Бугарско-грчка оска против Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата nako
  • Време на започнување Време на започнување
Оф бе што се замараш со бугарчињава не знам, па еден бугар (кога некоја бугарка ограбила турист) летоска рече „еми такви се наште момички, ште те опељушат“, што сакаш повеќе?

Не знам ни што бараат на форумов кога се само за провоцирање и пропаганда, коза да се посере сред Софија ќе отворат тема и ќе изнаставаат слики.

Оф бе што се замараш со бугарчињава не знам, па еден бугар (кога некоја бугарка ограбила турист) летоска рече „еми такви се наште момички, ште те опељушат“, што сакаш повеќе?

Не знам ни што бараат на форумов кога се само за провоцирање и пропаганда, коза да се посере сред Софија ќе отворат тема и ќе изнаставаат слики.
Е такви се Џени бугарките, шајка со гз вадат.
Преспав до 9 долга ноќ знаеш како е:)

Јас не знам што се дига џева околу овој датум, кога сите знаеме дека секогаш го добиваме од трите подолгото. Дали преку Бугарија, Грција или некој трет - крајниот резултат и биланс е истиот. Наредна година здравје да се зголеми набавката на вазелин, па нема да боли толку.

Не знам како на овој Фуле не му се здосади и не му стана незгодно да не пишува/нарекува Скопје...

Не и треба на европа сиромашна држава и така тие се во криза сите се во долгови до гуша.Според мене грција и бугарија не играат нешто улога во тоа дали ке влагаме или не тоа го диктира некој што се наога на повисоко ниво во европската хиерархија
:rolleyes:

Јас не знам што се дига џева околу овој датум, кога сите знаеме дека секогаш го добиваме од трите подолгото. Дали преку Бугарија, Грција или некој трет - крајниот резултат и биланс е истиот. Наредна година здравје да се зголеми набавката на вазелин, па нема да боли толку.

Не знам како на овој Фуле не му се здосади и не му стана незгодно да не пишува/нарекува Скопје...
Абе ние си сакаме да се запишиме во гинисовата книга на рекорди како земја со најповеќе позитивни препораки за членство. Ако не е тоа ете јас глава сечам. Инаку искрено ни мене не ми е јасно што уште се замараме.

Да бе не се битни Бугарија и Грција, ние добрососедски односи сами со себе ќе градиме?
Или под добрососедски односи се мисли да правиме како ќе кажат Бугарија и Грција? Добрососедските односи се двонасочен процес, не може Македонија само да дава/прима. Мора и од другата страна да има повратна реакција, а не само глумење пријателство и добрососедски односи и “искрени желби“

Јас колку што гледав вести бугарскиот министер или што ли да беше се нервирал дека на бугарите тука не им се признаваат правата. Ко не го праша некој а каде се правата на Македонците во бугарија и дали таа ги признава.
Баш горев до желба да му ја видам фацата на такво прашање иако одговорот го знам и на сон.
Во бугарија нема Македонци. Бугарија се граничи сама со себе и е единствена таква држава во светот и подалеку.

Да бе не се битни Бугарија и Грција, ние добрососедски односи сами со себе ќе градиме?
Или под добрососедски односи се мисли да правиме како ќе кажат Бугарија и Грција? . . .

Ке има мониторинг односно добрососедските односи. Ке го прави ЕК. На негова основа ке има извештаj во jуни . . .
:)

Ке има мониторинг односно добрососедските односи. Ке го прави ЕК. На негова основа ке има извештаj во jуни . . .
Сега наеднаш ми олесна.
Море денот ми го поправи.
Јас пак си мислев вие не блокирате, ке ви спеев се по список за малце. А вие невини како бугарска студентка:)

А има ли некакви стандарди за мониторингот? Ова сега сериозно те прашувам?
По кои критериуми ќе се надгледува?
Би сакала да видам документ со СТАНДАРДИ за надгледување на добрососедските односи...
Мора да има некакви стандарди иначе кој им е кредибилитетот и веродостојноста, мене ова нивно надгледување без определени правила на игра ми е смешно и не знам како ќе определат “добрососедски односи“.

симпатично е како децата на курвите што се ебеа за хулахопки, се во трип дека со тоа што државата им е е членка на ЕУ автоматски се нешто повеќе........ од деца на жени што се ебеле за хулахопки :icon_lol:

Ова ни докажува дека додека не се самоубиеме како нација,нема влез во тие западни институции...со еден збор во зезната состојба сме,четири крвожедни идеологии на четири народи подржани од суперсили против нас,ни останува да се молиме да се најде некој "Филип Втори" за спас...

“Катимерини“: Бугарско-грчка неформална оска против агресивниот национализам на Груевски

87D6EEBB-8A2A-46E3-A8EC-6D7334843F4A_w640_r1_s.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Tsankov
http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Belev
http://en.wikipedia.org/wiki/Hristo_Lukov
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Zhekov

“Катимерини“: Бугарско-грчка неформална оска против агресивниот национализам на Груевски

Јебеш...

Многу бедна и кукавичка стратегија имаат овие две земји уште еднаш се покажа дека стратешки не знаеме како да ги искористиме нашите позиции во случајот со добивање датум за членство , не дека нешто се очекуваше ама ај секогаш надеж постои и очекување...
И србија да е членка верувајте и они би ставиле вето и албанија исто , единствен спас за државаа е само да ја смени надворешната политика треба малце да проработат сите структури во МНР и еднаш више да се излезе со цврст и конкретен став околу сите прашања ...

Темата е отворена во 2009, и еве после ова што се случува деновиве може слободно да се тргне тоа "неформална", зашто поформална од ова здравје.

Очекувавме Франција да молчи

Очекувавме дека барем Франција ќе молчи, што значи да не застане отворено зад Грција, но не беше така. Со овие зборови дипломат од една земја-пријател на Македонија го опишува расположението во пресрет на денешниот состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ, каде што се очекува да се донесе заклучокот за Македонија.

- Нема единство за параграфот кој предвидува Македонија да добие одложен датум за преговори. Грција, по состанокот на амбасадорско ниво, отворено се заблагодари за поддршката од Бугарија и од Франција. Шпанија исто така беше воздржана. Грција се повикува на солидарноста на земјите-членки - објаснува овој дипломат.

http://www.dnevnik.mk/?ItemID=2EDD03164AFED14F999D81DD1D26A061

Greek-Bulgar.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom