Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

L

Luki Junior

Гостин
Па да речеме дека го знам, ама онака само од гледање, очигледно дека или нема храброст или чека некое подобро време или ти тоа што го кажа, друг одговор нема :)
Сакаш ли да излеземе у живо?
На невидено. :)

пс. озбилен сам.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Сакаш ли да излеземе у живо?
На невидено. :)

пс. озбилен сам.
Е ова ти се вика храбар дечко!:pos:
А, не како овај, ќе чека којзнае што чека и што му се врти низ глава .
Чекај бе Џуниор од каде ваква покана? Јас како многу комплицирано суштество се соочив со комплицирана ситуација и те сфатив за озбилно и многу се замислив, жими мајка.:)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Чекај бе Џуниор од каде ваква покана? Јас како многу комплицирано суштество се соочив со комплицирана ситуација и те сфатив за озбилно и многу се замислив, жими мајка.:)
Комплицирано суштество, комплицирана ситуација (ова не е покомплицирано од батето што ти пишува само на фб а не те кани). Ете ти покана, ако не сакаш со него имаш и друга ;)

Г

Грејвдигер

Гостин
Очекував вакво прашање:) Па ете, од причина што секогаш сум била против нет-средби и запознавање преку интернет, ама сега кога гледам дека таквите средби се успешни и земаат се поголем замав зошто таму сите се најхрабри за да закажат средба немам ништо против тоа, ама не би иницирала прва од кои причини и јас не знам, ама можда заради гордоста што е глупава причина не би иницирала никогаш прва иако ги оправдувам храбрите девојки кои први го прават тоа, а не чекаат на него.
Можда некогаш и би иницирала, ама мора да има силна причина за тоа, а средба после 1 годишно допишување не ми е и некоја силна причина кога другиот од другата страна на компјутерор прв не инсистира и не е заинересиран, кога би бил, можда би прифатила.
Значи сама си одговори на прашањево што и како, и не сакаш ти да тргнеш прва. :) Епа јебеш му матер, ако он не те поканил после толку време муабетење, а ти не сакаш да бидеш иницијатор да искочите - батали. :)

L

Luki Junior

Гостин
Гледаш ли оти се мислеш дали да одговореш или да не одговореш.
Питај го и ти твојта симпатија, едноставно. Да или Не. Без да ти филозофира, без да му филозофираш.
Е точно тија пресметки, компликации, равенки, неравенки, ја доведуват проблематиката на ниво.... Шо ќе биде и как ќе биде?

А зашо покана, Лукссссс, има ПП, ќе се дообјаснуваме тамо.
За комплицираната ситуација, секој си има своја комплицирана ситуација, ама тава не е доволна причина за изговор. :)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Ти ме доведе до комплицирана ситуација бе, тоа ти зборувам:) , ај утре имам колоквиум, друг пат ќе се дообјаснуваме преку ПП, сега морам да се исклучувам.

L

Luki Junior

Гостин
Ти ме доведе до комплицирана ситуација бе, тоа ти зборувам:) , ај утре имам колоквиум, друг пат ќе се дообјаснуваме преку ПП, сега морам да се исклучувам.
Ако не си научила до сега, од сега натам, тешко да научеш.. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

А јас сакаах едноставен одговор. Да или Не. На крајо, ништо, само објаснувајне на комплицирана ситуација.... :unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Koga ke birate decko prvo se proba u krevet posle idat drugite raboti istoe kako tocak prvo gi pumpas gumite posle se kacuvas i go karas.Nee bitno dali na int kego zapoznaes ili na drug nacin traba dae maz komolet ane :drk:
--- надополнето: 24 декември 2012 во 12:35 ---
Па да речеме дека го знам, ама онака само од гледање, очигледно дека или нема храброст или чека некое подобро време или ти тоа што го кажа, друг одговор нема :)
Biraj decko bez principi, akoe takov ke tigo izede zivotot ,za kratko vreme zivotot ke ti bide pekol bidi sigurna.
Poretko izleguvajte so deckoto poslatkoe ako izleguvate sekoj den sledi kavga i kraj sekogas izleguvajte sama nikako prijatelka prijatelkata vie naj golem dusman edostavnoe maskite se kako volci izvadimu jagne ke go lapne zatoa pamet u glava najdobar sovet od ova nema ova tigo pisuvam od mnogu iskustvo GESTAPO SUM

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Ако не си научила до сега, од сега натам, тешко да научеш.. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

А јас сакаах едноставен одговор. Да или Не. На крајо, ништо, само објаснувајне на комплицирана ситуација.... :unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:
Без да му видам некому фаца не прифаќам покана за состанок, од кај да знам може некој дедо ме вика на состанок на слепо.:tapp:

_________________________________________________________________--
Мислам одговара во темава, сеа го најдов па да го споделам:
Дури и најслободоумните мажи и жени имаат предрасуди кога станува збор барањето и запознавањето на партнери преку Интернет. Иако, Интернетот стана дел од нашето секојдневие, како и посетувањето на социјалните мрежи, за т.н. “онлајн дејт” постојат голем број предрасуди.
Ова се осум генерализирани митови кои кружат за ваквиот вид на запознавње партнери:
Згодните луѓе не бараат партнери преку Интернет
Ова е еден од најчестите митови. Атрактивните, убави и секси луѓе не се служат со онлајн запознавања. Но, исто како и во реалниот живот, и на Интернет можете да запознаете згодни и помалку згодни момци и девојки. Луѓе со најразлични професии токму се одлучуваат за овој тип на запознавање на партнери и пријатели поради тоа што немаат многу слободно време, а и не практикуваат да одат на кафе во кафетерии или пак клубови.

