Еве вораниот 11 век, пред пристигнувањето на норманите..
Јасно пишува дека се правени записи за нации......
А албанците се наведени како полу верници.....
И сега Attaliates и се за него сум читал, и за тој текст неколку пати сум го читал и никаде не сум видел дека кажува албанците се од Италија......
Георгиев ја форсирал теоријата дека албанците не се автохтони во оваа територија, но никогаш не рекол дека се дојдени од надвор од Балканот..........јасно вели дека албанскиот јазик е креиран некаде меѓу Скопје, Ниш.........
Среден век бугарите и србите не викаа арбанаси, а грците арванити...........
Албани може да бие корупција на арбанаси, но арбанаси не може да биде корупција на албанои........
За латините полесно е да се каже Албанија, отколку Арберија или Арбенија.......
Името Албанија ја нема само во Балканот туку и во УК.......
--- надополнето: 14 декември 2012 во 15:23 ---
Ние цело време сме на Балканов, а вие сте увезени од Турција. Велиш, ние, Македонците, сме го прифатиле Христијанството во седмиот век, а пред тоа сме биле пагани, значи ние сепак сме биле тука, оти за нас има информации, пишани и материјални. Кажи ми, дилберу, каде бевте шест или седум века? Зошто ви требаше толку време да се населите/да ги пополните напуштените објекти од Скадар до Драч?
Ние како ab origine сме биле населени на Балканов и ти самиот си признаваш, вас никаде ве нема.
Дали си слушнал за академик Густав Вајганд? Ако го признаваш него како валиден извор би сакала да те упатам да ги прочиташ неговите тези. Вие не можете да градите теорија, ако немате материјални докази. За Македонија и Македонците има, за Словените има, за Албанците нема, се обидов ова да го објаснам и лингвистички, ама Генти не прифаќал постоење и поделба на индоевропски јазици.
Ако не го прифаќаш Вајганд ќе ти кажам и некои други, ама ќе одиме еден по еден.
П. С. Ви кажав дека ќе ви ги рушам намерите да го украдете и прикажете како свое балканското минато.
Така не вели целиот научен свет, но ако си ветив дека во ова тема нема да дискутирам за тоа, затоа отварајте тема за тоа и ќе бидам таму......затоа што јас овде постирав факти каде е спомнато словенските продирања но ми ги збришија........
Територијата на албанците низ историјата била релативна, но секогаш се намалувала, некогаш била целиот балкан е денеска е само мал дел............
Ние не сакаме да го вратиеме целиот балкан, но сакаме каде живееме денеска да живееме достоинствено, без да се плашиме некогаш дека ќе се појави некаква стратегија на етничко чистење.............и да биде оправдано со тоа дека сме дојденци.........
Читај малку, и во постовите на твоите сонарднци каде пишува дека албанците биле овде ред турците..........
--- надополнето: 14 декември 2012 во 15:34 ---
Ние цело време сме на Балканов, а вие сте увезени од Турција. Велиш, ние, Македонците, сме го прифатиле Христијанството во седмиот век, а пред тоа сме биле пагани, значи ние сепак сме биле тука, оти за нас има информации, пишани и материјални. Кажи ми, дилберу, каде бевте шест или седум века? Зошто ви требаше толку време да се населите/да ги пополните напуштените објекти од Скадар до Драч?
Ние како ab origine сме биле населени на Балканов и ти самиот си признаваш, вас никаде ве нема.
Дали си слушнал за академик Густав Вајганд? Ако го признаваш него како валиден извор би сакала да те упатам да ги прочиташ неговите тези. Вие не можете да градите теорија, ако немате материјални докази. За Македонија и Македонците има, за Словените има, за Албанците нема, се обидов ова да го објаснам и лингвистички, ама Генти не прифаќал постоење и поделба на индоевропски јазици.
Ако не го прифаќаш Вајганд ќе ти кажам и некои други, ама ќе одиме еден по еден.
П. С. Ви кажав дека ќе ви ги рушам намерите да го украдете и прикажете како свое балканското минато.
6 - 7 век би било можно паганство во балканот???????????
Од 3век христијанството беше официализирано, но пред тоа граѓаните веќе почнале скришно да се молат низ подземни цркви затоа што беше забрането.........
Но после 3 век скоро да немаше пагани, камоли целиот балкан да бил пагански......