Ти сега ме заебаваш?
Има голема разлика помеѓу било кое државјанство и бугарско државјанство, а ти тоа многу добро го знаеш и можеш многу подобро да го објасниш од мене, мислам ако сакаш.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 16:23 ---
Па добро ете кога се понуди тогаш ти ете овде јавно одговрими на прашањето кое го поставив погоре.
За да не се мачиш да бараш ете ке ти го повторам.
Зошто ако некој пред 100 години зел неколку златници за да си ја прехрани фамилијата, а ги зел како заслуга дека предал некој вовјода или за колаборација со окупаторот е обележан во историјата како предавник на македонскиот народ.
А ако некој земи бугарски пасош исто така за да си ја прехрани фамилијата тогаш не е. Во што е разликата?
Ете повели образложи.
Глупо ти е прашањето, немаш поима што прашуваш
Прво ти ми кажи кој е поголем предавник, оној што зел пасош, или оние што ЈА СОГОЛИЈА ЦЕЛА ДРЖАВА, 20 години интензивно крадење, правење на народот голема будала и тако даље.
Ни доведоа терористи во влада, прават што сакаат, направија војна, се што можеше украдоа, дадоа 100 000 државјанства на косовари... не зборам за сегашната влада, туку за сите, политичари, гнаси невидени. Тоа е геноцид веќе.
И сега, кој е поголем предавник. Јас, со еден потпис?
хаха
веќе не си ни смешен, жален си. Испран мозок се вика тоа.
И што дека моите претци креваа востанија? Што дека мојот прадедо го учиш во 4 одд дека кренал востание против турците?
Имам јас нешто од тоа? Имам, УМ. Дека народот е вечно неблагодарен. Им помогна на фамилиите чии татковци загинаа 2001? Или беа повредени.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 16:48 ---
Ти ако се сметаш за мегаписмен и интелегентен, сигурен сум дека можеш да најдеш некаде работа барем во приватниот сектор. Јас знам многу луѓе кои без пасош заминале да работат во странство, огромна е бројката на Албанци од Македонија кои работат во странство, огромна, а никој нема бугарски пасош.
Јас нема што да му купам голф, малку ти е ретардирано размислувањето, секој во животот има прилика нешто да створи, мене јасно ми е дека политката на владата со централизирањево во Скопје е ретардирана, а индустријата е во колапс, али така е за сите.
Каква врска има независноста со портите на ЕУ? Очигледно не ни можеш да го претпоставиш колку е тешко и големо значењето на независност и слобода. Ќе ти дадам еден хинт, еве во најнова историја, пред само неколку години косоварите добија независност, а пробај да замислиш низ што се` поминаа, безразлика дали биле во право или не. Низ што поминуваат Палестинците кои живеат со идејата за независна Палестина? Па таму деца им умираат, а ваму ,,интелегентната господа'' немала кај да работи...
Од патриотизам не се живее, точно. Јас сум основно, фала што ме научи дека се живее од бугарски пасош, односно човек може да живее со свиткана паразитска кичма, која што потпишала дека дедому е бугар и мисли дека ќе се збогати за еден ден откако ќе замине во ЕУ.
Ако нема што да му купуваш голф, што му се мешаш во фамилијата и проблемите? Што те заболе да го нарекуваш предавник? Направи си и ти како косоварите бре, купи си држава, направи илјадници деца, ке си имаш држава! Оваа држава ја граделе милиони, не само ти. Политичарите живот живеат, удирајки се по гради, а кај голем број пали тоа и ги гласаат моментално.
И на крај краева, имам бугарски чувства, но имам имот во МК
Имам два пасоша, па што. Кој ке ми го земеш а?
Татко ми бугарин, Мајка македонка.
Ми можеш нешто ???
Ах деца деца