Се додека маж и жена не се спремни да направат во догледна граница компромис, не смеат никако да стапат во брак, има и вонбрачна заедница, нека се пробаат прво па после, лесно е да растуриш нешто, многу тешко е да го изградиш истото, денес се измрдани сите можни морални па и неморални вредности, јас сум во брак скоро 10 години, веќе со поглед си кажуваме некои работи, се дотерувам си шеткам, никаде и ништо не ми е забрането (ама морам со ролка), многу малку е дома, кога е дома помага во се, и со деца и со домашни обврски, па и кога беше повеќе дома, никат не му било проблем пелена да смени, па тоа се и негови деца, да забрише, каде треба, е сега маж ко маж, треба и да му кажеш некои работи, може немаат сите инстинкт да сработат ко нас жените, ама битно коа ќе се вратев дома од работа, а он бил втора смена, се било на место, без разбирање, но најбитно без сакање еден со друг не бива ни современа жена па ни маж, тоа што порано го живееле нашите предци не се споредува со ова, мора да научиме дека се менуваат размислувања и времиња, и мора да се вклопиме инаку ако останеме во минатото, матна не не пере.