Заби и сѐ во врска со забите

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Ми треба: NON-FLUORIDE Xylitol Toothpaste

Каде би можел да најдам, и кој бренд?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бе, малце ќе те раскрварат само, полесно ќе ти е без нив :D

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не. :)
Ај бе кажи "утисци" како помина?? :)
па, не беше онака како што го замислував :D Ми туриjа анестезиjа со едно иглиште и до коска ми го збрцаа. После ми отрпна левата половина од лицето и се фатиjа за работа. Али македонска работа, им фалеше некоjа алатка па наместо за 20 мин. ми го извадиjа за 60 мин. Ми го сошиjа некако, хирургот само нешто пцуеше и ги колнеше конците, многу биле неквалитетни, од коа завршивме бев отечен, ми ставиjа инекциjа дексазон за против оток, ми рекоа тураj мраз и не jади топло. Еве 3 дена поминаа, подобар сум само што денес малце ми е отечен долниот дел од вратот, бев вчера на контрола и докторот ми рече дека нема компликации, солидно заздравува местото. Проблем ми е само тоа што не можам да jадам ко човек :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Мој совет едно минимум 10-14 дена да не јадиш ништо цврсто.Само лесна храна.
За време на операцијата мене ми текна на видеово. :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
па, не беше онака како што го замислував :D Ми туриjа анестезиjа со едно иглиште и до коска ми го збрцаа. После ми отрпна левата половина од лицето и се фатиjа за работа. Али македонска работа, им фалеше некоjа алатка па наместо за 20 мин. ми го извадиjа за 60 мин. Ми го сошиjа некако, хирургот само нешто пцуеше и ги колнеше конците, многу биле неквалитетни, од коа завршивме бев отечен, ми ставиjа инекциjа дексазон за против оток, ми рекоа тураj мраз и не jади топло. Еве 3 дена поминаа, подобар сум само што денес малце ми е отечен долниот дел од вратот, бев вчера на контрола и докторот ми рече дека нема компликации, солидно заздравува местото. Проблем ми е само тоа што не можам да jадам ко човек :)
Кај го вадеше умникот? :pipi:
И ме интересира дали вадеше горен или долен?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На орална хирургиjа (клиничкиот центар). Долниот лев :) После Нова Година ќе го вадам и десниот.
Во среда ќе можеш да си ја видиш дупката чим е долен :D

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
На орална хирургиjа (клиничкиот центар). Долниот лев :) После Нова Година ќе го вадам и десниот.
Анестезијата ти издржа до крај на операција?
Кој/а доктор/ка ја праеше операцијата?
Извини шо волку те распрашувам ама и ја треба умници со операција да вадам, ама се одлагам....па сакам после нова година да идам :pipi:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Извини шо волку те распрашувам ама и ја треба умници со операција да вадам, ама се одлагам....па сакам после нова година да идам :pipi:
Анестезиjата ми траеше добри 3-4 саати после операциjата (значи севкупно 5 саати трае). Требаше доктор Едвард Jанев ама ме оперираше еден проќелав доктор, не му го знам името.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Др. Оливер Филиповски ако идеш на клиника :))))))

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Анестезиjата ми траеше добри 3-4 саати после операциjата (значи севкупно 5 саати трае). Требаше доктор Едвард Jанев ама ме оперираше еден проќелав доктор, не му го знам името.
Љупчо, еден така во години?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Др. Оливер Филиповски ако идеш на клиника :))))))
Последно вадев заб кај др. Жаки исто на клиника. Ама господ у бели гаќи го видов. 45 минути ми вадеа заб, анестезијата не ми издржа....се осеќав ко без анестезија да ми вадат заб :( Ми рече докторката дека анестезијата и не им е баш погодена, ама дека они не се криви шо таа им ја донеле (пошо победиле на тендер :mad:) Жената си е супер и за време на вадење заб беше одлична. Само шо мораше да ми ги сече корените, а ја се тоа го осеќав :( И сеа уплав од вадење заб иам, ама морам да се престрашам :icon_lol:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Последно вадев заб кај др. Жаки исто на клиника. Ама господ у бели гаќи го видов. 45 минути ми вадеа заб, анестезијата не ми издржа....се осеќав ко без анестезија да ми вадат заб :( Ми рече докторката дека анестезијата и не им е баш погодена, ама дека они не се криви шо таа им ја донеле (пошо победиле на тендер :mad:) Жената си е супер и за време на вадење заб беше одлична. Само шо мораше да ми ги сече корените, а ја се тоа го осеќав :( И сеа уплав од вадење заб иам, ама морам да се престрашам :icon_lol:
Епа овој Оливер им е шеф на сала и ако му донесат фушерај тој што му донел ризикува бокс да јаде :icon_lol: Млад е човекот, ама откако ги извадив јас сите четири осмици кај него болки имав само првиот ден, еден аналгин реши све. Оток немаше, само модрица 3-4 дена после тоа, од траумата нормално :)

Kajgana Shop

На врв Bottom