New Age
Lean Back
- Член од
- 22 ноември 2010
- Мислења
- 264
- Поени од реакции
- 235
Како ти е самодовербата?Здраво на сите, имам многу незгоден проблем.
Не можам да свршам кога имам секс со партнерката.
Што и да правиме, едноставно не ми доаѓа, па после некое време почнува да ми станува непријатно што не можам да свршам и прекинуваме со сексот. Таа мисли дека е нејзина вина и имаме многу глупави расправии биедејќи не можам да и објаснам дека не е до неа и дека потполно ме возбудува сексуално.
Кога сум сам и кога мастурбирам немам проблем со тоа да свршам - можам и за неколку минути. Имам 26 години и ова ми е многу незгодно.
Се обратив на повеќе места и сите ми рекоа „Пробај да се опуштиш, на психолошка основа ти е, не е ништо здравствено“. Се сложувам со тоа, но мојот проблем пак не се решава. Сме се обиделе многу пати, секакви опуштања и пак едноставно и после саат време секс не ми доаѓа да свршам...
Ве молам, помош...
Дали претходно имаш доживеано некој неуспех во кој си се надевал многу?
Дали веруваш дела заслужуваш да свршиш и да се ослободиш од насобраниот притисок во себе?
Дали мислиш премногу на тоа дали сум доволно добар за неа, дали ја заслужуваш и дека може да те остави зашо смета дека не си тоа што очекува?
Може треба да погледнеш дека она верува во тебе, те сака и сака да биде со тебе и ќе биде поркај тебе зашто гледа нешто во тебе што можеби ти го пропушташ. Гледа дека го заслужуваш тој момент на целосно ослободување и празнење и сака да ти го подари тој момент на опуштеност.
Нареден пат пенетрирај ја со сета своја љубов, знај дека она ќе ужива исто колку и ти кога ќе осети дека ја заслужуваш и безрезервно посакуваш сега во овој момент, покажии дека твојот успех на крајот од денот заслужува награда и дека она е навистина среќна што е во твое присуство и спремна да ја прими твојата целосна љубов.