Како настанал исламот: Кој бил Мухамед?

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Оди бе у најблиската црква, одма ќе ти кажат дал ти треба егзорцизам.
No need for church approved procedures...
We can do it by ourselves. He just has to come here, to us. We are, therefore we can and must help him overcome this malady of the soul and bring him back on the true path of righteousness!
For he who walketh with God in his heart, he walketh to paradise.

Шо бе егзорцизам.

Satanata ti e vo dusata. Toa samo 3 clena nemozat na celiov forum da ti go zaprimetat,oti ostanatata negova familija vo niv e.

Букварче, писменарка...то им требит.

вака:
1. првин полека, опул в огледало!
2. плукни го ликот шо че те ѕери од другата страна, со ркуљ!
3. замиј лице, раце, изми заби, под пазуви, клај ролонче или сода бикарбона (претходно запреи нозе и меѓуножје и смени гаќи и чорапи)
4. избриши се. Убаво.
5. облечи се
6. излези и гледај наоколу
7. никој не те мрази затоа што се викаш Ибраим, Хасан, Али, Кваме, Мухамед, Рамиз или Јоше, Моше, Давид, Бенџамин, Бен, Јизак...Ристо, Цветко, Петко, Стојан, Јован, Горан, Зоран....
8. Влези ов првата книжарница
9. побарај букварче и купи го
10. врати се дома и почни да учиш одново. Почит, разбирање, чест и разновисност
11. Влези пак во ќенеф.
12. повтори процедура од 1 до 10

се така додека не ти се насмее оној од другата страна на огледалото за кога ќе излезеш надвор да не треба да гледаш за да увидиш дека никој не те мрази, туку уште претходно да знаеш дека секој еден има право на свој живот, вера, верба, убедување, мислење, колку и да е различно од твоето и дека на се треба критички да гледаш, но со позитивна критика, да просееш мисла, збор, да премериш, потоа да одлучиш кому и што ќе поверуваш, а кого ќе раскринкаш како лажго, неписмен шарлатан и извитоперувач на светли слова.

Поарно од ова здравје.

Da si postavite prasanje od sekakov vid,povrzano si Islamot,no na kulturen nacin,bez navredi i provokacii ?
Deka molcenjeto za nerazumni luge e odgovor,ke vi pisuvam malku pokasno.
По трет пат те прашувам што му фали на прашањево што го игнорираш:
Одлична компарација. Ајде да ја ставиме во контекст на темава.

Дали таа група луѓе практикувала:
1. Слепа верба, притоа несомневајќи се во "вистината" која некој друг им ја претставил како таква.
2. Сама дошла до таа идеја.

Дали вие како група на луѓе:
1. Слепо верувате во нешто кое некој друг ви го прикажал како "вистина", при тоа несомневајќи се во истата?
2. Сами, преку преиспитување дојдовте до таа вистина која ја нерекувате "Ислам"?
Дали има навреда, провокација или е поставено на некултурен начин?

И да не заборавиме, а сите се праат наудрени. Во молитвите на муслиманите во џамиите се читаат молитви со кои ѓи колнат христијаните и евреите, секојдневно. Тоа треба да си болен во умот да го правиш на релиѓиска основа.

за ова не знаев до сега
ова навистина ли?

По трет пат те прашувам што му фали на прашањево што го игнорираш:

Дали има навреда, провокација или е поставено на некултурен начин?

Ajde be ipsissimus da ti odgovoram i jas po petti pat.
Site prasanja ti se vrtat okolu edno. Mnogu pati so tebe imame debatirano,te odbegnuvam bidejki znam deka ti imas golem problem okolu svakanjeto na slobodnata volja kaj covekot i se smetas deka na nekogo mu e vmetnato. Koga se raboti za tvoja strana i brakot so magare go smetas za covecka volja ama koga covek veruva vo Boga pri toa nikakov zulum ne mu pravi na nikogo toa go smetas za slepo veruvanje i podmetnuvanje.
Ako zboruvame za monahinji,sekoja im cest na takviot cekor (dobro ti si satanista pa se protivis i na ova),ama ako e muslimanka so hidzab,togas so sila nekoj ja prisilil.
Veke imas odgovor vo pogorniot post,no eve ke prodolzam za da se "zadovolis"

Istite prasanja ne gi opfakaat samo na Muslimanite,tuku na site (Hristijani,Evrei,Budisti,Baptisti,Ateisti,Satanisti itn.).
I sekoj SLOBODNO kako i ti vo satanata,si veruva i si ja saka religijata. Ako covek saka nesto,bilo da e toa slepo ili ne,toa SVOEVOLNO go pravi.
A sekoj za sebe i svoeto veruvanje,si ima dovolno dokazi za da veruva vo toa BUDNO I SO OTVORENI OCI.
Greota e sto si uporen za vakvi prosti prasanja.
[

Во молитвите на муслиманите во џамиите се читаат молитви со кои ѓи колнат христијаните и евреите, секојдневно.

дали е ова вистина?

Не секаде, може некаде, ама не знам, тааму каде јас сум бил присутен, на јазик кој сум го разбирал, не. Но, има, има, знам.

Site prasanja ti se vrtat okolu edno. Mnogu pati so tebe imame debatirano,te odbegnuvam bidejki znam deka ti imas golem problem okolu svakanjeto na slobodnata volja kaj covekot i se smetas deka na nekogo mu e vmetnato. Koga se raboti za tvoja strana i brakot so magare go smetas za covecka volja ama koga covek veruva vo Boga pri toa nikakov zulum ne mu pravi na nikogo toa go smetas za slepo veruvanje i podmetnuvanje.
Ako zboruvame za monahinji,sekoja im cest na takviot cekor (dobro ti si satanista pa se protivis i na ova),ama ako e muslimanka so hidzab,togas so sila nekoj ja prisilil.

