Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Сосема е лесно.......
Само да не се дрви на другите каков е, што е, кога е, каде е и знаеш, сите оние приказни што ги склопуваат верниците, а никогаш не се ни потрудиле да ги разберат нивните религиозни пракси што ги имаат во нивната „црква“

Секоја дефиниција за Бог... создава одбивност.
Затоа постојано велам, ако може не го влечкајте богот од вашите калишта и калдрми низ туѓите улици...
Ќе им ги направите батал

И јас сум за дискусија и полемики... но тоа не решава ништо кај верниците!

Ниту пак некому ќе му донесе добро...
Да убедиш некој да работи за да дојде до богот, е тоа е маката. Ама верник ко верник, нема потреба од работа!
Како што го наследил големиот грев на Адам и Ева што се облекле и се спуштиле кон Руах(разумот, замисли Луцифер е врзан со Руах во некои еврејски сказни, а го има и во големата приказна за падот - овде има премногу наводници, ставете ги по ваше) така тие веруваат дека и се ќе им биде простено со едно просто верување и ништо не правење во однос на спознавање на себе си и светот.
Нели, богот е се. Ако не се спознаеш и не го спознаеш светот, ќе умреш ко куче (dog) сосема далеку од бог (god)!
Ама џабе мелам јас со тебе, не си запознаен со решавање на проблемот со едниот бог и многуте религии кои верскаат: Нашиот е Еден! А едното почна од евреите...
Тебе ти е убава помислата дека се потекнува од една точка, нека ти биде така

Подобро е ова твоето од она што го шират како пропаганда денешните религии: како нивниот бог е еден единствен бог екслузивен за соодветната религија...

П.С. There is no God but Man (Liber Oz)