Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не се сеќирај Џиш не се овие толку наивни (државата)

Колку давачки имаш спрема државата за ЕДНО возило? Еве ти ДДВ, еве ти данок, еве ти регистрација, уплати на средства, а-тест, метрологии...сето тоа оди за државата ;) или таа си зема ДДВ од тоа. Ти носиш 10 коли ама државата има по 1000 евра ќар од кола ;)
е па со фирма, ке има повеке кар... данок од фирмата и профитот, данок од вработениот и плус невработеноста ке се смали

zasto da kupam nesto so 60 konja ili nikakva elektronika ili full plastika na novo koa na staro mozam da kupam nesto 1000 puti bolje

Аман бе Зевсе, ко да читам размислувања од дедо ми, без навреда. Зошто мислиш дека никој не продава туку така и дека мора нешто да му фали на тоа што го продава? Еве, јас еден куп работи имам продадено затоа што едноставно ми скурчиле, ми се здосадило од нив, затоа што сум сакал понов и подобар модел, затоа што уживам да имам поново, или кога ќе заработам повеќе пари ќе си купам нешто подобро. Не дај боже, ако сум во криза и го продавам пошто веќе ми претставува луксуз исто мора да му фали нешто?
ако вејќе се зема половна кола добро е да ја земеш од познаник барем знаеш како ја возел или одржувал во спротивно големи се шансите за грешка :tapp:

Јас сум за ново, НО има една работа.

Ако немаш пари за асално на ново тогаш земи асално на старо.

Или во превод кажано, подобро е за 7/8.000 евра да земеш половна кола од повисока класа и докажана марка, отколку нова (сандеро,спарк,авео и сл).

Јас сум за ново, НО има една работа.

Ако немаш пари за асално на ново тогаш земи асално на старо.

Или во превод кажано, подобро е за 7/8.000 евра да земеш половна кола од повисока класа и докажана марка, отколку нова (сандеро,спарк,авео и сл).
za 9000 evra mislam imas fiat linea benzinec podobro da zemis kredit da dodadis ama barem da zemis dobra kola i da si na rat 5 godini da ne mu mislis na delovi

Еми така де и јас сум за ново но реков ново од подобрите коли.
Затоа ако немам пари да купам асално на ново,ќе си купам асално на старо.
Искрено ќе се замислам дали да земам ново сандеро или спарк кога за таа цена половно имам ауди а4,мерцедес Ц класа кои што се неколку класи погоре и со докажан квалитет.

Еми така де и јас сум за ново но реков ново од подобрите коли.
Затоа ако немам пари да купам асално на ново,ќе си купам асално на старо.
Искрено ќе се замислам дали да земам ново сандеро или спарк кога за таа цена половно имам ауди а4,мерцедес Ц класа кои што се неколку класи погоре и со докажан квалитет.
ам не е проблем да ја земиш и јас одев со идеја како тебе да земам кола на старо ама колку од тие што земаа на старо се каат сега само на сервиси ги носат се зема кола која на нашиот пазар има односно се достапни деловите и ефтини пред се земи Ауди да видиш после колку ќе те чини за делови плус тоа ако ги нема ќе мораш да ги купуваш од Грција вчера баш имаше еден текст во утрински весник за половните автомобили масовно се носат на сервис единствено половно возило се исплаќа ако си механичар па можеш да го процениш сам возилото во каква сосотојба е

Не јас не реков дека ќе купувам половно возило,туку само мислење си кажав дека е подобро според мене асално половно отколку ново што ќе се распадне за некоја година.
Инаку јас секако сум за квалитетно ново возило и среќа имам можности на пролет да земам ново и асално ауто.

Не јас не реков дека ќе купувам половно возило,туку само мислење си кажав дека е подобро според мене асално половно отколку ново али што ќе се распадне за некоја година.
Инаку јас секако сум за квалитетно ново возило и среќа имам можности на пролет да земам ново и асално ауто.

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=35992C252FE4F24EABED6C735B255742
еве го текстот прочитај подобар избор е ново возило имаш сервис гаранција попуст можност да се пазариш јас имам Peugeot 207 hdi disel i sum epten zadovolen nema gajle i zime na niski temperaturi i ekonomicna kola e :helou:

Не јас не реков дека ќе купувам половно возило,туку само мислење си кажав дека е подобро според мене асално половно отколку ново што ќе се распадне за некоја година.

Асално половно возило пример мерцедес, и кога ќе дојде време за сервис ќе си кубеш коси, а не иде да му ставаш лоши турски делчиња

Дечки, да се пофалам. Пред 2 дена си купив Шевролет Спарк. Количето е одлично.
chevrolet-spark-2010-white-hatchback-lt-037a0dd4d5422cb962fc50df417f6164-m2.jpg

Дечки, да се пофалам. Пред 2 дена си купив Шевролет Спарк. Количето е одлично.
chevrolet-spark-2010-white-hatchback-lt-037a0dd4d5422cb962fc50df417f6164-m2.jpg

Е ова поштуем,секоја чест.Ново си е ново братче одличен избор,барем на километражата првата бројка е 0:)...Ај пиши шо пари,зш глеам е со бандаж лиен.Од Аутомакедонија го зема или од Автокука?И дали имаат акција некоја сега?

Не е ова на сликата. Исто такво само без бандаж. Ќе пуштам и слики. 6800 евра од Олимпија Моторс. Клима, АБС, Серво, 6 ербега, радио со усб, цд, мп3 и 4 звучника, електрика на предни стакла и централна брава. Само ќе ви кажам дека ниедна половна кола немаше да ми напрај толку кеиф колку ова. Ама баш ниедна. Имаше реални километри 5. :) :) :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom