Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Можеби не вика не ... али интересно е тоа што Монтела и Страмачиони ги сметам за најперспективни млади тренери и мислам дека ќе имаат одлични кариери, а токму против тие тренери Земан испадна подобар и буквално има ја уништи тактиката ... но сепак мислам дека овој тим на Рома со друг тренер МОЖЕБИ ќе има/ше подобри резултати ..

Ама сепак Земан не е долгорочно решение за разлика од Монтела кој можеше да биде почеток на нешто убаво во Рома. Лани играше многу убав фудбал со Катанија, екипа која сите ја знаеме дека дека игра тврд фудбал, а сигурен сум дека можи и Рома да ја однесе едно ниво погоре.

Многу ми се интересни овие табели, посебно кога ќе се појават неколку различни во зависност од кои луѓе се правини, односно до кој клуб се поблиску.

Дали е подобар Ламела или Шарави ќе покаже времето. Милан имаше можност да бира и го избра Шарави, секако дека ќе беше подобро двајцата да ги има во тимот, но тогаш немаше пари за такво нешто. Моментално Шарави е пред Ламела, не е само за головите. Шарави не дава голови затоа што играа поблиску до голот од Ламела (видете како го користи Земан), туку затоа што во тој сегмент од игра е подобар. Ламела е подобар во пас игра, на пример... И мене ме интересира на што ќе личат кога ќе влезат во зрели фудбалски години.

Сега многу се дига фама околу Шарави, па нормално е дека има луѓе кои што секогаш сакаат да се контра, да се прават паметни, да бидат различни, па пишуваат како Шарави не е ништо посебно, не бил толку добар, не одскокнувал од другите.

И кој ќе го освои третото место ќе ви кажам во јуни. :)

Земан е добар избор за сега. Можеби и со него нема да стигнеме до 3 место ама од напаѓачиве направи машини. Рома е тимот со најмногу постигнати голови сезонава досега а да не се повредеше Ламела, и Пјанич да играше од почеток поофанзивно работите ќе беа поинакви.
И никој не оспорува дека Ел Шарави е добар играч а глупо е да се споредува кој е подобар дали Ламела или Ел Шарави. Факт е дека Ламела отсуствуваше долго, а пред повредата имаше изиграно одлични партии. И да сеуште стојам на мислењето дека шансите Милан да стигне до 3 место се мали.

Многу ми се интересни овие табели, посебно кога ќе се појават неколку различни во зависност од кои луѓе се правини, односно до кој клуб се поблиску.

Дали е подобар Ламела или Шарави ќе покаже времето. Милан имаше можност да бира и го избра Шарави, секако дека ќе беше подобро двајцата да ги има во тимот, но тогаш немаше пари за такво нешто. Моментално Шарави е пред Ламела, не е само за головите. Шарави не дава голови затоа што играа поблиску до голот од Ламела (видете како го користи Земан), туку затоа што во тој сегмент од игра е подобар. Ламела е подобар во пас игра, на пример... И мене ме интересира на што ќе личат кога ќе влезат во зрели фудбалски години.

Сега многу се дига фама околу Шарави, па нормално е дека има луѓе кои што секогаш сакаат да се контра, да се прават паметни, да бидат различни, па пишуваат како Шарави не е ништо посебно, не бил толку добар, не одскокнувал од другите.

оваа табела што ја ставив фан на Рома мора да ја правел, нели гледаш, на Рома има највеќе додадено, така да мора да е фан на Рома, впрочем, затоа и јас ја ставив тука сликата, најди ти некоја од фан на Милан што ја правел, можеби сте 1-во на таа ;)

За Ламела и Шарави времето ќе покаже, моментално Шарави има повеќе голови и е статистички подобар, Ламела беше повреден месец дена, па така да заостанува зад Шарави, но сепак има време за двајцата, млади се ..
--- надополнето: 19 декември 2012 во 22:23 ---

оваа табела што ја ставив фан на Рома мора да ја правел, нели гледаш, на Рома има највеќе додадено, така да мора да е фан на Рома, впрочем, затоа и јас ја ставив тука сликата, најди ти некоја од фан на Милан што ја правел, можеби сте 1-во на таа ;)

За Ламела и Шарави времето ќе покаже, моментално Шарави има повеќе голови и е статистички подобар, Ламела беше повреден месец дена, па така да заостанува зад Шарави, но сепак има време за двајцата, млади се ..