Само очајните луѓе бараат партнери преку Интернет
Според многумина, запознавањето на партнер преку Интернет е “последна сламка” за која се фаќаат само очајните и лузерите. Напротив. Луѓето кои имаат желба да запознаваат нови ликови не се очајни, многу веројатно е дека им е здодеано од излегување на исти мести и опкружувањето со едни исти луѓе. Интернетот е идеално место за запознавање на луѓе со исти интереси.

На Интернет сите лажат
“Онлајн дејтот” се состои од празни ветувања и лаги. Преку Интернет многу лесно можете да ја сокриете вистината за себе и да излажете, но кога ќе се сретнете во живо – маските паѓаат. Кога ќе се откријат лагите, ситуацијата е незгодна.

Нема добродушни, а сингл луѓе на Интернет
Многумина мислат дека луѓето преку Интернет бараат само партнери за секс и ништо повеќе од тоа. Но, како и во кафетерииите и клубовите, и на Интернет постојат луѓе со најразлични интереси и желби. Преку Интернет може да најдете пријатели со кои подоцна можеби ќе бидете и интимни.

Опасност на Интернет
Комуникацијата преку Интернет и давањето на личните податоци на лица кои не ги познавате во живо може да донесе сериозни проблеми. Меѓутоа, истите проблеми може да ви се случат и со луѓето кои ги познавате во живо. Препорака: секогаш следете ги правилата за сигурност на Интернет.

Нема шанси да најдете љубов
Нормално дека никој не може да очекува дека со сигурност ќе наиде на сродна душа кога ќе тргне со цел да запознава, сеедно дали се работи за Интернет или клуб. Но, со оглед на фактот што денес сите користат Интернет, не е невозможно да запознаете личност во која ќе се заљубите. Постојат примери за среќни и успешни бракови кои траат долги години, а партнерите се запознале баш преку Интернет.

Далеку од очи – далеку од срце
Доколку запознаете некој кој не живее во Вашиот град, тешко е да ја одржувате искрата. Но, со оглед на тоа дека тие луѓе не се во можност да се гледаат секој ден, многу често го користат Интернетот како средство за комуникација.

Осуда од околината
Многу од паровите имаат проблем да ѝ соопштат на околината дека се запознале преку Интернет. Пред некои 10-тина години, луѓето кои се запознале преку Интернет и основале брачна заедница биле предмет на исмејување од пријателите и семејствата. Денес е сосема спротивно, Вие можете да ги импресионирате Вашите пријатели со приказната за запознавањето партнер преку некоја социјална мрежа.

Денес, начинот за запознавање е сосема неважен.(текстот е превземен)

L

Luki Junior

Гостин
Без да му видам некому фаца не прифаќам покана за состанок, од кај да знам може некој дедо ме вика на состанок на слепо.:tapp:
........
Јас шо сам грозен, грозен сам. Ама стар, не сам. Ништо од твојо авантуристички дух. :(

А превземенио текст ти е само како оправдание/покритие/причини за кои ме одбиваш, отсекуваш оште пред да ме запонзааш. Самооправдувајнето и чекајнето на средината да ги потврде твојте сомнежи со помош на некаков полуписмен превод од странцки јазик, само ја зацврстува позицијата, оти нејќеш да те поканат на состанок, макар и преко интернет, туку само те ареса и ја подзапалува целата возбуда и фрката околу целата работа со поканувајнето.

На кратко, репна ми корпа, оште пред да ме запозааш како човек. А тава кажува ного. :)

пс. Од машко клетви фаќат, да си знааш. :свиркам:

2

~2A

Гостин
Зошто машкиве преку фб се мачо типови, се пуштаат, изјавуваат љубови и те опсупуваат со комплименти, а во живо не знаат ни 3 збора да кажат? Или се е како што треба на фб, а не иницираат средба, од што се плашат?
пр. со еден се утепавме од допишување скоро година една, а за средба не му текна, толку ли му бев само инспирација за тепање на време на фб?
Хах да не си ти љубави? :pos:
И јас еднаш не ја поканив,шо кретен сум ццц... :sick:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Што има врска храброст со викање на кафе не знам али ај нека ви е :P

Демек , ако ја викнам на кафе храбар сум ?

А што да кажам ја што викам на кафе една кокошка 3 месеца и нон стоп *ќе ми се прејави* (а да се разбереме , не ја викам зашто сум очаен по неа , интересно девојче е .... не би пробал ништо повеќе со неа)

Е ај ? Си дига акции ? хахахаха

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Зошто машкиве преку фб се мачо типови, се пуштаат, изјавуваат љубови и те опсупуваат со комплименти, а во живо не знаат ни 3 збора да кажат? Или се е како што треба на фб, а не иницираат средба, од што се плашат?
пр. со еден се утепавме од допишување скоро година една, а за средба не му текна, толку ли му бев само инспирација за тепање на време на фб?
Ееее тоа е на Тошо Малерот муабетот, ја частам ја шетам не ја пипам маста и ја извадив :) иначе и јас така правам на фб чатувам постојано ама ептен ретко се канам да поканам некоја да упознаам...ептен треба да се помачи за да ја поканам :) а ако ме покани па она, и тогаш знам да одбијам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom