Ултралуксузен комплекс се гради на Водно (галерија)

• Креатор на темата Креатор на темата *LION*
  • Време на започнување Време на започнување
Трагикомично е колку ти е испран мозокот. Мое сочувство. :(
Тебе ти е испран мозокот со останатите кајгана бурекџии која од тема со убав поглед кон Скопје и одлични станови ја претворивте во политичка тема на препукување вие сте за жалење не јас. Све што се гради и прави лепите партиски етикети итн. Едноставно уживате да лечите комплекси по тоа по се што ќе се плука по државава без разлика дали чини или не чини. П.С А ти си модератор:facepalm:
--- надополнето: 12 декември 2012 во 17:41 ---
Вчера фабрика денеска луксузен комплекс, абе да не знаеш каде попрво да почнеш да се воодушевуваш. Од 2006та година Македонија ја доживеа својата преобразба благодарение на оние кои навистина ја сакаат и со сета сила се залагаат за истата. Каде ли ќе бевме без нив?
Кога некоја типка ја има Цеца на Аватар со слика на светец и кажува што е добро што не чини во државава може стварно 21 декември е крај на светот.

Абе се би било убаво и со други очи би гледале на ова,ако сите сме вработени и заработуваме солидни плати во однос на образованието,па и ние обичните луѓе да можеме да поуживаме во вакво нешто...Инаку Водно навистина го преоптеретија со објекти...дали луѓето што живеат таму реагираат некако на тоа?Претпоставувам дека кој зема пари од тоа ќути,кој не ,се буни...нормална ствар:)

Тебе ти е испран мозокот со останатите кајгана бурекџии која од тема со убав поглед кон Скопје и одлични станови ја претворивте во политичка тема на препукување вие сте за жалење не јас. Све што се гради и прави лепите партиски етикети итн. Едноставно уживате да лечите комплекси по тоа по се што ќе се плука по државава без разлика дали чини или не чини. П.С А ти си модератор:facepalm:
--- надополнето: 12 декември 2012 во 17:41 ---

Кога некоја типка ја има Цеца на Аватар со слика на светец и кажува што е добро што не чини во државава може стварно 21 декември е крај на светот.
Јас онанишем на Цеца и имам право да ја сметам за светец, стај си ти од цела влада како 12 апостоли никој не ти брани :icon_lol:

Јас онанишем на Цеца и имам право да ја сметам за светец, стај си ти од цела влада како 12 апостоли никој не ти брани :icon_lol:
Не работам во влада или јавна админитрација или да имам партиска книшка па да ставам слики од нив ме заболе јас подржувам ставови и идеи а не партии ама некоја која која Цеца и е идол и има IQ под просекот знам дека не може тоа да го сфати.

Абе се би било убаво и со други очи би гледале на ова,ако сите сме вработени и заработуваме солидни плати во однос на образованието,па и ние обичните луѓе да можеме да поуживаме во вакво нешто...Инаку Водно навистина го преоптеретија со објекти...дали луѓето што живеат таму реагираат некако на тоа?Претпоставувам дека кој зема пари од тоа ќути,кој не ,се буни...нормална ствар:)
Ај просветли ме, како со солидна плата можеш да купиш стан таму па еве платата да ти е 1000Е (што повеќето ја сметате за солидна)
м2 таму испод 2000Е нема да биде, и рачунај 1000Е плата без ништо да арчиш, тоа ти се 6 м2 годишно во тој комплекс. За едно двособно станче од 60м2 ти требаат 10 години. Ова ќе биде убаво ама ако животот е 1000 години, а не 75

Ништо ново , нема да биде прва зграда , и нормално дека во Скопје ќе се изгради , пола население ќе живее во Скопје.

Еве што велат податоците што ги имам:

Од 2007-2011 во Скопскиот регион се изградени 9091 станови.

Односно вкупно 731.512 м2 корисна површина , ако рачунаме дека 1м2 изградба кошта 400 евра , тогаш во Скопје се инвестирани 292 милиони евра во станови.
А ако рачунаме продажна цена , онда тоа се 731 милион евра.

Скопскиот регион е зголемен колку за еден од тие средни градови што ги имаме.

Од друга страна во Пелагонискиот регион (со 240.000 жители) , изградени се само 1337 станови.

Трчајте во Скопје сите.

Ништо ново , нема да биде прва зграда , и нормално дека во Скопје ќе се изгради , пола население ќе живее во Скопје.

Еве што велат податоците што ги имам:

Од 2007-2011 во Скопскиот регион се изградени 9091 станови.

Односно вкупно 731.512 м2 корисна површина , ако рачунаме дека 1м2 изградба кошта 400 евра , тогаш во Скопје се инвестирани 292 милиони евра во станови.
А ако рачунаме продажна цена , онда тоа се 731 милион евра.

Скопскиот регион е зголемен колку за еден од тие средни градови што ги имаме.

Од друга страна во Пелагонискиот регион (со 240.000 жители) , изградени се само 1337 станови.

Трчајте во Скопје сите.
Ај биди фин и љубезен за полошкиот регион Тетово Гостивар колку станови се изградија:) И не ми кажувај дека не знаеш.

Не работам во влада или јавна админитрација или да имам партиска книшка па да ставам слики од нив ме заболе јас подржувам ставови и идеи а не партии ама некоја која која Цеца и е идол и има IQ под просекот знам дека не може тоа да го сфати.
Не можеме сите да бидеме со iq над 140 лаву :icon_lol:

како со солидна плата можеш да купиш стан таму
Никако. Ултралуксузен - недостапен за луѓе кои работат за плата. :) Добра идеја добил инвеститорот, ќе им собере по 3-4 илјади евра од квадрат на луѓе болни да покажат дека припаѓаат на елитата.

Нема да паѓа цената во Скопје,заради тоа што луѓето од внатрешноста се повеќе шансата си ја бараат во Скопје,напротив цените само ќе растат на недвижнините во градов.

Грешка си друже, бумот на цените заврши, сега има стагнација на добрите локации, и пад на периферијата.
Луѓето од внатрешноста што имаа доволно пари изнакупуваа во изминатите 5-10 години, сега немаат потреба да купуваат по 3 стана.
Мое видување е дека во следните години следи стагнација или пад на цените, а не раст. Можам во 100 евра да се кладам.

Ај биди фин и љубезен за полошкиот регион Тетово Гостивар колку станови се изградија:) И не ми кажувај дека не знаеш.

Знам точно , но што е важно за Полог, што ти е намерата ќе ми објасниш ли ?

Во Полог (304.000 жители) во 2007-2011 се изградени 6068 станови .односно 619.692 м2 корисна површина.

Никако. Ултралуксузен - недостапен за луѓе кои работат за плата. :) Добра идеја добил инвеститорот, ќе им собере по 3-4 илјади евра по квадрат на луѓе болни да покажат дека припаѓаат на елитата.
А со тие пари, каква куќа може да направи во некоја мирна населба, далеку од гужви и далеку од природни непогоди

Ај просветли ме, како со солидна плата можеш да купиш стан таму па еве платата да ти е 1000Е (што повеќето ја сметате за солидна)
м2 таму испод 2000Е нема да биде, и рачунај 1000Е плата без ништо да арчиш, тоа ти се 6 м2 годишно во тој комплекс. За едно двособно станче од 60м2 ти требаат 10 години. Ова ќе биде убаво ама ако животот е 1000 години, а не 75
Во право си,дефинитиво,во наши услови така си е:)

Знам точно , но што е важно за Полог, што ти е намерата ќе ми објасниш ли ?

Во Полог (304.000 жители) во 2007-2011 се изградени 6068 станови .односно 619.692 м2 корисна површина.
Значи бунтуваш за град со 700 000 жители што се изградени --->>>Од 2007-2011 во Скопскиот регион се изградени 9091 станови.
Односно вкупно 731.512 м2 корисна површина
Значи ако Скопје се градеше со сооднос станови жители како Полошкиот регион Скопје ќе требаше 14 000 стана да изгради:) Вас бе боли што во Скопје никат нема да бидете над 14% реално колку што сте не ви ја рачунам општина Сарај што на хартија е ставено во Скопје колку вештачки да дигнете дека сте над 20% туку лежи зајакот:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom