Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
А да ги прашаш Велешани за
Znači ti kažav veke ednaš ne davam za kola poveke od 3-4.000 evra. Za liliputanci ic da ne zboram.
Koga ke napravi na ženati matizot 200.000km javi se uste ednas. Pa dobro,toa ne e kola za avtopatista. Jas nekojpat vrtam i po 30.000km vo godinata,so takvo tempo matizot za 5 godini ke se raspadne. Da ne zboram ako dojde do nekoja sobrakajka kakvi se sansite da preživeeš vo kola ala matiz ili spark.
Audi,golfovi i pasati TDI ima polno so po 500.000km+ izvrteni,i pa poveke ke izdržat i poubavo se vozat nego nov liliputanec
Pre bi kupil audi 80 od 90god iako e postar nego nova konzerva od salon. Znaci dosega si se vozel sve u novi komunistički kršovi i korejski liliputanci,a jas sve u audievci i golfovi. Bravos.
:D:tapp:
p.s. Lancerot e odlicno vozilo,tuka ne si zgrešil,bez razlika nov ili poloven,toa veke može da kažeme deka e kola.
А да ги прашаш Велешани за Матиз дали може да изврти 200 000км.Барем они се за Корејските играчки доктори....А бе не заебавај дечкото работевме заедно имаше со Матизот 250000км направено,а д ане зборам за Тико ги вртеа до 400 000км....

А за сообракајка ке те прашам дали ке куртулиш.А бе цеваницо и покоен Тоше се возеше у Тоуарег па погина чоекот........Ооооооо,боже што им е на лугето денес?

И за на крај,да сум се возел у комунистички кршови ама барем беа нови од салон,а не донесени од некоја нива после орање.....

И на крај а бе шо те вртам бе ,возам ново и точка.....
--- надополнето: 22 декември 2012 во 16:21 ---
Znači ti kažav veke ednaš ne davam za kola poveke od 3-4.000 evra. Za liliputanci ic da ne zboram.
Koga ke napravi na ženati matizot 200.000km javi se uste ednas. Pa dobro,toa ne e kola za avtopatista. Jas nekojpat vrtam i po 30.000km vo godinata,so takvo tempo matizot za 5 godini ke se raspadne. Da ne zboram ako dojde do nekoja sobrakajka kakvi se sansite da preživeeš vo kola ala matiz ili spark.
Audi,golfovi i pasati TDI ima polno so po 500.000km+ izvrteni,i pa poveke ke izdržat i poubavo se vozat nego nov liliputanec
Pre bi kupil audi 80 od 90god iako e postar nego nova konzerva od salon. Znaci dosega si se vozel sve u novi komunistički kršovi i korejski liliputanci,a jas sve u audievci i golfovi. Bravos.
p.s. Lancerot e odlicno vozilo,tuka ne si zgrešil,bez razlika nov ili poloven,toa veke može da kažeme deka e kola.
А да ги прашаш Велешани за Матиз дали може да изврти 200 000км.Барем они се за Корејските играчки доктори....А бе не заебавај дечкото работевме заедно имаше со Матизот 250000км направено,а д ане зборам за Тико ги вртеа до 400 000км....

А за сообракајка ке те прашам дали ке куртулиш.А бе цеваницо и покоен Тоше се возеше у Тоуарег па погина чоекот........Ооооооо,боже што им е на лугето денес?

И за на крај,да сум се возел у комунистички кршови ама барем беа нови од салон,а не донесени од некоја нива после орање.....

--- надополнето: 22 декември 2012 во 16:22 ---

Знаат мајсторите пошо само нив ги сервисираат :icon_lol:
Ajde de,na novite koli ni ulje ne se menja,ni kaiši ni zategači,ništo be samo teraj.:tapp:
Fintata e sto novite koli ne gi gledas kaj maalskite majstori,nego sve se kaj ovlasteni serviseri kaj sto majstorite rabotat u kravata i sako pa zatoa e servisot 10 pati poskap. Sakaš nekeš moraš tamu inače otide garancijata. Za spark vo ovlasten servis se kladam deka golem servis košta 3x poveke nego jas sto ke platam za moeto audi kaj garažnive majstori. Baška i sam si go servisiram,a novite koli bogami ne bi se nafatil da gi čepkam. I majstorite gi nejkat. Za sekoe sranje treba na kompjuter.
:D

Мислам дека доволно беше.

