Хип хоп културата во Македонија

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Pocnavte rapot da go cenite niz prizmata na parite ..... ovoj volku cine SUPERRRR kje zemam tolku za cenata na onolku SUPERRRRR .... e ova stana kako ciganite koga prodavaat corapi - 3 PARA 100 DENARA :) ahahaha ... navali narode :) 3 rap albuma za cenata na eden :) pa kade go ima toaaaaaa + i proizvoditelot e dovolno kvaliteten .... corapite imaat debel konec i cvrst lastik :) sto povekje sakate :) toa e vistinski hardcore corap :) ..... zimaj narodeeee 3 za 1 ....... DAMN !!! :facepalm:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Pocnavte rapot da go cenite niz prizmata na parite ..... ovoj volku cine SUPERRRR kje zemam tolku za cenata na onolku SUPERRRRR .... e ova stana kako ciganite koga prodavaat corapi - 3 PARA 100 DENARA :) ahahaha ... navali narode :) 3 rap albuma za cenata na eden :) pa kade go ima toaaaaaa + i proizvoditelot e dovolno kvaliteten .... corapite imaat debel konec i cvrst lastik :) sto povekje sakate :) toa e vistinski hardcore corap :) ..... zimaj narodeeee 3 za 1 ....... DAMN !!! :facepalm:
Pa koa mi sitka artist so izvadil dva kvalitetni albumi,za da tretiot da bide najsranje na makedonskata scena i pak da si go ceni 300 denari pokraj ekonomskata situacija u makedonija toa e ne pocituvanje na fanovite.....a Zad Agolot so gi dava albumite za 100ce za site da cujat prav rap i da moze da si priustat da uzivaat vo cdto...mn jasno deka pre bi zemal nivni 3 mesto 1 sranje album za 300 denari...pametniot sfajka,sfajkas?

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Pa koa mi sitka artist so izvadil dva kvalitetni albumi,za da tretiot da bide najsranje na makedonskata scena i pak da si go ceni 300 denari pokraj ekonomskata situacija u makedonija toa e ne pocituvanje na fanovite.....a Zad Agolot so gi dava albumite za 100ce za site da cujat prav rap i da moze da si priustat da uzivaat vo cdto...mn jasno deka pre bi zemal nivni 3 mesto 1 sranje album za 300 denari...pametniot sfajka,sfajkas?
Svativ :) TI si toj pametniot znaci :)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
ja ne sum pameten samo ja cenam situacijata...sea ti so si iskompleksiran i so si najdobar kaj tebe doma i nikade podaleku...toa e druga stvar...
Brat :) nie iskompleksiranite sami si praeme muzika i ne davame od nas dzeb pari za RAP ... . vie pametnite sto ja cenite situacijata kupite 3 za 1 ... Kako bese Jacobs 3 in 1 :) .....
Inace ne znam kako kje bev jas samo kaj mene Doma naj JAK .... pisi na google Mista 93 i vidi kade sekade me reklamiraat i od kade se tie sto me reklamiraat ... i togas kje vides dali samo doma sum popularen ;) ... na kraj kraj koj te vrte be ................ si znam jas, si znaes i ti, si znaeme site koj sme sto sme kako sme i za kade sme ....

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Brat :) nie iskompleksiranite sami si praeme muzika i ne davame od nas dzeb pari za RAP ... . vie pametnite sto ja cenite situacijata kupite 3 za 1 ... Kako bese Jacobs 3 in 1 :) .....
Inace ne znam kako kje bev jas samo kaj mene Doma naj JAK .... pisi na google Mista 93 i vidi kade sekade me reklamiraat i od kade se tie sto me reklamiraat ... i togas kje vides dali samo doma sum popularen ;) ... na kraj kraj koj te vrte be ................ si znam jas, si znaes i ti, si znaeme site koj sme sto sme kako sme i za kade sme ....
epa poso nema da daes pari od tvoj dzeb da kupis makedonsko cd,togas ne ocekuvaj niso poveke za tvojata muzika...tolku bidi si internet mc

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Izrasnav so makedonski rap od 2000 pa navaka i pari dadov samo za SAF od makedonskite i stotici amerikanski artisti.Nema nikogas vekje ni da dadam koga gledam kako toa se pravi i sto vsusnost bilo potrebno a od druga strana sto se dobiva.Duri ni na GERILA ne bi i dal pari za albumot ;).Bolje kje gi pocastam eden gram belo odkolku da im go kupam albumo koj sekako go imam ili sekako i kje go imam bez pari ;) RESPEKTOT mlado momce ne se dava niz prizmata na parite.Respektot se dava na bezbroi drugi nacini ... ponekogas duri ne se ni opisuvaat so zborovi.
A zosto da bidam internet MC ??? Ete onaj den nastapuvav vo kllubot na SPENS tuka vo sofija............ ama ne u internet klub :) tuku vo URBAN club ;) .....

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Izrasnav so makedonski rap od 2000 pa navaka i pari dadov samo za SAF od makedonskite i stotici amerikanski artisti.Nema nikogas vekje ni da dadam koga gledam kako toa se pravi i sto vsusnost bilo potrebno a od druga strana sto se dobiva.Duri ni na GERILA ne bi i dal pari za albumot ;).Bolje kje gi pocastam eden gram belo odkolku da im go kupam albumo koj sekako go imam ili sekako i kje go imam bez pari ;) RESPEKTOT mlado momce ne se dava niz prizmata na parite.Respektot se dava na bezbroi drugi nacini ... ponekogas duri ne se ni opisuvaat so zborovi.
A zosto da bidam internet MC ??? Ete onaj den nastapuvav vo kllubot na SPENS tuka vo sofija............ ama ne u internet klub :) tuku vo URBAN club ;) .....
okej brat ali ako nekad se odlucis da sitkas album ili slicno veruj ova ke go imas na parola....;)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
epa kako ocekuvas nekoj da ti kupi album ako ti nejkes da kupis na nekoj....
Brat :) ja rap albumot kje go pustam na free download isto kako sto gi pustiv 4te Jazzy Boom Bap albumi vo DWK.Ete rabotam na 5ti JBB Album so BRADATA i toj album isto taka kje bide na free download i od raka na raka.Isto taka kje bide i rapokalipsa za nekoj mesec - od raka na raka, freee i tako dalje.Znaci bezplaten produkt ...... napraven od srce, od ljubov, od dusha, od maka, od nostalgija, od inat ....... kako sakas svati go ali taka e ( barem kaj mene i site tie sto sme vo DWK, takva ni e filozofijata ).Taka da Kocka brat, ja ne se sekiram dali nekoj kje go slusa mojot zvuk, porano ili podocna, toj sigurno kje stigne do secii mp3 pleer ;) BAVNO no SIGURNO ... alal ti vera be :) i ti sedis do kasno a :p ...... ja sum na joint i vino brat ... a ti ????????

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Па ако го ставиш на фри даунлоуд, значи нема да го шиткаш. Дечкките сакаат да го уновчат талентот, а ти ако сакаш да живееш од ljubov, od dusha, od maka, od nostalgija, od inat , повели.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Па ако го ставиш на фри даунлоуд, значи нема да го шиткаш. Дечкките сакаат да го уновчат талентот, а ти ако сакаш да живееш од ljubov, od dusha, od maka, od nostalgija, od inat , повели.
Pa brat jas i ziveam .... si rabotam rabota, si zimam plata sekoj 15ti ... si imam devojka, si se drogiram si sportuvam, pijam pivo, do dusa zimava dojde pa udriv na vino i temno pivo .... si odam na nastapi tuka po sofija koga ima, upagam na zurka so usb i 3/4 instrumentali ... kje se natupam so nekoja hemija i kje si izrokam ... aa uuu ..... i ete .... si ziveam od ljubov, od mana, od inat so rapot ;) ... si izdavam JBB ... sega kje go roknam i rap albumot u brzo vreme ....
Ako daj boze trgnat rabotite kako sto planiram sum si kazal eden kodeks.Kade i da stignes, kolku i visoko da otides, pari od muzika da ne zemes se dodeka e pravena na PC a ne na instrument.Znaci brat...... ziveam .............................................
A ne znaci deka ako e na fri daunloud nema da go shitkam :) ... jas zemam sednam otvoram FB i pocnam da go prakjam na 20 faci deneska albumot ... utre na drugi 20 .... posle zemam u maalo go shitkam ... pa megu prijateli .. pa na rabota ...... i taka nataka shitkanje do beskraj ....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ако си во нешто добар не го прави тоа за безпари.
Прави го за разумна цена :D

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ако си во нешто добар не го прави тоа за безпари.
HAHAhahahahahahahha razumna cena :) Hahaha

Brat ......... :( mnogu lugje mi velat da izmislam nesto vo taa gledna tocka t.e. da ja izdavam mojata muzika za pari.Ali ne znam zosto .......... no toa ne go sakam i ne mozam od vnatre od sebe da go napravam toa .... jebiga ........ ete gledam BRADATA covekot so koj sega rabotam na nov jazzy boom bap album, ima izdadeno album koj se prodava a vo isto vreme ima i fri albumi.Ali nekako jas ne sum taj covek.Mene muzikata mi e hobi ... drogiranjeto zabava, zivotot zaebancija .... a dusata i moralot nad se.Zatoa i ne mozam da gledam na muzikata materijalno :( ..... ja sakam, i nasata ljubov kje ostane ete takva ....... ne materialna ali mene me ispunuva .. i ako me ubijat utre, jas srekjen kje bidam oti barem muzikata ja izdadov :| ..................

A od druga starna si mislev ... koj kur da go izdadam albumot za pari koga i taka i taka 90% kje go najdat od raka na raka .... a drugite 10% kje go zemat cisto od fanatizam ili od pocit.Taka da kjar kje imam minimalen a toa mene od muzikata ne me pravi srekjen ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom