Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Да и јас сум приметил кога се изгледа супер врие нешто од внатре.
Можеби тебе ти изгледало супер, на женската и` вриело од внатре, па после (малце со закаснување) ти зоврело и тебе? :)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Можеби тебе ти изгледало супер, на женската и` вриело од внатре, па после (малце со закаснување) ти зоврело и тебе? :)
Жените најчесто покажуваат кога им врие а машките чуваат во себе :) али добро се дешава и обратно..иако ретко

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Жените најчесто покажуваат кога им врие а машките чуваат во себе :) али добро се дешава и обратно..иако ретко
Maшките понерелеватни работи кријат мислам (од моево искуство), не кријат ако врската не ја бива. А има катиљ жени, трпи, трпи и еден ден ќе прекипе лончето, па мажот ќе се прашува зошто, како, ништо не вриеше... :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не е декa сум кој знaе колку дигнaтa и декa глумaм нешто, aмa сум виделa кaко постaпувaaт некои мaшки когa им се пуштaле девојки. Дигaње, пa дури и безобрaзност. Не се сите тaкви нормaлно, но што знaм. Сепaк почитувaм мaшки кои се директни и упорни и повеќе би му дaлa шaнсa нa упорниот, директниот и хрaбриот отколку нa некој лепотaн. Сaкaм мaшкото дa ме освојувa. Тоa си е мој стaв... :)
Верувај, сите ние сме виделе повеќе моми кои се дигнати и одбиваат момци...него момци кои одбиваат моми. Сигурно некој напатен дуплекс, кој уште не знае дека е дуплекс, одбива девојка.

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Зашто така им кажале дома и другарките да не се даваат лесно. Ем чекаат ем тврдат пазар на почеток, а послем искача дека било „премногу врева за ништо“.
Тоа е од причина што живееме во такво општество во кое уште се водиме по стеротипи, на пример женското да чека а машкото да го направи првиот потег.
Мене ми е најбитно да ми иде муабетот со особата, без разлика дали дошол и ме почастил пијачка на шанк. Што ќе се деси послем, дал’ ја ќе иницирам нешто или он, ич не ми е битно.
Само послем многу ми замераат дека сум ги „фатила на пијано“. А уствари пијано (клавир) не ни имало тогаш. :)

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
312
Поени од реакции
167
Не е воопшто битно како, кој, зошто, каде, под кои околности и слично се десило нешто - пуштање, приоѓање сеедно. Се додека желбата на едниот е исполнета а на другиот не му смета тоа туку видел/а дека може и да им одговара и двајцата среќни задоволни , тогаш ама баш не е битно како дошло до тоа. Проблемот кај нас е што многу има комплекси , следење правила, замарање што ке каже рајата околу нас. Многу често се дешава да искачаат муабети подхранети со љубомора, завист, омраза, немање хоби и план за својот живот, трач муабети и слични бижутерии. За жал. Поради овие ствари многу се затворени у себе и губат секој ден работи кои ги сакаат.
Да, машкото треба да се пушти по дифолт, но и девојката може да даде до знаење на некој дечко, нема да биде загрозена ако го стори тоа... како што реков смешно е да се држиме до процедурални правила. Битно спарка да се најде ;)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Зошто машкиве преку фб се мачо типови, се пуштаат, изјавуваат љубови и те опсупуваат со комплименти, а во живо не знаат ни 3 збора да кажат? Или се е како што треба на фб, а не иницираат средба, од што се плашат?
пр. со еден се утепавме од допишување скоро година една, а за средба не му текна, толку ли му бев само инспирација за тепање на време на фб?