Да апсолутно се согласувам....И драги читатели победници на денешната дискусија"Ново или половно"се гордите сопственици на НОВИ автомобили:):):):):):):):):):):):):):):):):)

Н-О-В А-В-Т-О-М-О-Б-И-Л
--- надополнето: 22 декември 2012 во 16:28 ---
Ajde de,na novite koli ni ulje ne se menja,ni kaiši ni zategači,ništo be samo teraj.:tapp:
Fintata e sto novite koli ne gi gledas kaj maalskite majstori,nego sve se kaj ovlasteni serviseri kaj sto majstorite rabotat u kravata i sako pa zatoa e servisot 10 pati poskap. Sakaš nekeš moraš tamu inače otide garancijata. Za spark vo ovlasten servis se kladam deka golem servis košta 3x poveke nego jas sto ke platam za moeto audi kaj garažnive majstori. Baška i sam si go servisiram,a novite koli bogami ne bi se nafatil da gi čepkam. I majstorite gi nejkat. Za sekoe sranje treba na kompjuter.
:D

Само ти сервисирај си слободно кај мајстори што не виделе повеке од 101 и лада па далеку ке стигнеш.......

Ја бе батка,господин чоек.Еве сега се вракам од гурбет,седнуем вртам еден телефон,закажуем сервис.Дур пијам едно кафе со г-дин комерција,дечките средуваат тоа аутото,си вадам картица си плакам господски 2-3000денари,се поздравуем за убаво и си одам дома.Чисто средено а бе за мерак.А пари,хмммм парите се печалат,ум не се печали:icon_lol:

Gledame site od koga se pušti uvozot što se kupuva,dali novo ili polovno,ušte godina dve site saloni ke gi ispozatvorat,momentalno samo od servisni uslugi živeat.
A to za matizite u veles,pa donekade se slagam,samo matizot pri 200.000km e veke za frlanje kolku i da go oddržuvaš,a audi i golf može i do milion da tera bez gajle. Sega i vo veles site udrija na golfovi i ventovci za taksi,nikoj veke ne kupuva matiz ili spark,sve ke gi rasturat za delovi i ke završat na otpad. Zato sto porano golfovite i ventovcite TDI bea po 8000 evra a sega gi ima i za 2000,duplo poskap beše poloven golf trojka ili vento tdi nego nov matiz. Son na sekoj taksist u provincija e golf trojka i vento tdi,idi prasaj gi zasto e taka. Vo Skopje passat,a4,a6,tdi mercedes c220 i e220d od 95-2000god.

На секој нормален човек кој размислува рационално и домакински ке оди во салон.Остатокот од светот нека лечат комплекси со скапаниците од ЕУ.Него не се замлатувај со тоа кршот,туку оди влези ако имаш орган па земи ново Ауди,е тогаш ке дискутираме.Вака за скапаници не ми кажувај приказни за добра нок....

А впрочем се знае денес кој купува нов автомобил.Тој што има кеш:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
На секој нормален човек кој размислува рационално и домакински ке оди во салон.Остатокот од светот нека лечат комплекси со скапаниците од ЕУ.Него не се замлатувај со тоа кршот,туку оди влези ако имаш орган па земи ново Ауди,е тогаш ке дискутираме.Вака за скапаници не ми кажувај приказни за добра нок....

А впрочем се знае денес кој купува нов автомобил.Тој што има кеш:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Ej,a znaeš što e najsmešno,novi konzervi na kredit kupuvaat baš tie što nemaat skapan dinar vo gepot. Tie so keš ko šo vikaš kupuvaat baš onakvi po moj kef provereni polovni vozila so pedigre. Garantiram deka e taka.
:D:icon_lol:
Može i edna anketa da se napravi da vidime sto poprvo bi kupile forumđiive,novo ili polovno.

Ej,a znaeš što e najsmešno,novi konzervi na kredit kupuvaat baš tie što nemaat skapan dinar vo gepot. Tie so keš ko šo vikaš kupuvaat baš onakvi po moj kef provereni polovni vozila so pedigre. Garantiram deka e taka.
:D:icon_lol:
Može i edna anketa da se napravi da vidime sto poprvo bi kupile forumđiive,novo ili polovno.
Јас ја купив колата во кеш. Толку од мене во дискусијава. На многу ниско ниво ја однесе твојата неукост.

Кој ќе купи во МК нов? Негледаш сакаат за сила 4000 евра да возат BMW, Audi и Mercedes и да ти солат памет како имаат најубави автомобили.
Би купил стар ама не повеќе од 3-5 години и по можност да е актуелниот модел што се продава. Имаш ауди а4 2006-7 за 15К, оди куписи ако не ти се дава 30к за ново. Тоа горе долу ми е и најразумно годиште за купување, не го имаш тој првичен губиток на цена кога го ваѓаш од салон, возилото е разработено и сите помали/поголеми сервиси се поминати, можеш да го продадеш со минимална загуба наредните 2-3 години дури и да ќариш ако ти упали.

Еве што се зема на старо http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=637644

b1f3df078b304a929c351066b36c69a1.jpg

Бидејки форумџиите се претежно млади до 20 години,нормално би одбрале нешто бесно со 300 000км него нешто од средна класа ама ново.Е ама кога ке се расипе,татеееееееееееееее ајде поправај носи на мајстор.За да размислуваш треба да имаш изграден став

А бе ке те ти поставам едно глупаво прашање?Ако си женет,нормално.Кога се женеше зошто не зема некоја баба со 300 000км поминато,а?Или сакаше младо пиле со 0км по можност,а?

И остави не нас глупавите да плакаме по 3000денари за сервис,зошто имаме пари па затоа не дерат по сервисите,а вие паметните плакајте по маалските механичари по 500денари...

И за на крај зошто ми е смачено да се расправам со луге кои не размислуваат рационално....

А БЕ ВОЗАМ НОВА КОЛА И ТОЧКА...........

Ај со здравје
--- надополнето: 22 декември 2012 во 17:14 ---
Кој ќе купи во МК нов? Негледаш сакаат за сила 4000 евра да возат BMW, Audi и Mercedes и да ти солат памет како имаат најубави автомобили.
Би купил стар ама не повеќе од 3-5 години и по можност да е актуелниот модел што се продава. Имаш ауди а4 2006-7 за 15К, оди куписи ако не ти се дава 30к за ново. Тоа горе долу ми е и најразумно годиште за купување, не го имаш тој првичен губиток на цена кога го ваѓаш од салон, возилото е разработено и сите помали/поголеми сервиси се поминати, можеш да го продадеш со минимална загуба наредните 2-3 години дури и да ќариш ако ти упали.

Така е

ImageHandler.ashx

Ова е ауди од 2800 евра

Ја у основа сум благодарен на ваквите ко типчево погоре. Да ве нема вас, нема да добиваме попусти на нови коли. :) :)

Абе ок е, еве вака на прва кога го гледаш сон е, ваква кола за 15-16000 евра, ама тука е предноста на нова кола според мене, по сите правила, има исклучоци не викам не, треба да е пали вози барем првите три години без некакви озбилни проблеми.

А ова Аудиво, може е ѕвер може не му фали ништо и нема да се расипе у наредните 5 години, ама може и не е. И сега јас немав време, немам пријатели механичари па да акам по плацеви, да проверувам, да бирам, да гледам и да ризикувам и после секој месец да одам кај механичари со кои и немам добри искуства и генерално ми се еден од најнеомилените ликови и професии. Ете тоа е предноста на нова кола.

Башка тоа што кај половно треба да возам кола у којшто не знам кој се се ебел.;)

Ок фала ти а јас мислев приватно возило е а тој трговец бил значи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom