2013 Gulf Cup of Nations |5.01.2013 - 18.01.2013

Кој ќе го освои Gulf Cup of Nations

• Бахреин

Гласови: 4 6,5%
  • Кувајт

Гласови: 9 14,5%
  • Ирак

Гласови: 12 19,4%
  • Оман

Гласови: 6 9,7%
  • Јемен

• Катар

• С.Арабија

Гласови: 14 22,6%
  • УАЕ

Гласови: 5 8,1%

• Вкупно гласачи
    62
Статус
Затворена за нови мислења.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Локација
Македонија
2013 Gulf Cup of Nations е натпреварување во Азија на кое се натпреваруваат 8 земји од Азија. Ова првенство се игра на секои две години.

Сите 8 тимови:
Бахраин
Ирак
Оман
Јемен
Катар
С.Арабија
УАЕ

Група А
1.Бахраин
2.Оман
3.Катар
4.УАЕ

Група Б
1. Кувајт
2.Ирак
3.С.Арабија
4.Јемен

Награди:

За прво место 2.000.000 Riyals
За второ место 1.500.000 Riyals
за трето место 500.000 Riyals
за четврто место 250.000 Riyals

Мене наградниот фонд ме интересира, јака валута одбрале.
Па добро, ријалот се користи во Катар и С. Арабија. Во повеќето од другиве земји валута е динарот со тоа што пред валутата стои името на земјата, пр. кувајтски, ирачки итн. Катарскиот ријал е околу 13 денари а саудискиот околу 12,5 денари. Ако се игра во една од овие две земји, едноставно си ја испочитувале валутата а и реално не го мирисаат многу западот и еврото и доларот

Па добро, ријалот се користи во Катар и С. Арабија. Во повеќето од другиве земји валута е динарот со тоа што прен валутата стои името на земјата, пр. кувајтски, ирачки итн. Катарскиот ријал е околу 13 денари а саудискиот околу 12,5 денари. Ако се игра во една од овие две земји, едноставно си ја испочитувале валутата а и реално не го мирисаат многу западот и еврото и доларот

аа толку ли има вредност, јас па мислев дека е некоја валута со вредност ко на времето едно евро што беше милион и шесто илјади лири у турција хахаха

аа толку ли има вредност, јас па мислев дека е некоја валута со вредност ко на времето едно евро што беше милион и шесто илјади лири у турција хахаха

This is the real shit :D
zimbabwe.png

После долго мислење гласав за Бахреин.

Се надевам дека ќе го даваат турниров на МТВ.Кога веќе не ги даваа квалификациите.. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:...за што плаќаме радиодифузна такса ние...?

Требаше да е јавна анкетава, сакам да знам кои се комплексашиве кои гласале за Катар :mad: OMAN ALLLAAHHHH :cuc:

Ова ако е фудбал од сите овие Ирак има најдобра екипа .. Оман е тука некаде и УАЕ другиве се ветар во магла .. најсмешно ми беше лани кога богаташиве од катар го бараа гвардиола да ги научел нивните репрезентативци да играат како барселона :pos: ама од секое дрво свирче не се прави тие си мислат се со пари можат да средат .

Кој е побратимот шо гласал за С.Арабија нека каже, да договориме заедно да ги гледаме утакмиците на нашите пулени. Ќе има славење после, навивачки реквизити јас ќе донесам.

не разбрав што е тоа ?

Фудбалски турнир на Нации. Исто како што во Европа има европско, во Азија е Гулф Куп на Нации.

После долго мислење гласав за Бахреин.

Се надевам дека ќе го даваат турниров на МТВ.Кога веќе не ги даваа квалификациите.. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:...за што плаќаме радиодифузна такса ние...?

Тешко дека ќе пренесуваат турниров. Тие ни светското клубско првенство не го пренесуваат, каде што се игра квалитетен фудбал, за ова не треба ни да се надеваме.

едит: Фали Иран на овој турнир. После нив фаворити ми се КАТАР.

Еве ги и сите шампиони на турниров

1970, 1972, 1974, 1976, 1982, 1986, 1990, 1996, 1998, 2010 - Кувајт
1979, 1984, 1988, - Ирак
1994, 2002, 2003 - С. Арабија
1992, 2004 - Катар
2007 - УАЕ
2009 - Оман

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom