Македонија - Долината на плачот и гробница на своите синови за ВМРО

• Креатор на темата Креатор на темата AlexandeR2012
  • Време на започнување Време на започнување
Прочитајте ја вистината за „ Кој го уби Рацин“
во темата за Кочо Рацин, и во кодошите од НОВ

Ликвидацијата на Кочо Рацин во 1943та и масакрот на 53јцата велешани-интелектуалци во 1945 година е рамно на геноцид; ликвидација на критичка мислечка маса во тоа време и осакатување на градот и нацијата со долгорочни последици. Во таков идентитеско унакажан амбиент „тури му го Тито“ пред името, додај му оловно-цинкова мирудија во центарот и угуши го колку можеш гемиџискиот темперамент на градот. „Перфектно“ злосторство.
Хмммммммммм. 53 велешки интелектуалци викаш. Провери само колку од "Интелектуалциве" се контрачетници, имаш и еден отворен кодош, човекот кој ги предал Мирче Ацев и Страшо Пинџур итн. За Доктор ПопЃорчев не би било во ред да спорам си го однесол човекот без кривица

za drugi ne znam , ama onoj krsto ivanov , 2 po red od tie osuden vo kumanovo, najmalko moze da se stavi vo nekoi zrtvi , se raboti za krsto konjuski, vojdoda vo vmro, do 2 ta svetska vojna, vo 1941 , gradonacalnik vo kumanovo, postaven od bugarskata vlast, po pojavata na partizanite se obiduva da oformi kontraceti za borba protiv partizanite, no bidejki ne uspeva da najde luge, vo kontracetite sobira Albanci od lipkovskiot region ,koi gi vodi vo poteri po patrizanite, borbite vo kumanovsko pomegu partizanite i kontracetite, vsusnost e borba p[omegu partizanite i Albanci predvodeni od krsto konjuski, taka da bas i ne se raboti za svetec, koj znae kakvi se zlostorsttva napravil tie godini toj i negovite konttracetnici - Albanci, za edno znam , ubistvo na 5-6 luge vo selo orasac , bidejki ne davale kontracetnicite da im gi zemat ovcite , sramota e eden takov covek da se stava vo nekoi zrtvi na jugoslovvenskiot teror, krsto kolku znam e obesen i mislam deka za svoite dela i preblago e kaznet , a sega treba da go zalime kako nekoja zrtva cii ideali bile nezavisna makedonija , ne e vo red seto toa

Крсто Лазаров Коњушки? На него мислиш.

Крсто Лазаров Коњушки? На него мислиш.
da
--- надополнето: 10 декември 2012 во 23:00 ---
da napomnam isto taka deka eden moj dedo kako cetnik na vmro zaginuva pod negova komanda , ubien od strana na gandarmite vo m.v. bislim , ama seto toa ne go opravduva toa na koja strana se stavil za vreme na 2-ta svetska vojna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom