Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
А колку имаше просек?
--- надополнето: 19 декември 2012 во 21:41 ---
Дали некој прашал ако сакам да конкурирам и за А и за Б, дали треба да се вадат 2 пати документи или може едните да се копија?
Просек 9,71 и 7100 месечни приходи по член во семејство, ама не сум на технички факултет, што значи дека ги неам земено додатните поени што следуваа за тоа. Ако си на некој од техничките и со помал просек/повисоки примања имаш поголеми шанси.

Тоа што е ОБРАЗЕЦ УПИИ во табелите предвидени/освоени кредити треба посебно за секој семестар или заедно за цела година т.е мислам 30/30 или 60 само???

Просек 9,71 и 7100 месечни приходи по член во семејство, ама не сум на технички факултет, што значи дека ги неам земено додатните поени што следуваа за тоа. Ако си на некој од техничките и со помал просек/повисоки примања имаш поголеми шанси.

на медицински сум јас со просек 9,64 .. се имав пријавено за А, а денес се пријавив и за Б.. важечки ми се и двете пријави нели ?

Дали оние студенти кои прв пат зеле стипендија за информатичари претходните години од Министерството ги повикале на некаква промоција на која свечено им ги доделиле договорите за стипендија?
Оваа година ни стигна меил, па ме интересира дали и претходно било така и кога од прилика ќе ги пуштат парите :unsure:

Знае ли некој дали ако сум го утнала рокот за електронско пријавување има шанси да ми ги примат документите?

Првин да го донесат буџетот, зашто ако не го донесат, црно ни се пишува, ние ПОСЛЕДНИ ќе добиеме нешто пари.

Моите немаат над 30000, меѓутоа заедно со примањата на брат ми надминуват 30000 фамилијарните примања. Дали на пример можам да аплицирам за В а брат ми да не го пишам како член на потесно семејство, бидејќи ради него најверојатно нема да добијам стипендија. А и тој не живее со нас, одделно си живее и работи во Скопје.

Утре треба да ги подадам документите и ако може некој да ми каже дали јас треба да го пополнам евидентниот лист (мислам да заокружам кај документите кај ДА/НЕ) или тоа таму ќе го направат??? Исто на крајот од евидентниот лист пишува декларација за прием? На што се мисли тоа?? Фала однапред :)

Утре треба да ги подадам документите и ако може некој да ми каже дали јас треба да го пополнам евидентниот лист (мислам да заокружам кај документите кај ДА/НЕ) или тоа таму ќе го направат??? Исто на крајот од евидентниот лист пишува декларација за прием? На што се мисли тоа?? Фала однапред :)
Однеси го празен... Ама и да ти е пополнет нема да ти праат проблеми, мене пополнет ми беше. Декларација за прием на плата, доколу родителот работи во приватна фирма.

Однеси го празен... Ама и да ти е пополнет нема да ти праат проблеми, мене пополнет ми беше. Декларација за прием на плата, доколу родителот работи во приватна фирма.
Фала многу :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom