не размислувавме со која кола тргаме се знаеш пошто неговата трошеше дупло повќе кај е тромава ко слон па и згора на се неудобни седишта ко на трупчиња да седиш. А и звук што да ти кажувам ко југо да возиш со еден збор катастрофа. Е сеа дојде време да го продавам леонот пошто нечувам мн коли ова рекорд ми беше :) и погоди кој го купи. Дечково го шитна тоа количето и еве го суште го вози леонот само што е во загуаба 4500 евра и нервози што тргаше 2.5 години. Ова е само еден пример каде што можеш да увидиш дека неможеш да судиш доколку нешто немаш согледано не е ова за да те убедувам што е пдобро што е полошо. Сигурно нов леон со 1км е подобар од истиот со 70 000 км, ама фичо со 1км не е подобро од леон со 70 000 км 100%.

Незнам дали си свесен ама постов мн е ретардиран и не доликува на возрасен човек. Како дете од 5 одделение да го пишало.
Друже нешто многу му било нејасно на другар ти изгледа :) Па он си купил микро автомобил, што очекувал? Тоа ти е класа на количе за трчкарање низ град, мало, лесно за паркирање не троши многу и ново што би требало да значи поверливо. Горе-доле тоа се позитивните работи на таа класа возила, ако он ги знаел овие работи нема што да се разочарува.

Цитроен Ц3 со 1.4 HDI мотор за тие пари би зел годиште од 2007ма, можеби и поново.
Истиот мотор го имаш и на Пежо 206 кој ќе го најдеш за слична цена истото годиште или пак година две постаро.
Ако најдеш некое од тие возила со сервисна книшка одржувани редовно мислам дека нема да можеш да најдеш до таа сума некое друго поекономично и посолидно возило.
--- надополнето: 25 декември 2012 во 07:43 ---
Катастрофа се Фрилендерите за на терен, слично и за низ град каде што ќе се думаш кај да го паркираш. Ако сакаш тереснко возило за тие пари тогаш земи си Лада Нива, ако бараш возило за низ град земи си автомобил, а не ѓоамите СУВ.

Е сега вака.Кога ке купиш ти во твојата возачка кариера нов автомобил,а јас половен тогаш можеме да разговараме на исто рамниште.До тогаш јас ке се возам во мојот автомобил кој е произведен 2010-та,а ти и понатаму чисти го губрето од ЕУ,важи!!
--- надополнето: 25 декември 2012 во 13:20 ---
Па со вас ли ке се убедувам и ке си го трошам времето.Не сакате да разберете со вашите усијани глави,но тоа сепак доага со годините,нели????

Вие возете се и понатаму,јас ке се возам и понатаму и на крај сите срекни и весели.......
--- надополнето: 25 декември 2012 во 13:46 ---

А да те прашам нешто бидејки гледам си "голем'стучњак за коли.За тебе што е важно за еден половен автомобил?Да има АБС,да има 10000вати озвучење,да има лиен бандаж,да има спојлери до земја?Тоа е кај тебе пресуден фактор за половен автомобил?Зошто според постот кажуваш што има леонот опрема.Па чекај бе споредуваш лимузина со градско кофте......

Па што очекуваш од еден градски автомобил?Да лета како авион,а?Колку пари толку музика бе брат.Што очекувате вие?Удобност и брзина?Како што пишаа погоре тоа се градски автомобили...

Е сега.Јас 2004-та земав од Автомакедонија Матиз.Со 1.0 мотор,со централна брава,со музика,ама без клима.Возилото е старо 8 години.Сега го вози сопругата моја.Значи пластиката и останатите склпови се во прекрасна состојба.Е ама кога земав Лансер 2010,сватив дека е мало градско количе за до пазар.....

Е па сега и види понатаму........

