Хип хоп културата во Македонија

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Многу ми е јак овој филм со едуцирање. Како ви изгледаат лириките?

Yo! Лимес од функцијава да најдеме ве молам
кога f од x тежнее кон нула одоздола!
--- надополнето: 7 декември 2012 во 16:11 ---
you mean slim fake joe
Иако со Big Pun можеа слободно да бришат под со многу жими-мајка рап идоли...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Fat Joe е ок до Don Cartagena албумот,послем тоа онака се издвојуваат само некој песни.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
OOOOOOOOOOOOooooooooooooooo vreminja vreminjaaaaaaaaa ovaa traka mi e epten jaka samo da go nemase onaj posledniot.Ne sum ja cul okolu 7/8 godini trakava.Fala ejjjjjjjjj bravo kako ja pogodi !!!
Мило ми е што си слушал и ти вакви фејкеришча :)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
pa ako ti se jaki fejkeristava bez flow i lirika...togas razbiram
Клан исток не се фејкери баш се фаци,тоа што немаат добро флоу и лирика тоа е друг муабет мегутоа ги почитувам пред све пошто се олд скул а и стварно се реални,барем не лажат :)
Доловуваат интересна атмосфера со рапов,но да ми дојде некој сега со такво рецитирање и флоу денес нема да го поштуем нив ги поштуем поради тоа што се стара школа на макрап сценава.
Можеби тапа рецитираат и тапа лирика но не се фејкери.

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Сите песни од Клан Исток ми звучат 5 пати подобро кога ќе се исече делот на Човекот Х :)) Клан Исток се историја така да џабе ги споредувате со денешниве.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Клан исток не се фејкери баш се фаци,тоа што немаат добро флоу и лирика тоа е друг муабет мегутоа ги почитувам пред све пошто се олд скул а и стварно се реални,барем не лажат :)
Доловуваат интересна атмосфера со рапов,но да ми дојде некој сега со такво рецитирање и флоу денес нема да го поштуем нив ги поштуем поради тоа што се стара школа на макрап сценава.
Можеби тапа рецитираат и тапа лирика но не се фејкери.
Кој рече дека се фејкери мор ?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Demek ako ima koli pistoli i zenski u spot e fejker. Ne ti teknuva od mladi godini?
Врска неам, со мала пауза од година две рапов го следам од прво одделение (Што беше пред 15тина години) кога комшијата ми пушти цедиња од Еминем и некои демоа од мак рап и никад никој не ми дефинирал концизно што е фејкер. Колку што разбрав, фејкер се сите рапери со кои beef-аш. Језда кај мене у маало тој филм никад не се фурал.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Врска неам, со мала пауза од година две рапов го следам од прво одделение (Што беше пред 15тина години) кога комшијата ми пушти цедиња од Еминем и некои демоа од мак рап и никад никој не ми дефинирал концизно што е фејкер. Колку што разбрав, фејкер се сите рапери со кои beef-аш. Језда кај мене у маало тој филм никад не се фурал.
Epa kaj mene, koa bevme 1va,2ra, i bevme hc do kraj i preziravme diskoteki, kafani i bilo kakvi slicni raboti, Ke vidis raper so jaka picka, so besna kola na spot i neso pari kako dzitka i toj e komercijala/fejker. Vistinskoto bese ulica, klupa i tvrdi rimi.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Epa kaj mene, koa bevme 1va,2ra, i bevme hc do kraj i preziravme diskoteki, kafani i bilo kakvi slicni raboti, Ke vidis raper so jaka picka, so besna kola na spot i neso pari kako dzitka i toj e komercijala/fejker. Vistinskoto bese ulica, klupa i tvrdi rimi.
Кај мене у маало не презиравме дискотеки. Немавме кеш за да влеземе. Улицата не беше вистинско него једино.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
eve ti naj prosta definicija...si tezok klosar so ne iskacas od maalo i od doma,i edinstvenata tepacka ti bila vo osnovno koga ti go puknale nosot,a vo traki kazuvas kako si tesko ebaciste,i ubica i neznam sto kolku kesh prais,a ustvari uste zivees od parite na mama i tato kaj niv doma....i glavniot detal si teska ulica!

Kajgana Shop

На врв Bottom