Не бегам бе, повели. Што се 80 Евра (5000 денари) за тебе, за да научиш нешто, паре на сунце па ќе разговараме.Еве имаш шанса да се докажеш...избери си кој сакаш.
Нешто ми бегаш од предизвикот....![]()
Брат.......абе јас ќе умрам од срам, ако некој ме предизвика јавно за дискусија, и да не ја прифатам.Не бегам бе, повели. Што се 80 Евра (5000 денари) за тебе, за да научиш нешто, паре на сунце па ќе разговараме.
Повели братче, ја прифаќам ракавицата, бараше дискусија, ја добиваш. Отвори ја темата да видам што е тоа бог, според твоите сваќања. Кога ќе одговориш, ќе продолжиме. Не бегај сега ко пи..а под кошула. Повели со одговорот.Брат.......абе јас ќе умрам од срам, ако некој ме предизвика јавно за дискусија, и да не ја прифатам.
Тоа значи само едно...дека не смеам да ја прифатам.
Повели.....ако разбираш од срам....избери кој сакаш, и тука јавно....па ќе се види кој знае, кој трава пасе.
Изгледа те напуштила меморијата....Повели братче, ја прифаќам ракавицата, бараше дискусија, ја добиваш. Отвори ја темата да видам што е тоа бог, според твоите сваќања. Кога ќе одговориш, ќе продолжиме. Не бегај сега ко пи..а под кошула. Повели со одговорот.
Исус, Буда, Мохамед, Зарасутра, Патанјали, Кришнамурти, Ошо,...сите овие ме разбираат....+Тесла
Тие можат секого да разберат, ама друга ти е тебе маката, ти не си ги разбрал нив.![]()
Чекам , пошто нели читаш многу, да избереш кој сакаш од овие, и тука јавно да дискутираме.Кажи брат......избери си кој сакаш од овие и јавно те повикувам на дискусија..ако требе и тема ќе отвориме за кој сакаш.
Па нели се чукаше по гради дека читаш...или само гуглаш?
значи се криеш ко пи..а, повели одговори па ќе продолжиме нели се замислуваш дека знаеш, ако знаеш повели одговори што те прашав. И не лажи, види како течеше муаебетотИзгледа те напуштила меморијата....
Еве да те потсетам како течеше раговорот...
Чекам , пошто нели читаш многу, да избереш кој сакаш од овие, и тука јавно да дискутираме.
Кај овие нема мое и твое сваќање...нашите сваќања се небитни...битно е дали ти си ги разбрал нив.
Затоа, не го врти муабетов, него .....бирај.
Хахаха..ок.ок......нека проценат другите кој бега.значи се криеш ко пи..а, повели одговори па ќе продолжиме нели се замислуваш дека знаеш, ако знаеш повели одговори што те прашав.
Хахаха..ок.ок......нека проценат другите кој бега.
Срам да ти е...
Ти засрами се, уште и лажешзначи се криеш ко пи..а, повели одговори па ќе продолжиме нели се замислуваш дека знаеш, ако знаеш повели одговори што те прашав. И не лажи, види како течеше муаебетот
http://forum.kajgana.com/threads/Верувате-ли-во-Господ-Дали-постои.3406/page-210#post-5530982
Откако си даде автогол.
Немаш желба сакаш да кажеш?Гуглав,вика не постоел Бог.
Којзнае колку ти е тешко,јас не сакам ни вечен живот ни реинкарнација.
![]()
Хахаха..ок.ок......нека проценат другите кој бега.
Срам да ти е...
Срамота е бе, не се карајте.Ти засрами се, уште и лажеш
Е точно,алал да ти е како ме прочита,а не беше исто да немаш желба и да не сакаш или?Немаш желба сакаш да кажеш?![]()
Исус, Буда, Мохамед, Зарасутра, Патанјали, Кришнамурти, Ошо,...сите овие ме разбираат....+Тесла
Тие можат секого да разберат, ама друга ти е тебе маката, ти не си ги разбрал нив.![]()
Шах...Кажи брат......избери си кој сакаш од овие и јавно те повикувам на дискусија..ако требе и тема ќе отвориме за кој сакаш.
Па нели се чукаше по гради дека читаш...или само гуглаш?
Мат...Гледај брат...ми се смееше дека сум прокоцкал 16г од мојот живот(тоа според тебе , нели)
Ај види сега како Ateist ќе си подвитка опашката....исто како и Хептаграм XI...кога ќе ги предизвикам на јавна дискусија., гитла.
Хепта искрено мислам дека нема да си ја подвитка опашката.Шах...
Мат...
Партита финита...бона ноте
Сакањето е непроменлива категорија, и би рекол е карактеристика на битието, додека желбата е проекција на умот и е променлива категорија.Е точно,алал да ти е како ме прочита,а не беше исто да немаш желба и да не сакаш или?
![]()
хахаха...очигледно слабо си го пратил форумов религија...Хепта искрено мислам дека нема да си ја подвитка опашката.
Почекај нека види што си пишал па матирај.
![]()
Сакањето непроменлива?Сакањето е непроменлива категорија, и би рекол е карактеристика на битието, додека желбата е проекција на умот и е променлива категорија.
Идол?Немам јас идоли Џурџо,Хепта можеби те избегнувал во повеќе наврати бидејќи тресеш зелени,но сега ја сврте работата повеќе лично и затоа мислам дека ќе те предизвика да оставиме и да видиме најубаво.хахаха...очигледно слабо си го пратил форумов религија...
твојот идол го направи тоа повеќе пати...