Е сега вака.Кога ке купиш ти во твојата возачка кариера нов автомобил,а јас половен тогаш можеме да разговараме на исто рамниште.До тогаш јас ке се возам во мојот автомобил кој е произведен 2010-та,а ти и понатаму чисти го губрето од ЕУ,важи!!
--- надополнето: 25 декември 2012 во 13:20 ---
Па со вас ли ке се убедувам и ке си го трошам времето.Не сакате да разберете со вашите усијани глави,но тоа сепак доага со годините,нели????

Вие возете се и понатаму,јас ке се возам и понатаму и на крај сите срекни и весели.......
--- надополнето: 25 декември 2012 во 13:46 ---

А да те прашам нешто бидејки гледам си "голем'стучњак за коли.За тебе што е важно за еден половен автомобил?Да има АБС,да има 10000вати озвучење,да има лиен бандаж,да има спојлери до земја?Тоа е кај тебе пресуден фактор за половен автомобил?Зошто според постот кажуваш што има леонот опрема.Па чекај бе споредуваш лимузина со градско кофте......

Па што очекуваш од еден градски автомобил?Да лета како авион,а?Колку пари толку музика бе брат.Што очекувате вие?Удобност и брзина?Како што пишаа погоре тоа се градски автомобили...

Е сега.Јас 2004-та земав од Автомакедонија Матиз.Со 1.0 мотор,со централна брава,со музика,ама без клима.Возилото е старо 8 години.Сега го вози сопругата моја.Значи пластиката и останатите склпови се во прекрасна состојба.Е ама кога земав Лансер 2010,сватив дека е мало градско количе за до пазар.....

Е па сега и види понатаму........
Знаев дека нема да го сфатиш постот ама ај малце да ти опростам за да можеш да разбереш. Не викам дека новите коли нечинат далеку од тоа ама некогаш е подобар избор половно наспрема ново бидејки со уложените пари ке добиеш автомобил кој повеќе ке ти одговара односно ке бидеш во плус.
И да ја од колата очекувам удобност, брзина и да лета како авион (ова се причините зашто не купувам нова кола зашто за тие пари што ги имам ке добиам помодерно југо ништо повеќе).
А тоа што ја наброив опремата беше компарација помеѓу двете што добиваш за платените пари.
И самиот си контрадикторен значи самиот не си бил свесен се до 2010 мн касно си сфатил другар што е матизот ама подбро некогаш него никогаш :D

И самиот си контрадикторен значи самиот не си бил свесен се до 2010 мн касно си сфатил другар што е матизот ама подбро некогаш него никогаш :D
Недај боже да повози некоја германска канта, пример ц220-ката шо ја иам. Претпоставувам дека ќе свати дека дал 12.000 евра за конзерва со wanna be BMW лого.

Патем, била нова во 2010, сега и таа е стара.

Недај боже да повози некоја германска канта, пример ц220-ката шо ја иам. Претпоставувам дека ќе свати дека дал 12.000 евра за конзерва со wanna be BMW лого.

Патем, била нова во 2010, сега и таа е стара.

У моменто коа излезе една кола од салоно, тава е веќе стара кола.
И да ја врнеш назад, едвај ли ќе ти ги врнат парите до денар, ако не те ареса колата.

Значи дефинитивно ми е смачено да се разубедувам со неписмени луге.Ке ви поставам едно навистина просто прашање?

Дали некогаш во ваша возачка категорија сте станале сопственик на нов автомобил?А ако не сте станале тогаш не знаете какво е чувството и задоволството да се има нов автомобил,макар било и фико.....

Од мене толку.....

У моменто коа излезе една кола од салоно, тава е веќе стара кола.
И да ја врнеш назад, едвај ли ќе ти ги врнат парите до денар, ако не те ареса колата.
После онадење, нема каење. Имаш тест возило, ти го даваат вози го. Толку. Ако те бендиса арно. Ако веќе си ја нарачал колата, прво треба да дајш ХХХХ евра учество за нарачка, ко ќе ја доплатиш си ја земаш и создравје да си ја возиш. Фала чао пријатно. Назад, нема.