Значи секогаш, ама баш секогаш највеќе го јадеме од ова судииве, ајде и да нема ништо местено и грешките да се ради ненамерна грешка, ама зошто секогаш Рома е највеќе оштетена, па у пм нека иде се .. осеќам со Милан гадно ќе не заебат, али ај да не зборам пред време мош поштено би изгубиле, ма да такво сценарио тешко !!
24b29ds.jpg

4 бода плус за Јуве, од кои 3 од натпреварот со Катанија... А другиот бод не знам од која утакмица би бил ..

Коне, Наполи знае зошто! :D
Наполи пак изгледа ќе го изеде од Болоња. Ем у лигата, ем сеа и у Купов.

Лацио се спаси прееска, иако голот што го прими беше никаков.

Пандев кој камен е незнам како игра прва постава :tapp:

Нема потреба од вакви иронични коментари. Не мора да е од форумски фан на Рома, може да е од новинар кој е близок до Рома. Што има чудно во тоа? Зарем сакаш да кажеш дека клубовите немаат блиски новинари/медиуми до нив? Не знам за ова сезона, но лани имаше неколку вакви табели, апла беше очигледно дека се препукуваа Милан и Јуве.

После натпреварот со Катанија, кога се крена џева за голот на Шарави, телевизијата која е во сопственост на Милан си извадија графикон на кој беа прикажани судиските неправди против Милан. Знам дека имаше подеднаков број натпревари каде што тие протолкуваа дека Милан добил и изгубил од судиите. Секој си влече на своја страна...

Тешко Наполи оваа година, со суспензијата на Канаваро ќе се падне малку во одбрана, плус Канаваро им е капитен, им се одземени 2 бода, тешко дека ќе има сила, ако влезе во топ 5 добро ќе биде, со оглед дека ептен слабо трошат пари за играчи.

Тешко Наполи оваа година, со суспензијата на Канаваро ќе се падне малку во одбрана, плус Канаваро им е капитен.
Не е само Канаваро суспендиран и Грава е, исто таке играч од одбраната..
Имаат среќа што е близу зимскиот преоден рок, мора да се закрпат у одбраната за до наредна сезона некако инаку сваки тим ќе го гледаат ко Болоња :D Еве ја на пример им го предлагам Бонера, мудро и солидно решеније... :D

Рома/Фиорентина vs Интер/Болоња
Јуве/Милан vs Лацио/Катанија

Интересно ќе биде, порано појаките клубови некако побрзо испаѓаа од Купот, во последните 5-6 години го играат со поголема желба за освојување, затоа е и поинтересен :)

па и Шарави е далеку од Класичен Шпиц... лево крило игра...Игра напред ама и доста се враќа назад да покрие... СТАТИСТИКАТА покажува кој е подобар во моментот...а до тогаш можеш комотно до утре да плачеш.... И да подобар е од сите играчи во милан ... не само моментално..подобар е од сите шо играле до сеа за милан...(y)

зошто да плачам??.за Ламела и Шарави што земаат милиони а јас што имам триста проблеми??..мене не ме интересира јас едвај со Интер се замарам а камоли за некои играчи од ривалските клубови...поентата само ми беше дека Ламела и Шарави се на исто ниво а ти направи споредба како Шарави небаре Суарез е пак за класи да се работи..Ламела е многу добар играч и нема потреба статистиката да кажува бидејќи статистиката реално е курва и само реалната слика на теренот се гледа а Ламела го игра фудбалот и тоа многу..бидејќи ако гледаме статистички ќе увидиш дека некои играчи како Марио Гомез постигнуваат голови рамо до рамо со Меси и Роналдо а тие всушност се неписмени играчи затоа никогаш нема да бидат запаметени како големи и нема ниту еден значаен трофеј да освојат во кариерата и нема да се памтат..реално Инзаги само фановите на Милан ќе го паметат како легенда а другите фанови ќе го користат колку за ремет и то е то

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom