- Член од
- 26 октомври 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 1.167
ПАЛАЧИНКИ СО ТРИ ВИДА ЧОКОЛАДО
Состојќи
450 милилитри млеко
180 грама брашно
40 грама какао во прав
6 супени лажици шеќер во прав
2 големи јајца
2 супени лажици путер (стопен)
едан половина кафена лажичка екстрат од ванила
една четвртина кафена лажичка сол
200 грама бело чоколадо
чоколаден сируп
ПОДГОТОВКА:
Чекор 1: За да ги направиме палачинките едноставно ги ставаме сите потребни состојки заедно. Вклучувајќи го и стопениот путер. Добро измешајте додека сите состојки да се спојат.
Чекор 2: Загрејте ја тавата за палачинки на силен оган и со црпалка сипувајте доволно од смесата за да се покрие тавата. По минута или две нежно подигнете ја палачинката по рабовите кога ќе почне да се пржи. Превртете ја за да се испржи и од другата страна и кога ќе биде готова ставете ја на страна. Повторете ја постапката за да направите 6 до 8 палачинки.
Чекор 3: Стопете го белото чоколадо во сад на пареа. Во зависност од тоа какво чоколадо користите, можеби ќе треба да му додадете и малку млеко за да го разредите.
Чекор 4: За сервирање, намачкајте ги палачинките со чоколадната смеса и внимателно замотајте ги.
Чекор 5: Сервирајте со декорација од чоколаден сируп на чинијата, а потоа во неа ставете 3 палачинки. На крај попрскајте ги со шеќерот и какаото во прав.
Нешто прекрасно
Состојќи
450 милилитри млеко
180 грама брашно
40 грама какао во прав
6 супени лажици шеќер во прав
2 големи јајца
2 супени лажици путер (стопен)
едан половина кафена лажичка екстрат од ванила
една четвртина кафена лажичка сол
200 грама бело чоколадо
чоколаден сируп
ПОДГОТОВКА:
Чекор 1: За да ги направиме палачинките едноставно ги ставаме сите потребни состојки заедно. Вклучувајќи го и стопениот путер. Добро измешајте додека сите состојки да се спојат.
Чекор 2: Загрејте ја тавата за палачинки на силен оган и со црпалка сипувајте доволно од смесата за да се покрие тавата. По минута или две нежно подигнете ја палачинката по рабовите кога ќе почне да се пржи. Превртете ја за да се испржи и од другата страна и кога ќе биде готова ставете ја на страна. Повторете ја постапката за да направите 6 до 8 палачинки.
Чекор 3: Стопете го белото чоколадо во сад на пареа. Во зависност од тоа какво чоколадо користите, можеби ќе треба да му додадете и малку млеко за да го разредите.
Чекор 4: За сервирање, намачкајте ги палачинките со чоколадната смеса и внимателно замотајте ги.
Чекор 5: Сервирајте со декорација од чоколаден сируп на чинијата, а потоа во неа ставете 3 палачинки. На крај попрскајте ги со шеќерот и какаото во прав.
Нешто прекрасно