Значи дефинитивно ми е смачено да се разубедувам со неписмени луге.
И јас така викам. Муабетот е: за вкусови не се дискутира. Не треба да се наоѓаш навреден од целиот муабет.

За Спаркот и сам знаеш дека отидоа ХХХХ еврони така по ветар... Си дал 8000 евра, си го зел нов. Сега тој спарк невреди ни 2000. Возењето, шо да ти спомнам, и сам пиша. Така да

Ај са јас да те прашам: си купил ти половен автомобил шо вреди колку гореспомнатиот нов?

После онадење, нема каење. Имаш тест возило, ти го даваат вози го. Толку. Ако те бендиса арно. Ако веќе си ја нарачал колата, прво треба да дајш ХХХХ евра учество за нарачка, ко ќе ја доплатиш си ја земаш и создравје да си ја возиш. Фала чао пријатно. Назад, нема.

И јас така викам. Муабетот е: за вкусови не се дискутира. Не треба да се наоѓаш навреден од целиот муабет.

За Спаркот и сам знаеш дека отидоа ХХХХ еврони така по ветар... Си дал 8000 евра, си го зел нов. Сега тој спарк невреди ни 2000. Возењето, шо да ти спомнам, и сам пиша. Така да

Ај са јас да те прашам: си купил ти половен автомобил шо вреди колку гореспомнатиот нов?

Не сум луд да дадам 8000евра за нешто што е на залез на кариера,е старо 12 години има 234567км поминато.....

Не никогаш не сум купил половен автомобил,ниту имам намера во иднина да го правам тоа.Не сум тип кој лечи комплекси дека вози БМВ или Ауди,па макар било без едно тркало.Не пагам на ефтини селски финити да ме гледаат дека возам Мечка или БМВ.

Едноставо кажано"не сум доволно богат да возам стар автомобил'E па сега ти размисли тој што го кажал ова дали бил во право или не.

И ако никогаш не си купил нов автомобил,тогаш не можеш да знаеш какво е чувството кога влегуваш во него.Никогаѓш не можеш да го дознаеш тоа чувство за жал....

Не сум луд да дадам 8000евра за нешто што е на залез на кариера,е старо 12 години има 234567км поминато.....
Не се секирај, во тоа што е 8000 евра, и 12 години старо, има опрема појќе од то шо го имаш во Спаркот, Лансерот, а богами и дома заедно собрано. Така да “на залез“ можда е од твоја гледна точка. Чим реално вреди (значи некој му бара толку) колку една нова кола, треба да се подзапрашаш малку дали таа нова кола е вистински кола?

8.000 евра за мотор + мењач + тркала завиткани во фолија? Не благодарам.

Не никогаш не сум купил половен автомобил,ниту имам намера во иднина да го правам тоа.Не сум тип кој лечи комплекси дека вози БМВ или Ауди,па макар било без едно тркало.Не пагам на ефтини селски финити да ме гледаат дека возам Мечка или БМВ. Едноставо кажано"не сум доволно богат да возам стар автомобил'E па сега ти размисли тој што го кажал ова дали бил во право или не.
Кој ти рекол да купиш Ауди или БМВ? Прајме муабет општо. Или шо, во возила до 8.000 евра нема ниту едно шо ти се бендисва и ги задоволува твоите критериуми?

И ако никогаш не си купил нов автомобил,тогаш не можеш да знаеш какво е чувството кога влегуваш во него.Никогаѓш не можеш да го дознаеш тоа чувство за жал....
Затоа и ти пишав, секој со вкусот.

Моето размислување оди од овде: несакам да загубам 5000 евра на кола за 5 години. Тебе јасно ти е дека ако прајш под 3000 километри годишно, поисплатливо ти е да си се возиш со такси? Не работиме сите во Афганистан да имаме толкав прилив на кеш и пари за фрлање. А и ако дојди нож до коска, ајт мерџанот со 1500 евра зијан, отворени ти се парите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom