НЕНАСИТЕН!!!
СУМ ПО ТЕБЕ
- Член од
- 8 мај 2012
- Мислења
- 263
- Поени од реакции
- 157
Ова го рекол Пипан ??? Озбилно ?? Каков ѕвер !!!Ми се свиѓа Пипан на тајмаутот му кажа на Тоше " ти пуцаш за 3, кош и то је то" тоа е чоек што си ја знае работата и има муда![]()
Го дадоа само крајот на тајмаутот и тоа го фатив на ТВ (ваљда добро сум разбрал)Ова го рекол Пипан ??? Озбилно ?? Каков ѕвер !!!
Секоја чест за човекот,како не дојде порано.
Ubavo si slusnal, majstorska akcija na Pipan....sekoja cest!!!Го дадоа само крајот на тајмаутот и тоа го фатив на ТВ (ваљда добро сум разбрал)![]()
Треба ФА да направи некакви плакати за низ Аеродром.Не разбирам како ниеднаш не се успеја да се наполни БТ.Очекував барем против Црвена Ѕвезда и Цибона да биде пуно.Ubavo si slusnal, majstorska akcija na Pipan....sekoja cest!!!
Na 5ti mora da krca Boris za nova pobeda protiv Buducnost, ako ova ne im bese motiv na narodot da ja polnat salata ondak ne znam so e rabotata, sigurno nesto im fali.
Da napomenam i deka kartata e fucking 100 denara ALOOOO, ABA liga gledate ne selska liga, neka PUKAAAA MZT SKOPJE !!!!!
А ја се мислам дека најголем удел има тоа што тимот е од Аеродром..и позната е скопската работа...нема потреба од објаснување..можеби грешам незнам, ама сепак дефинитивно МЗТ заслужува полна сала, сепак е МАКЕДОНСКИ претставник во АБА лигата.Треба ФА да направи некакви плакати за низ Аеродром.Не разбирам како ниеднаш не се успеја да се наполни БТ.Очекував барем против Црвена Ѕвезда и Цибона да биде пуно.
Али мислам дека голем удел има што се дава на телевизија.Дека муабетот е 2-3 карти ( дали сте другари дали децата да ги однесеш ) 300 денари + превоз + ладно,од друга страна дома + грицки и пиење за 300 + топло = седење дома.
А и факторот дека до сега најчесто игравме во сабота во 8:30,и доста голем број место да дојдат да гледаат се одлучуваат да искачаат.
.
Според мене тоа што не се полни салата се нивните самобендисани навивачи.А ја се мислам дека најголем удел има тоа што тимот е од Аеродром..и позната е скопската работа...нема потреба од објаснување..можеби грешам незнам, ама сепак дефинитивно МЗТ заслужува полна сала, сепак е МАКЕДОНСКИ претставник во АБА лигата.
Дискутирано е многупати зошто не е полна салата и стварно ме мрзи да пишувам мислења наназад образложени.Според мене тоа што не се полни салата се нивните самобендисани навивачи.
Еве јас иако сум за Работнички се радувам за победите на Мзт во АБА лигата.
Само еден пример еве ке кажам зашто понекогаш ми се одбивни.
Во саботата бев кај едни роднини и баш во тој момент играа Лирија и Работнички и нивниот син е за Мзт и навиваше и скокаше за Лирија.Не се сите такви,но повеќето се и затоа има одбивност кон МЗт.
Разликата е што со Работнички сите се сконцентрирани и сместени на навивачката трибина(зошто другата страна од салата е за противниците), а сега членовите се раштркани низ цела сала.Паузава е добродојдена за играчиве да се одморат, и понатака да продолжат у ист ритам.
Значи, Пипан буквално ги препороди, голема е разликата кога беше Тодоров и сеа, друг е пристапот на играчите, борбата, хармонијата меѓу нив, се гледа дека гинат за секоја топка..што го прави тимот да ги има тие успеси.
И да, едно неможам да го сватам, со Работнички у Борис може да се напуни цел навивачки сектор околу 2000, а у АБА-лига неможе бар 1000ка, ама ај...некој му е поважно дерби натпревар. Се надевам дека тоа ќе се подобри од време на време.