Фан Клуб: Барселона

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Тоа е тоа,уште една одлична игра посебно во второто полувреме и нова победа.. + 9 во однос на Атлетико и +13 во однос на Реал,некако залади во Мадрид.. :D, иначе Меси оваа сезона на секој меч каде што постигнуваше гол,тоа беа 2 гола или повеќе,нема меч каде што има постигнато 1 гол, или не дава гол или дава 2 или повеќе гола.. ако грешам нека ме поправи некој..

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Last season, you could give Guardiola’s Barça the ball, like a plaything with which to amuse a child. They would pass it around, make wondrous things with it, but you would mostly be okay as long as you retained your shape and didn’t do anything silly. Give Vilanova’s Barça the ball, and it will kill you, because it is impatient. It shoots from distance, it rushes the box, it eschews the magic of tika-taka
Ова е многу точно... во поглед на тоа што се случуваше минатата сезона и како игра Барселона сега... истата филозофија, истите играчи но сепак толку различно и ефикасно. Прочитајте го целиот текст овде

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
dali spored vas momentalno ova e najdobrata igra so ja prikazvit Barca poslednive god, ako ne koja bese najdobra 2008/2009 2010/2011 ili zasega sezonava?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
dali spored vas momentalno ova e najdobrata igra so ja prikazvit Barca poslednive god, ako ne koja bese najdobra 2008/2009 2010/2011 ili zasega sezonava?
2010/2011 според мене..тогаш не му дозволуваа на противникот центарот да го помини не пак гол да постигни..сега примаат голови како на мајтап без разлика дали Меси напред ќе постигне 2 или 3 гола..тогаш Виља и Педро беа разиграни максимално и перфектно вклопени во системот..сега и двата се многу неконстантни..ама формата и класата на Меси ги вади сите и затоа не се познава многу на другите играчи

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Vilanova: "Villa starting on bench? It wasn't easy to pick a starting line-up. I thought David could help us in the second half, and he did"
За Барселона најдобро ќе е да се воведат правила со кои тимот ќе биде 14 играчи. Освен Виља, и Тијаго и Сонг би играле во прв тим во 90 отсто од клубовите. Во Барса греат клупа :(

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Најспектакуларен, директен фудбал беше 2008/2009. Иниеста, Меси, Ето и Анри разнесоа се пред себе таа година.

2010/2011 беше носење до граници на перфекција на тика-така филозофијата, ама на цена на директноста и атрактивноста на играта. Барса едноставно ги задушуваше другите тимови со посед и ги победуваше со голови од Меси и Педро.

Сезонава е нешто како комбинација од другите две. Фабрегас се вклопи и донесе директност на истиот тим што претходните две години знаеше да ја држи топката и да не прави ништо со неа.

Најдобро ќе биде да се проба и да се развива ова што сега го има Барса. Баланс помеѓу посед и директност.

За тоа ќе ни треба пред се да се подобри нападот затоа што моментално само Меси има корисна улога. Сите други играат колку да пополнат место и дури после тоа да се потсреди ситуацијата со централните бекови.

Kajgana Shop

На врв Bottom