Istite prasanja ne gi opfakaat samo na Muslimanite,tuku na site (Hristijani,Evrei,Budisti,Baptisti,Ateisti,Satanisti itn.).
I sekoj SLOBODNO kako i ti vo satanata,si veruva i si ja saka religijata. Ako covek saka nesto,bilo da e toa slepo ili ne,toa SVOEVOLNO go pravi.
A sekoj za sebe i svoeto veruvanje,si ima dovolno dokazi za da veruva vo toa BUDNO I SO OTVORENI OCI.
[

Еден од вас дефинитивно појма нема што е СЛОБОДНА ВОЛЈА.

Во молитвите на муслиманите во џамиите се читаат молитви со кои ѓи колнат христијаните и евреите, секојдневно.

дали е ова вистина?

Ne e vistina. Sprotivno na toa se cita i se uci. Prvo ti pogledni od kakov si zel takva informacija.

[
Јас немам никаков проблем со сваќањето на слободната волја, бидејќи јас неверувам во Бог кој казнува и наградува, ти веруваш во таков концепт и поради тоа немаш одговор на вакви прашања па приморан си да правиш ментални гимнастики, да споменуваш секс со магариња и слични патетики со цел соговорникот да го претставиш како некомпетентен, забеган, настран, а со тоа и неговите концепти да ги обезвредниш.
Доказ за тоа е твојов пост, кој не даде одоговор, туку како и секој друг упатен до мене, се бавеше со тоа кој сум и што сум јас.

Sekoj ima nesto da kaze za slobodnata volja,ustvari :"sto e slobodna volja". Dokolku nekoj ima nesto da kaze za istata,nema od toa sloboda. Ako me razbravte. Sloboda ima sekoj vo veruvanjeto i nikoj ne moze da bide sprecen vo nea od prosta pricina sto ne postoi sredstvo za da se spreci toa.
Devojka moze na se' da se prisili ama ne postoi sredstvo so koe ke ja nateras so sila da te saka. Vo ljubovta,vo veruvanjeto,nemoze covek da bide prisilen.
Voljata moze da bide sprecena dokolku istata kaj nekogo mu preci i e stetna za okolinata.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 22:59 ---
Јас немам никаков проблем со сваќањето на слободната волја, бидејќи јас неверувам во Бог кој казнува и наградува, ти веруваш во таков концепт и поради тоа немаш одговор на вакви прашања па приморан си да правиш ментални гимнастики, да споменуваш секс со магариња и слични патетики со цел соговорникот да го претставиш како некомпетентен, забеган, настран, а со тоа и неговите концепти да ги обезвредниш.
Доказ за тоа е твојов пост, кој не даде одоговор, туку како и секој друг упатен до мене, се бавеше со тоа кој сум и што сум јас.
Ova e moja volja a toa e tvoja. Teraj.
Vam vasata vera a mene mojata (Kur'anski aet).

Вие се мешате во верата на другите, и се обидувате да ја наметнете својата, најчесто со сила.

Овој ајет е голема лага. Само да в еоправда пред огледало, додека ги исполнувате другите ајети кои велат да уништите се шо не е исламско.

Кажи ми кој ви го дал правото да велите дека земја на која еднаш стапнал муслиман е муслиманска?

RGETIME]

Ova e moja volja a toa e tvoja. Teraj.

Ipsissimus e bac, eban si.
pazi se, stom ti rece, mene mojata, tebe tvojata, kaj i da e sekira te ceka.
Kurnazki, pardon, kuranski, ako ne si od nivnite, glata na trupce.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 23:10 ---
Вие се мешате во верата на другите, и се обидувате да ја наметнете својата, најчесто со сила.

Овој ајет е голема лага. Само да в еоправда пред огледало, додека ги исполнувате другите ајети кои велат да уништите се шо не е исламско.

Кажи ми кој ви го дал правото да велите дека земја на која еднаш стапнал муслиман е муслиманска?

Dje je srbin korocio , to je srbija, dhe ima srba pokopanig, to je sveta zemlja Srbija
Ajetot e vistinski, ama nedoiskazan.
Taka uznavale koj ne e musli za da mu secat glata.

Ipsissimus e bac, eban si.
pazi se, stom ti rece, mene mojata, tebe tvojata, kaj i da e sekira te ceka.
Kurnazki, pardon, kuranski, ako ne si od nivnite, glata na trupce.
Небила секира, сабја била:

П.С. Човеков е обезглавен затоа што бил гатач.

Небила секира, сабја била:

П.С. Човеков е обезглавен затоа што бил гатач.

ne be, mediunski spin e toa. Sam si ja otsekol glavata. i toa sam i samo za da gi nabedi dobrite muslimani deka se losi i krvolocni.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 23:41 ---
I ovaa sama si barala, ili sama se obezglavila...

More, ne e voa arabija, ova e gnasniot i risjanski zapad, namerno, holivudski spin, evrejski, potiv muslinanite.

gotovo,ja otkrivte amerika. Uzbuna krenaa kako nekoj zlaten orel dignal dete.... da ne kazea deka toa bilo laga i izmislica na nekoi si detista uste ke si veruvaa lugeto vo toa. Kolku mi e zal za vas.
Dojde satanista da kazuva sto e pravo i sto krivo.
Dojde ne vaspitani luge bez troska kultura da zboruvaat za "vistinata". Da e vistinata covek,ke ve ubiese vam,oti ja valkata uste koga ke ja spomnete.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom