Значи финансиската природа е проблемот така?Значи стара болка,ама сега во позавиена форма.Значи модерната жена се плаши дека нејзиниот избраник не е финансиски јак?Па затоа не стапува во брак.Е сега кажи ми ти на мене,јас кога се женев жена ми земаше 3 плати поголеми како мојата.Ама пак ме зема за муж.Ама сега се завртија работите,сега јас земам 300пато повеке од неа.И сеа што?Треба да ја оставам зошто имам поголема плата од неа?
А зошто ние мажите не почнеме да гледаме од финансиска гледна точка?Па кои сме ние да работиме за да вие се шеткате низ Сити мол на кафе?
--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:00 ---
Важи нема проблеми.Тогаѓ кога ке се прави ремонт на кола со мене у канал,кога ке се менува чешма рокцангла во раце,а јас ке перам чинии,ке бришам прашина,итн,итн....Значи делење на обврските нели?
Е па тогаш зошто сакате ние да ви помагаме,а кога треба вие да помогнете тогаш се вадите.........а не тоа е машка работа...Е па перење алишта тогаш е женска работа......
Јас на пример, не се плашам колку е тој финансиски јак или слаб. Се плашам да не се доведам во ситуација финансиски да зависам од него. Затоа и не можам, дури и да сакам, денес да основам свое семејство. Ќе треба да зависам од него, а тоа не го сакам, да речеме дека ми е најлош кошмар.
А башка, со љубов деца не се хранат. Не е битно да има многу. Битно е да знае да се запоти и да ги нахрани децата. Истото важи и за мене.
И каква ти е оваа глупост, ти да работиш а таа да седи на кафе? Еве, што пресконуваш, ти објаснувам дека во мене нема да најдеш ,,вистински, патријархални морални традиционални и останати дебилни вредности,, ама сепак не дозволувам ни од татко ми да зависам, а не од некој друг.
Понатака, не си прв со овие глупости ,,носење тросед по скали,,. ВО канал не си секој ден. И што ти кажува дека таа не може со тебе таму? Или мислиш дека девојките не се способни за во канал?
Никогаш не сум рекла тоа е машка работа. Работа е работа, а се можам да работа. Ако не знам, објасни ми, ќе се потрудам и ќе научам. Па не во канал, кај сакаш стави ме, ќе научам.