Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ова не го капирам.. спомнав дека наредните месец до два ќе имам и звучна и ссд инсталирано.
фала за помошта можеби сум досаден ќе ме извините.
Пример дадов, значи приоритет треба да ти бидат деловите кои влијаат на перформансите/бенефитот не оние кои нудат поголема флексибилност - квалитет но само во ретки случаи.

Така што, со тие 4.000 од матичната кои ќе ги заштедиш, ќе си земеш ѕверски монитор, и нема да приметиш никаква разлика од таа поскапата, за да приметиш разлика треба да си некој што се занимава со Raid конфигурации, две графички карти, оверклок, и друга несeкојдневна употреба на компјутерот...на кратко не ти се исплати.

Член од
31 јули 2008
Мислења
102
Поени од реакции
28
Пример дадов, значи приоритет треба да ти бидат деловите кои влијаат на перформансите/бенефитот не оние кои нудат поголема флексибилност - квалитет но само во ретки случаи.

Така што, со тие 4.000 од матичната кои ќе ги заштедиш, ќе си земеш ѕверски монитор, и нема да приметиш никаква разлика од таа поскапата, за да приметиш разлика треба да си некој што се занимава со Raid конфигурации, две графички карти, оверклок, и друга несeкојдневна употреба на компјутерот...на кратко не ти се исплати.
Фала братче за советите.

Член од
31 јули 2008
Мислења
102
Поени од реакции
28
уште едно прашање.. гледам цената на Kingston Predator na 2400mhz е дури и поефтина од Corsair-ot кој е на 1600mhz.
која е логикава овде? или го плаќам Corsair брендот? така да кингстонот би требало да биде побрз?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Земи ги најефтините 2x8GB плочки, (@1600mhz) и да во ситуацијата Predator е далеку подобар избор, мислам дека цената во Сет е грешна бтњ.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
25
Поени од реакции
29
Незнам дали си информиран, но за ситуации како твоите особено за аудио битно е да се има солидно напајање.

Ефтина матична со PCI слот еве ти.

Eфтино а добро напајање (за парите) е ова.
Фала многу, веќе набавено и склопено, само земав исто такво напајање од 460 W. Поздрав

Член од
22 јули 2008
Мислења
249
Поени од реакции
12
Ако можит да ми помогните ги имам следниве компоненти:
Процесор: amd athlon x2 4200+ 2.2Ghz
Графичка:Nvidia Ge Force 8400gs 512 mb
Матична: Asus M2N-X
Рам: 2GB ram
Хард диск: 80GB HDD

Би сакал да ги сменам со следниве:
Процесор:Intel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB
Графичка:Nvidia Ge Force GT430 1GB 128 bit
Матична:MB Intel H61
Рам:4GB DDR3
Хард диск:300GB sata2

Колку е подобар од претходниов, јас би сакал друга графичка ама менувам 17" Лцд Асус со 22" Лед самсунг и то набиват цена....е сега секој совет ќе ми бидит од корист...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Колку е подобар од другиот? 5x

Максимален буџет наведи....колку пари ти остануваат после овие делови?

Член од
22 јули 2008
Мислења
249
Поени од реакции
12
Колку е подобар од другиот? 5x

Максимален буџет наведи....колку пари ти остануваат после овие делови?
Па проблемот е дека оваа фаќат 19 500 а буџетов ми е 20 000 ден....иначе колку пари би требал да додам над овие 20 000 за подобра графичка од ова јас што ја имам наведено за да видам дали би можел некако да си дозволам некоја подобра?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Па проблемот е дека оваа фаќат 19 500 а буџетов ми е 20 000 ден....иначе колку пари би требал да додам над овие 20 000 за подобра графичка од ова јас што ја имам наведено за да видам дали би можел некако да си дозволам некоја подобра?
Оваа ти е многу подобра за мала разлика во цена. За што ќе се користи пс то?

Член од
22 јули 2008
Мислења
249
Поени од реакции
12
Оваа ти е многу подобра за мала разлика во цена. За што ќе се користи пс то?
Фала на предлог ќе ја земам во предвид па ќе пишам финално што сум одбрал...иначе ќе го користам за интернет,филмчиња стримој ова она ама имам навика и да инсталирам и по некоја игра,е сега не знам колку би можел да ги играм најновиве игрици,не ми е битно да е све на High и знам дека со конфигурацијава немат да ми е овозможено то задоволство, ама барем Medium/Low детали би сакал да знам дали ќе можит да ги подржит?

Kajgana Shop

На врв Bottom