Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Значи финансиската природа е проблемот така?Значи стара болка,ама сега во позавиена форма.Значи модерната жена се плаши дека нејзиниот избраник не е финансиски јак?Па затоа не стапува во брак.Е сега кажи ми ти на мене,јас кога се женев жена ми земаше 3 плати поголеми како мојата.Ама пак ме зема за муж.Ама сега се завртија работите,сега јас земам 300пато повеке од неа.И сеа што?Треба да ја оставам зошто имам поголема плата од неа?

А зошто ние мажите не почнеме да гледаме од финансиска гледна точка?Па кои сме ние да работиме за да вие се шеткате низ Сити мол на кафе?
Ама ти ништо не си разбрал очигледно од тоа што го пишав, не ме интересира вашиот буџет и каде натежнува размерот на приходите кај вас, ни па мене ми е тој критериум значаен при избор, не ми импутирај глупави претпоставки... ;) Менаџирање на буџет со променливи приходи значи и со мали да водиш пристоен домаќинлук, штом си семеен, не ме терај како на мало дете да му објаснувам ;)...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.424
Се додека маж и жена не се спремни да направат во догледна граница компромис, не смеат никако да стапат во брак, има и вонбрачна заедница, нека се пробаат прво па после, лесно е да растуриш нешто, многу тешко е да го изградиш истото, денес се измрдани сите можни морални па и неморални вредности, јас сум во брак скоро 10 години, веќе со поглед си кажуваме некои работи, се дотерувам си шеткам, никаде и ништо не ми е забрането (ама морам со ролка), многу малку е дома, кога е дома помага во се, и со деца и со домашни обврски, па и кога беше повеќе дома, никат не му било проблем пелена да смени, па тоа се и негови деца, да забрише, каде треба, е сега маж ко маж, треба и да му кажеш некои работи, може немаат сите инстинкт да сработат ко нас жените, ама битно коа ќе се вратев дома од работа, а он бил втора смена, се било на место, без разбирање, но најбитно без сакање еден со друг не бива ни современа жена па ни маж, тоа што порано го живееле нашите предци не се споредува со ова, мора да научиме дека се менуваат размислувања и времиња, и мора да се вклопиме инаку ако останеме во минатото, матна не не пере.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Значи финансиската природа е проблемот така?Значи стара болка,ама сега во позавиена форма.Значи модерната жена се плаши дека нејзиниот избраник не е финансиски јак?Па затоа не стапува во брак.Е сега кажи ми ти на мене,јас кога се женев жена ми земаше 3 плати поголеми како мојата.Ама пак ме зема за муж.Ама сега се завртија работите,сега јас земам 300пато повеке од неа.И сеа што?Треба да ја оставам зошто имам поголема плата од неа?

А зошто ние мажите не почнеме да гледаме од финансиска гледна точка?Па кои сме ние да работиме за да вие се шеткате низ Сити мол на кафе?
--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:00 ---

Важи нема проблеми.Тогаѓ кога ке се прави ремонт на кола со мене у канал,кога ке се менува чешма рокцангла во раце,а јас ке перам чинии,ке бришам прашина,итн,итн....Значи делење на обврските нели?

Е па тогаш зошто сакате ние да ви помагаме,а кога треба вие да помогнете тогаш се вадите.........а не тоа е машка работа...Е па перење алишта тогаш е женска работа......
Како прво не се сите мажи по професија автомеханичари за да им треба женска помош околу тоа, ама ајде нека ти биде.И да знаеш не знаат сите мажи да сменат чешма сум видела примери.И не се вади на тие финти те молам.Ако се работи за каква било помош за нешто што можам да го направам не бегам од обврски и ништо не ми е тешко.На крај ја знаеме сите состојбата и положбата на мажот во семејството, така што немам намера да објаснувам повеќе околу тоа.Ама гледам тебе изгледа тешко ти паѓа да избришеш прашина повремено.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Значи парите сепак се проблем,нели?Штом кажуваш буџет со промеливи приходи.Значи кога се има пари е се ок,ама кога ке нема тогаш проблемите доагаат,па нема љубов,бла,бла......Само поради тоа модрерната жена се плаши од брак.Дека еден ден ке снема пари за кафенце,па за нови штикли,итн,итн.....И ете проблеми па разводи,еееееееееееееееј

Зошто не си признаете сами на себе дека сите се мажите од интерес,ама кај некои е изразено а кај некои не е.Што се бламирате со тие поими модерна жена,ова она.Што само се занесувате?

