New Age
Lean Back
- Член од
- 22 ноември 2010
- Мислења
- 264
- Поени од реакции
- 235
Како ти е самодовербата?Здраво на сите, имам многу незгоден проблем.
Не можам да свршам кога имам секс со партнерката.
Што и да правиме, едноставно не ми доаѓа, па после некое време почнува да ми станува непријатно што не можам да свршам и прекинуваме со сексот. Таа мисли дека е нејзина вина и имаме многу глупави расправии биедејќи не можам да и објаснам дека не е до неа и дека потполно ме возбудува сексуално.
Кога сум сам и кога мастурбирам немам проблем со тоа да свршам - можам и за неколку минути. Имам 26 години и ова ми е многу незгодно.
Се обратив на повеќе места и сите ми рекоа „Пробај да се опуштиш, на психолошка основа ти е, не е ништо здравствено“. Се сложувам со тоа, но мојот проблем пак не се решава. Сме се обиделе многу пати, секакви опуштања и пак едноставно и после саат време секс не ми доаѓа да свршам...
Ве молам, помош...
Дали претходно имаш доживеано некој неуспех во кој си се надевал многу?
Дали веруваш дела заслужуваш да свршиш и да се ослободиш од насобраниот притисок во себе?
Дали мислиш премногу на тоа дали сум доволно добар за неа, дали ја заслужуваш и дека може да те остави зашо смета дека не си тоа што очекува?
Може треба да погледнеш дека она верува во тебе, те сака и сака да биде со тебе и ќе биде поркај тебе зашто гледа нешто во тебе што можеби ти го пропушташ. Гледа дека го заслужуваш тој момент на целосно ослободување и празнење и сака да ти го подари тој момент на опуштеност.
Нареден пат пенетрирај ја со сета своја љубов, знај дека она ќе ужива исто колку и ти кога ќе осети дека ја заслужуваш и безрезервно посакуваш сега во овој момент, покажии дека твојот успех на крајот од денот заслужува награда и дека она е навистина среќна што е во твое присуство и спремна да ја прими твојата целосна љубов.
). Во истиот студентски е, ја гледам низ студентскиов низ менза овде онде. Ја најдов на фб, пред некој ден ме немаше прифатено прво, неколку дена (6-7). Вчера ме виде дека ја гледам, и почна да шушка нешто со цимерката. По некој сат бев на продавница ете ја таму, гледав на еден рафт нешто и оп цуп ете ја до мене. По некој сат гледам ме прифати за пријател. Ај сега можи е се случајно, али да не одам на случајност бидејќи ми се бендисува чупенцето, како да ја терам работата дали да ја чепнам на фб или во живо да мислам некако. Али врска немам шо муабет да терам сo ова девојче на фб. И има уште една мака, гледам дека се знај со другарка на моја бивша со која не раскинав баш по добар пат. То ми изгледа како проблем, бидејќи ја гледам пред месец дена сликана на слики со неа. Ај некој совет сега.