Кој е Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Wolver1nE
  • Време на започнување Време на започнување
Сосема е лесно...
Само да не се дрви на другите каков е, што е, кога е, каде е и знаеш, сите оние приказни што ги склопуваат верниците, а никогаш не се ни потрудиле да ги разберат нивните религиозни пракси што ги имаат во нивната „црква“ :)
Секоја дефиниција за Бог... создава одбивност.
Затоа постојано велам, ако може не го влечкајте богот од вашите калишта и калдрми низ туѓите улици...
Ќе им ги направите батал :D

И јас сум за дискусија и полемики... но тоа не решава ништо кај верниците! :rolleyes:
Ниту пак некому ќе му донесе добро...
Да убедиш некој да работи за да дојде до богот, е тоа е маката. Ама верник ко верник, нема потреба од работа!
Како што го наследил големиот грев на Адам и Ева што се облекле и се спуштиле кон Руах(разумот, замисли Луцифер е врзан со Руах во некои еврејски сказни, а го има и во големата приказна за падот - овде има премногу наводници, ставете ги по ваше) така тие веруваат дека и се ќе им биде простено со едно просто верување и ништо не правење во однос на спознавање на себе си и светот.
Нели, богот е се. Ако не се спознаеш и не го спознаеш светот, ќе умреш ко куче (dog) сосема далеку од бог (god)!

Ама џабе мелам јас со тебе, не си запознаен со решавање на проблемот со едниот бог и многуте религии кои верскаат: Нашиот е Еден! А едното почна од евреите...
Тебе ти е убава помислата дека се потекнува од една точка, нека ти биде така :)
Подобро е ова твоето од она што го шират како пропаганда денешните религии: како нивниот бог е еден единствен бог екслузивен за соодветната религија...

:facepalm:

П.С. There is no God but Man (Liber Oz) :cuc:

Сосема е лесно...
Само да не се дрви на другите каков е, што е, кога е, каде е и знаеш, сите оние приказни што ги склопуваат верниците, а никогаш не се ни потрудиле да ги разберат нивните религиозни пракси што ги имаат во нивната „црква“ :)

Тука се сложувам.

Институциите како: црква, синагога, ашрам, џамија, медреса, разни вигвами на medicine mеn од племиња (иако тие најарни биле) и други храмови, како и гооолем број од оние разноразни страчкасти гракачи кои ем искривуваат ем (шо би рекол оној смешниот Џурџ) лажат ем не знаат и не разбираат не чинат бидејќи вршат подвоеност на луѓето, неприродна подвоеност и создаваат бариери за сознание и спознание.

ПиЕсот не ти требаше баш сега на целот писание. Изгуби на тежина.

Тука се сложувам.

Институциите како: црква, синагога, ашрам, џамија, медреса, разни вигвами на medicine mеn од племиња (иако тие најарни биле) и други храмови, како и гооолем број од оние разноразни страчкасти гракачи кои ем искривуваат ем (шо би рекол оној смешниот Џурџ) лажат ем не знаат и не разбираат не чинат бидејќи вршат подвоеност на луѓето, неприродна подвоеност и создаваат бариери за сознание и спознание.

Делител...да не ми загинеш и ти во некоја секта?
Сакате да го дефинирате БОГ?....:facepalm::pos:
Поентата е да го разбереш а не да го дефинираш.
А па најсмешно ми е кога некои атеисти и секташи ќе почнат да убедуваат дека Бог не постои....:pos:

Тука се сложувам.

Ќе ти иде поп дома утре за Св.Никола?

:D
--- надополнето: 17 декември 2012 во 18:02 ---
А па најсмешно ми е кога некои атеисти и секташи ќе почнат да убедуваат дека Бог не постои....:pos:
Ѓурџо ти си пораснал во патријахално семејство,кај може тебе некои работи да ти се докажат.

Далеку е Виница од Европа,а и твоето мисење и ставови се далеку од модерните сваќања,убедувања во врска со религијата.

:)

Заспан у кафуле!
Бог да чува, тебе ни суројца по тимба не те буди. и си бре брале колатерал демиџ на дуњава,

Јок бе. Поп, ха.
Или Владика или брич.

:D
--- надополнето: 17 декември 2012 во 18:02 ---

Ѓурџо ти си пораснал во патријахално семејство,кај може тебе некои работи да ти се докажат.

Далеку е Виница од Европа,а и твоето мисење и ставови се далеку од модерните сваќања,убедувања во врска со религијата.

Ти вака како модерен атеист и со модерни сваќања го разбра Тесла?.....:facepalm:
Затоа брат...по паметно ти е да си одиш на други теми во форумот...заеби религија.Религијата не е за деца...оди си на диско и гледај да пораснеш...имаш време за религија, остави ја неа за кога ќе пораснеш.

Ти вака како модерен атеист и со модерни сваќања го разбра Тесла?.....:facepalm:
Затоа брат...по паметно ти е да си одиш на други теми во форумот...заеби религија.Религијата не е за деца...оди си на диско и гледај да пораснеш...имаш време за религија, остави ја неа за кога ќе пораснеш.
Го разбрав Карлин и доволно ми е.
Ѓурџо,пиј си кафе,јади пица и уживај во Венеција и Милано.
Ни форумов,а и религијава не е за тебе.

;)

Тебе те разабрал некој со тесла по тимбата и те докусурил, очигледно :facepalm:

Не сум овде за тежина :)
Тоа го оставам на „разбудените“ ко г-динот винички италијанец aka Gurdjieff, кој што зборува со госпо,а не кажува кој е тој госпо! :pos:

Gurdjieff за тебе постои... што му се заморуваш со другите (y)
Ти само велиш постои... еми и јас само си велам не постои и мирна Босна...
Колку е убав светот :)

Тоа го оставам на „разбудените“ ко г-динот винички италијанец aka Gurdjieff, кој што зборува со госпо,а не кажува кој е тој госпо! :pos:

Мелез..тоа мелезите тешко сваќате изгледа,па мора повеќе пати да ти повторам....БОГ=До
Еден е Бог...нема муслимански, христијански, секташки итн.

Gurdjieff за тебе постои... што му се заморуваш со другите (y)
Ти само велиш постои... еми и јас само си велам не постои и мирна Босна...
Колку е убав светот :)
Steslan e toj! Стеслан и затеслан.

Не си брале. Не си.
Ти си миф од ка, сос за гајгур. Ти си јаврија.
Скубана.

Мелез..тоа мелезите тешко сваќате изгледа,па мора повеќе пати да ти повторам....БОГ=До
Еден е Бог...нема муслимански, христијански, секташки итн.
Ѓурџо многу би сакал да ти ја имам местоположбата ама паметот не !

Бог е курва. И сега?
Курвите не познаваат вера, нација...
Што правиме сега?
Во Италија сигурно си имал искуство со курвите на лозје... и таму одат меѓу редовите... Или по Виница... или ако си од некое виничко село (бог го има и таму по некоја логика нели).

Твојот бог го нема... До ама прашањето е од која октава? Има многу до... многу богови ко така :vozbud:
КАко и што велев јас :)
--- надополнето: 17 декември 2012 во 18:24 ---
Ѓурџо многу би сакал да ти ја имам местоположбата ама паметот не !

Може да е ваков заради таа местоположба... не си играј со ѓаолот не си барај бељата... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom