Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еве имаш шанса да се докажеш...избери си кој сакаш.
Нешто ми бегаш од предизвикот....:confused:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Еве имаш шанса да се докажеш...избери си кој сакаш.
Нешто ми бегаш од предизвикот....:confused:
Не бегам бе, повели. Што се 80 Евра (5000 денари) за тебе, за да научиш нешто, паре на сунце па ќе разговараме.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не бегам бе, повели. Што се 80 Евра (5000 денари) за тебе, за да научиш нешто, паре на сунце па ќе разговараме.
Брат.......абе јас ќе умрам од срам, ако некој ме предизвика јавно за дискусија, и да не ја прифатам.
Тоа значи само едно...дека не смеам да ја прифатам.

Повели.....ако разбираш од срам....избери кој сакаш, и тука јавно....па ќе се види кој знае, кој трава пасе.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Брат.......абе јас ќе умрам од срам, ако некој ме предизвика јавно за дискусија, и да не ја прифатам.
Тоа значи само едно...дека не смеам да ја прифатам.

Повели.....ако разбираш од срам....избери кој сакаш, и тука јавно....па ќе се види кој знае, кој трава пасе.
Повели братче, ја прифаќам ракавицата, бараше дискусија, ја добиваш. Отвори ја темата да видам што е тоа бог, според твоите сваќања. Кога ќе одговориш, ќе продолжиме. Не бегај сега ко пи..а под кошула. Повели со одговорот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Повели братче, ја прифаќам ракавицата, бараше дискусија, ја добиваш. Отвори ја темата да видам што е тоа бог, според твоите сваќања. Кога ќе одговориш, ќе продолжиме. Не бегај сега ко пи..а под кошула. Повели со одговорот.
Изгледа те напуштила меморијата....
Еве да те потсетам како течеше раговорот...
Исус, Буда, Мохамед, Зарасутра, Патанјали, Кришнамурти, Ошо,...сите овие ме разбираат....+Тесла
Тие можат секого да разберат, ама друга ти е тебе маката, ти не си ги разбрал нив. :tapp:
Кажи брат......избери си кој сакаш од овие и јавно те повикувам на дискусија..ако требе и тема ќе отвориме за кој сакаш.
Па нели се чукаше по гради дека читаш...или само гуглаш?
Чекам , пошто нели читаш многу, да избереш кој сакаш од овие, и тука јавно да дискутираме.
Кај овие нема мое и твое сваќање...нашите сваќања се небитни...битно е дали ти си ги разбрал нив.
Затоа, не го врти муабетов, него .....бирај.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Изгледа те напуштила меморијата....
Еве да те потсетам како течеше раговорот...

Чекам , пошто нели читаш многу, да избереш кој сакаш од овие, и тука јавно да дискутираме.
Кај овие нема мое и твое сваќање...нашите сваќања се небитни...битно е дали ти си ги разбрал нив.
Затоа, не го врти муабетов, него .....бирај.
значи се криеш ко пи..а, повели одговори па ќе продолжиме нели се замислуваш дека знаеш, ако знаеш повели одговори што те прашав. И не лажи, види како течеше муаебетот
http://forum.kajgana.com/threads/Верувате-ли-во-Господ-Дали-постои.3406/page-210#post-5530982
Откако си даде автогол.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
значи се криеш ко пи..а, повели одговори па ќе продолжиме нели се замислуваш дека знаеш, ако знаеш повели одговори што те прашав.
Хахаха..ок.ок......нека проценат другите кој бега.
Срам да ти е...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Срам да ти е...
значи се криеш ко пи..а, повели одговори па ќе продолжиме нели се замислуваш дека знаеш, ако знаеш повели одговори што те прашав. И не лажи, види како течеше муаебетот
http://forum.kajgana.com/threads/Верувате-ли-во-Господ-Дали-постои.3406/page-210#post-5530982
Откако си даде автогол.
Ти засрами се, уште и лажеш

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Гуглав,вика не постоел Бог.:(

Којзнае колку ти е тешко,јас не сакам ни вечен живот ни реинкарнација.

:)
Немаш желба сакаш да кажеш?:)
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:01 ---
Срам да ти е...
Ти засрами се, уште и лажеш
Срамота е бе, не се карајте.:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Исус, Буда, Мохамед, Зарасутра, Патанјали, Кришнамурти, Ошо,...сите овие ме разбираат....+Тесла
Тие можат секого да разберат, ама друга ти е тебе маката, ти не си ги разбрал нив. :tapp:
Кажи брат......избери си кој сакаш од овие и јавно те повикувам на дискусија..ако требе и тема ќе отвориме за кој сакаш.
Па нели се чукаше по гради дека читаш...или само гуглаш?
Шах...
Гледај брат...ми се смееше дека сум прокоцкал 16г од мојот живот(тоа според тебе , нели)
Ај види сега како Ateist ќе си подвитка опашката....исто како и Хептаграм XI...кога ќе ги предизвикам на јавна дискусија., гитла.
Мат...

Партита финита...бона ноте

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Е точно,алал да ти е како ме прочита,а не беше исто да немаш желба и да не сакаш или?

Сакањето е непроменлива категорија, и би рекол е карактеристика на битието, додека желбата е проекција на умот и е променлива категорија.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хепта искрено мислам дека нема да си ја подвитка опашката.
Почекај нека види што си пишал па матирај.

;)
хахаха...очигледно слабо си го пратил форумов религија...
твојот идол го направи тоа повеќе пати...
намерно го цитирав за да види....кажи му слободно нека бира кој сака....
Во секој слушај Ateist е во мат позиција....
Религија 1
Атеизам 0

W

Werther

Гостин
Сакањето е непроменлива категорија, и би рекол е карактеристика на битието, додека желбата е проекција на умот и е променлива категорија.
Сакањето непроменлива?
хахаха...очигледно слабо си го пратил форумов религија...
твојот идол го направи тоа повеќе пати...
Идол?Немам јас идоли Џурџо,Хепта можеби те избегнувал во повеќе наврати бидејќи тресеш зелени,но сега ја сврте работата повеќе лично и затоа мислам дека ќе те предизвика да оставиме и да видиме најубаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom