Фан Клуб: Барселона

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Далечен е овој рекорд реално.
Којзнае против какви леви екипи играл овој у 28ма година, ама на денешно време 60 гола во една сезона се стварно премногу.

R

Rigel Kent

Гостин
Хемотерапијата не е едноставна работа , се надевам Тито ќе ја преброди , најважно е неговото здравје.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Читам на марка повторно се појавија "шпекулациите" за Нејмар дека ќе се пресели во Барцелона. Иако можеби некој ке рече дека Барца нема потреба од Нејмар јас не се сложувам со тоа и мислам дека тој ке биде одлично засилување бидејки е речиси сигурно дека Виља си заминува а и Нејмар според мене е играч за иднината еве што на оваа тема вели според мене најдобриот новинар за примера (ќе се зачудите ама не е тоа Филе ;) )

Guillem Balague Barcelona can’t hide Neymar is on his way to the Camp Nou:
I’m saying that because in their latest accounts they have included a future total payment of 40 million euros for an “unmovable and intangible asset”. Clever wording. From that amount they have paid already 10 million as we broke in @revistadelaliga last season. But in the meantime Santos, Neymar and Barcelona will keep denying they have reached an agreement. In the deal, Neymar will have to pay 20 million euros to Barcelona if he ends up in another club. And if Barcelona wants the player before the end of his contract, in December 2014, they will pay the remaining 30 million to Santos. If they want him in that date, there will be a big payment to the player. In fact, Barcelona haven’t decided yet when to add him to the squad. The most likely situation could be just after the 2014 World Cup. In the next posts, I will talk about Neymar’s relationship with Messi. And the role of Messi in the transferabout a month ago

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ова е старо. Ама има многу други фактори во игра.

Договорот вика дека Барса им плаќа на Сантос 10 милиони и доплаќа 30 милиони доколку сака да го купи Нејмар пред завршувањето на договорт. Ако Сантос го продаде на друг клуб им должи на Барса 60 милиони долари. (Ова исто така е информација на Guillem Balague).

Ако Барса чека до 2014 тогаш Нејмар добива бонус ако потпише со Барса или должи 20 милиони ако потпише за друг клуб.

Прво, сумата од 10 милиони беше платена летото 2011, а не беше спомнато ништо во финансискиот извештај за таа година што значи дека Барселона во тој период планирала да чека да му истече договорот на Нејмар со Сантос и да го донесе во 2014, а не да ги плати 30-те милиони.

Сега во финансискиот извештај за 2012 се тргнати пари на страна за отплаќање на втората рата што веројатно значи дека може да го очекуваме Нејмар во 2013.

Зошто? Затоа што Манчестер Сити се во игра сега. Чики Бегеристан минатата недела бил во Бразил да проба да го договори Нејмар.

За тоа да се случи следното лето ќе треба да и платат 60 милиони на Барса, минимум 40 милиони на Сантос за раскинување на договорот, а Сантос ќе бара повеќе затоа што од Барса добива 40 милиони секако. Тоа се 110 милиони најмалку.

После тоа Нејмар ќе треба да даде 20 милиони затоа што потшишал за друг клуб исто така пари што ќе треба да ги плати Сити и на крај ќе треба да му вети на Нејмар бонус кој ќе го убеди да оди во Сити затоа што Барса реално има предност пред Сити по сите основи освен пари.

Значи врти-сучи 150 милиони долари за фудбалер што никогаш не играл во Европа.

Ако Барса чека до 2014. Се што им останува на Сити да направат е да им платат на Барса 20 милиони за Нејмар и да му дадат еден убав бонус на Нејмар каков што Барса не може ни да сонува да му понуди. Така Нејмар би ги коштал Сити околу 50 милиони или пари што нема ни да се мислат дали да ги потрошат.

Е, сега да не испадне дека глумам Филе мора да кажам дека ова важи само доколку стварно има договор помеѓу Барса, Сантос и Нејмар. А, тоа нема шанси да го знаеме затоа што eдинствениот што тврди дека е така е Guillem Balague и сите други го цитираат него.

Ама ако е точно, тогаш Нејмар доаѓа во 2013, не во 2014.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Да го знам ова, сторијата на Марка беше насочена кон тоа кој и како би можел да го поништи договорот на Барца со Нејмар ;) . Имаше и дел во кој пишуваше дека можеби би имало шанса преддоговорот да биде невалиден како да некој ќе си дозволи договор вреден 100м евра да не биде и "водоотпорен"

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.892
Пеп денеска се вратил во Барселона. Најверојатно сакал дома да ги помине празниците. Претставувал вистинска сензација на аеродромот. Веројатно веќе го посетил Тито.
Што ли му се случи на камерманот на крајот од видеото? :pos:

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Многу ме интересира шо состав ќе извади овој вечер, дали планира на Виља и десен бек да го игра Алвеш, , ја би почнал вака, без Пујол, Чави и Педро, нека одморат старите нема потреба сега да играат со Ваљодолид и да дојде до некој повреда:

Валдес
Алвеш - Пиќе - Маскерано - Алба
Тиаго - Бускетс - Иниеста
Санчез - Меси - Виља​

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Многу ме интересира шо состав ќе извади овој вечер, дали планира на Виља и десен бек да го игра Алвеш, , ја би почнал вака, без Пујол, Чави и Педро, нека одморат старите нема потреба сега да играат со Ваљодолид и да дојде до некој повреда:​
Валдес​
Алвеш - Пиќе - Маскерано - Алба​
Тиаго - Бускетс - Иниеста​
Санчез - Меси - Виља​

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Line-up Barcelona (official): Valdes - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Thiago - Pedro Messi Alexis #fcblive

Kajgana Shop

На врв Bottom