Мислите дека некој ке ви поверува на тие евтини приказни за добра нок?Па кога ке снема пари ке снема љубов.Значи за вас љубовта оди преку паричникот,така?Ако има пари сигурен е ке го земам,а ако нема пари нема љубов.....

Не знам дали си возрасна,мажена или си уште татино галениче но овој став не ми се допага воопшто.....
--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:12 ---
Како прво не се сите мажи по професија автомеханичари за да им треба женска помош околу тоа, ама ајде нека ти биде.И да знаеш не знаат сите мажи да сменат чешма сум видела примери.И не се вади на тие финти те молам.Ако се работи за каква било помош за нешто што можам да го направам не бегам од обврски и ништо не ми е тешко.На крај ја знаеме сите состојбата и положбата на мажот во семејството, така што немам намера да објаснувам повеќе околу тоа.Ама гледам тебе изгледа тешко ти паѓа да избришеш прашина повремено.
Да зошто сум на 6000км од дома,и да ти кажам тешко е немам толкава прашинарка:vozbud:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не знам дали си возрасна,мажена или си уште татино галениче но овој став не ми се допага воопшто.....
А јас не знам после ова дали си глупав или со блага ментална ретардација или си фрустриран од многубројните кафенца и нови штикли на жена ти или се‘ претходно во комбинација ;) ...

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Се додека маж и жена не се спремни да направат во догледна граница компромис, не смеат никако да стапат во брак, има и вонбрачна заедница, нека се пробаат прво па после, лесно е да растуриш нешто, многу тешко е да го изградиш истото, денес се измрдани сите можни морални па и неморални вредности, јас сум во брак скоро 10 години, веќе со поглед си кажуваме некои работи, се дотерувам си шеткам, никаде и ништо не ми е забрането (ама морам со ролка), многу малку е дома, кога е дома помага во се, и со деца и со домашни обврски, па и кога беше повеќе дома, никат не му било проблем пелена да смени, па тоа се и негови деца, да забрише, каде треба, е сега маж ко маж, треба и да му кажеш некои работи, може немаат сите инстинкт да сработат ко нас жените, ама битно коа ќе се вратев дома од работа, а он бил втора смена, се било на место, без разбирање, но најбитно без сакање еден со друг не бива ни современа жена па ни маж, тоа што порано го живееле нашите предци не се споредува со ова, мора да научиме дека се менуваат размислувања и времиња, и мора да се вклопиме инаку ако останеме во минатото, матна не не пере.
Верувај ми опкружен сум со идиоти кои не знаат ни колку деца имаат,а за жени не зборувам:icon_lol:.Треба да ги цениме традиционалните вредности,барем она што ни е останато.Не велам да сме како од Турско,но сепак фамилијата на прв план...
--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:16 ---
А јас не знам после ова дали си глупав или со блага ментална ретардација или си фрустриран од многубројните кафенца и нови штикли на жена ти или се‘ претходно во комбинација ;) ...
Гледам имаш домашно воспитување на НИВО...Браво за тебе:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Значи парите сепак се проблем,нели?Штом кажуваш буџет со промеливи приходи.Значи кога се има пари е се ок,ама кога ке нема тогаш проблемите доагаат,па нема љубов,бла,бла......Само поради тоа модрерната жена се плаши од брак.Дека еден ден ке снема пари за кафенце,па за нови штикли,итн,итн.....И ете проблеми па разводи,еееееееееееееееј

Зошто не си признаете сами на себе дека сите се мажите од интерес,ама кај некои е изразено а кај некои не е.Што се бламирате со тие поими модерна жена,ова она.Што само се занесувате?

Мислите дека некој ке ви поверува на тие евтини приказни за добра нок?Па кога ке снема пари ке снема љубов.Значи за вас љубовта оди преку паричникот,така?Ако има пари сигурен е ке го земам,а ако нема пари нема љубов.....

--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:12 ---

Да зошто сум на 6000км од дома,и да ти кажам тешко е немам толкава прашинарка:vozbud:
Не си ти предмет на дискусија на темава и оддалеченоста на твоето работно место.Не се сите 6000км далеку од дома, капиш!?

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Стравот од немање пари,сигурноста зборувам на материјален план ја тера нашата модерна жена да се плаши од бракот.Во секој брак има и успони и падови,но права уметност е да се фатиш во коштец со сите тие проблеми,да најдеш решениеми да ако успееш да излезеш победник или барем нерешено.Бегањето од одговорноста,неспсобноста да се справи со проблемите кои ги носи овој наш живот,ја тера модрената жена да размислува нерационално,односно да создаде слика деке се плаши од бракот,а правата вистина е таму некаде скриена длабоко.

Создавање на брачна заедница односно живеење во брак е голема уметност,која бара пожртвуваност,сигурност,вистински одлуки во најважните моменти во животот.Но најлесно е да се каже,не се мажам зошто на тој начин се бега од сите ризици кои се составне дел од една брачна заедница,притоа барајки ја причината во тоа дека другата страна била Балкански мачо мен,итн,итн....Значи со префрлување на вината на друагта страна,си дава себе си лажна надеж дека ете поради тоа и тоа не се стапува во брак

Вистинската модерна жена ке најде време и за себе,и за сопругот,и за децата,но ако се сака нели?
--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:32 ---
Имам многу ефикасен eм ефективен принцип, кој гласи - to each it's own... ;)
Да имаше ефективен принцип немаше да дремеш пред компјутерот и да тресеш зелени:):):):):)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Да имаше ефективен принцип немаше да дремеш пред компјутерот и да тресеш зелени:):):):):)

Ова од лично искуство го утврди? :icon_lol:

И ај терај овчичките понатаму, стануваш досаден како запек...

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466

--- надополнето: 16 декември 2012 во 16:34 ---

Јас и онака нема што да правам тука сред пустината,па затоа дремам на компјутерот,ама тебе ке ти биде подобро да не бегаш од темата,зошто почнуваш да навредуваш,а мислам дека не е добро за твоето здравје.Јас само давам свое мислење,но ако ти се препознаваш во темата како модерна жена која с еплаши од бракот,тогаш секоја сличносто со актерите е случајна:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Ако мислиш да навредуваш и понатаму,повели но нема да ме изнервираш само да ти кажам.И не оди со :tapp:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Јас и онака нема што да правам тука сред пустината,па затоа дремам на компјутерот,ама тебе ке ти биде подобро да не бегаш од темата,зошто почнуваш да навредуваш,а мислам дека не е добро за твоето здравје.Јас само давам свое мислење,но ако ти се препознаваш во темата како модерна жена која с еплаши од бракот,тогаш секоја сличносто со актерите е случајна:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Ако мислиш да навредуваш и понатаму,повели но нема да ме изнервираш само да ти кажам.И не оди со :tapp:
Грешиш, ни ја мавам главата од ѕид, ни ми прети било каква опасност по моето здравје, напротив многу се забавувам и се смеам цело време, а тоа позитивно влијае врз моето здравје и расположение :cool:...

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Не
Грешиш, ни ја мавам главата од ѕид, ни ми прети било каква опасност по моето здравје, напротив многу се забавувам и се смеам цело време, а тоа позитивно влијае врз моето здравје и расположение :cool:...
Не планирам понатаму да постирам и да објаснувам на спонзоруши некои работи кои никогаш за жал нема да ги разберат.Толку од мене

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Само се врти тоа парите па парите.....луѓе сфатете дека ДА, парите се битни....и кога се нема, има караници дома. Факт е тоа. Но, тоа не е причина за разводи. Тоа треба да се премине заедно.

И шо кажа Ево, мажите сите знаат коли да поправаат и по дома хаусмајстори да бидат? Хахаххааа.....маж ми еве веќе 14 години во брак не знае ништо да пипне. Татко ми, кола ќе поправи, и ќе покуша по дома да опраи нешо...ама колку ќе опраи толку и ќе уништи ахаххааа

Во ова време, кога и жената работи не треба сите одговорности на неа да паѓаат. На крају краева, и таа работела цел ден и е уморна. Исто како и мажот.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не

Не планирам понатаму да постирам и да објаснувам на спонзоруши некои работи кои никогаш за жал нема да ги разберат.Толку од мене
Кутрото фрустрирано маже кое барало submissive тип на жени, а ламјата која ја оженил е опсесивна купохоличарка ем кофеиноконзумирачка во Сити мол (веројатно пати и од синдром неизрафинирана сељанка па мора да бира вакви називи на локации и да купува штикли за да заборави на опинците) а.к.а спонзоруша, па оттаму мисли дека сите жени се такви, мое искрено сочувство :(...

Kajgana Shop

На врв Bottom