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Џ

ЏинЏер

Гостин
Зошто машкиве преку фб се мачо типови, се пуштаат, изјавуваат љубови и те опсупуваат со комплименти, а во живо не знаат ни 3 збора да кажат? Или се е како што треба на фб, а не иницираат средба, од што се плашат?
пр. со еден се утепавме од допишување скоро година една, а за средба не му текна, толку ли му бев само инспирација за тепање на време на фб?
А зашто на пример ти не го направиш првиот чекор и не иницираш средба? Не мора да чекаш он да те покани.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
А зашто на пример ти не го направиш првиот чекор и не иницираш средба? Не мора да чекаш он да те покани.
Очекував вакво прашање:) Па ете, од причина што секогаш сум била против нет-средби и запознавање преку интернет, ама сега кога гледам дека таквите средби се успешни и земаат се поголем замав зошто таму сите се најхрабри за да закажат средба немам ништо против тоа, ама не би иницирала прва од кои причини и јас не знам, ама можда заради гордоста што е глупава причина не би иницирала никогаш прва иако ги оправдувам храбрите девојки кои први го прават тоа, а не чекаат на него.
Можда некогаш и би иницирала, ама мора да има силна причина за тоа, а средба после 1 годишно допишување не ми е и некоја силна причина кога другиот од другата страна на компјутерор прв не инсистира и не е заинересиран, кога би бил, можда би прифатила.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Очекував вакво прашање:) Па ете, од причина што секогаш сум била против нет-средби и запознавање преку интернет, ама сега кога гледам дека таквите средби се успешни и земаат се поголем замав зошто таму сите се најхрабри за да закажат средба немам ништо против тоа, ама не би иницирала прва од кои причини и јас не знам, ама можда заради гордоста што е глупава причина не би иницирала никогаш прва иако ги оправдувам храбрите девојки кои први го прават тоа, а не чекаат на него.
Можда некогаш и би иницирала, ама мора да има силна причина за тоа, а средба после 1 годишно допишување не ми е и некоја силна причина кога другиот од другата страна на компјутерор прв не инсистира и не е заинересиран, кога би бил, можда би прифатила.
Океј, не мораш директно да го поканиш, ама дај му до знаење барем дека би сакала да се сретнете некад. И не ми е јасно, од една страна се понашаш како да ти е сеедно, а од друга бараш совет. Размисли малку, може и тој „незаинтересираниот“ од другата страна на компјутерот го мисли истото што и ти-дека ти си незаинтересирана пошто не си покажала никаква заинтересираност за средба.
Ти најдобро си знаеш, ама мој совет ти е да не чекаш се да ти падне од небо, ако сакаш да се сретнеш со него, најмалку што можеш да направиш е да му дадеш некој знак.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Затоа што и меѓу денешните „слободоумни и еманципирани момци“ има такви кои го обожаваат вицот:

- Бабо, бабо, ти кога беше млада, дали им даваше на чичковците што ти бараа?
- Им давав, синко, им давав... Ама криво ми е и што не се нудев.

--- надополнето: 23 декември 2012 во 00:56 ---

И уште едно објаснување ;)

Чиста биологија: ако машкото нема „муда“ ни „шлиф“ за акција - не ветува многу како партнер за парење :P

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Индивидуално е тоа да знаеш. Си погодила со такво машко да пишуваш, или е батката дрво и се срами да те покани, или не е заинтересиран едноставно гледа да си го пополни времето му е интересно да има со кого да тепа време. Ме интересира дали го познаваш инаку досега дали го имаш видено, не средба договорена, туку дали го знаеш од секојдневен живот. Бидејќи како што е дојдена работава на фб сите некако се мачо типчина, јака фаца, јако тело и тн. Го гледаш во живо братот ко од планина дојден, никаков.
Ако си загреана толку за типот, пробај малку од околу ти чепни го за средба. Ако и тоа не пали, верувај дека таков експерт не ти треба. Тогаш е до толку затуцан што ни господ неможи да му помогне. Поздрав ;)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Па да речеме дека го знам, ама онака само од гледање, очигледно дека или нема храброст или чека некое подобро време или ти тоа што го кажа, друг одговор нема :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Па да речеме дека го знам, ама онака само од гледање, очигледно дека или нема храброст или чека некое подобро време или ти тоа што го кажа, друг одговор нема :)
ОК најверојатно кога го знаеш, ги имаш видено сликите на фб , го знаеш и во живо ОК. Али познавам и машки и женски, на фб гледаш едно, одиш да се сретнеш во живо MUHAHAHA. Златен фотошоп и нема зима за никој. Сите ко манекени и манекенки на фб.
Инаку пак ќе ти речам пробај го така, можеби човекот е таков срамежлив па почни ти да му вртиш муабет за да се видите (макар што срамежлив некако ми е чудно година дена да не се опушти, а да ти пишува на фб). Ако и то не запали, игнорирај го, и барај си чарето со друг, не си го губи времето воопшто.

Kajgana Shop

На врв Bottom