Загрозена безбедност во Скопје - работат ли институциите?

• Креатор на темата Креатор на темата *LION*
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
сега боли кога го горат вашето знаме,а? сега знаете како ни беше во ноември
Ви рекле Шип тарски пички навивачите, а што не сте па се вреѓате? Бетер од Хиени сте кога сте во однос 10:1 сте јаки, 1:1 нигде ве нема први сте да провоцирате а кога ќе изедете ќутек одма кај ЉОБСЕ , ПолВолот, Оревот, и кај најче мајче плачите и се лигавите. Само ако Македонците се обединат и свестат, ни Грујо ни Бранко, ни тачи ни ахмети ни волови ни ореви нема да можат да ве спасат. Кога ќе и пукне филм на маса народ никој не може да ја контролира. Сега Македонците во кафез се затворени па провоцирате низ решетките, ама кога ќе се отвори кафезот има десет пати побесни да бидат од вообичаено е тогаш и чичко сем е прашање дали ќе може да ве спаси!
се ближи денот лаФе

Само ако Македонците се обединат и свестат, ни Грујо ни Бранко, ни тачи ни ахмети ни волови ни ореви нема да можат да ве спасат. Кога ќе и пукне филм на маса народ
Какво обединувње молим те едни групи хулигани има разлика од маса на народ, не викам дека навивачите албанци се ангели ;)

Ви рекле Шип тарски пички навивачите, а што не сте па се вреѓате? Бетер од Хиени сте кога сте во однос 10:1 сте јаки, 1:1 нигде ве нема први сте да провоцирате а кога ќе изедете ќутек одма кај ЉОБСЕ , ПолВолот, Оревот, и кај најче мајче плачите и се лигавите. Само ако Македонците се обединат и свестат, ни Грујо ни Бранко, ни тачи ни ахмети ни волови ни ореви нема да можат да ве спасат. Кога ќе и пукне филм на маса народ никој не може да ја контролира. Сега Македонците во кафез се затворени па провоцирате низ решетките, ама кога ќе се отвори кафезот има десет пати побесни да бидат од вообичаено е тогаш и чичко сем е прашање дали ќе може да ве спаси!
Тешко овој филм.Се што треба и што јас лично како граѓанин на Македонија барам е да се почитуваат и спроведуваат законите на РМ,неселективно и непристрасно,без разлика на вера и нација.Но,ако се продолжи со пасивноста на институциите,ако продолжи трендот на државата-за едни мајка за други маќеа тогаш секое сценарио е можно.Целата заспаност,наводна,кај Македонците се должи на тоа што нашите мајки и татковци не учат да бидеме добри личности,да ја почитуваме и сакаме државата,да ги почитуваме законите и институциите,никогаш не не учеле во себе да носиме нож и пиштол.И пак нашите мајки плачат на крај,зашто очигледно дека некој друг не е учен на такви вредности,за жал.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 21:20 ---
Какво обединувње молим те едни групи хулигани има разлика од маса на народ, не викам дека навивачите албанци се ангели ;)
Остај тоа,не дека нешто се возбудувам и палам на квазипатриотизам,но забораваш кога пред 10 и повеќе години разулавена маса влезе во сред собрание.Ако малку разбираш,на Македонецот му е дојдено преку к.р,верувам и вас исто.Или ќе престанат да не ебаваат или ќе се случат глупости.Трето нема.

Тие хулигани ти што ги нарекуваш, се единствените гласници да го изјават тоа што обичниот народ го мисли тие ''хулигани'' имаат повеќе кредибилитет и авторитет и подршка кај народот од Вмро и СДСМ заедно ! Тие "хулигани" не продаваат државни интереси за една фотеља повеќе! Тие ''хулигани'' се последната македонска надеж за македонско обединување. И повеќе им вервам нив отколку на повеќе од било која друга партија! И јас сум бил долги години навивач на една навивачка група, и многу добри знам кој се тие луѓе! Инаку за тоа колку моќни предвесници се навивачите на тоа што ќе се случува е фактот што на мечот Динамо Загреб- Црвена Звезда 90 година почна неофицијалниот распад на Југославија тоа беше искрата што го запали фитилот!

Какви филмови....

Порталб“: Македонци претепале Албанци во „двојка“, меѓу нив и 15-годишно девојче

Брутално претепани се тројца Албанци во скопската населба Ѓорче Петров, меѓу кои и едно 15-годишно девојче, јави порталот на албански јазик „Порталб“.
Тешкиот инцидент во Ѓорче Петров се случил по завршувањето на натпреварот Тетекс – Шкендија.
„Хулигани Македонци го прекинаа натпреварот и влегоа на терен, напаѓајќи ги тетовските фудбалери. По крајот на натпреварот, истите хулигани нападнале и брутално претепале тројца Албанци во автобусот бр. 2, од кои две постари лица и едно девојче од 15 години, воедно заканувајќи им се со ножеви“, пишува порталот.
Еден од повредените, Хаџи Муса, изјавил дека насилниците извадиле нож, во намера да го нападнат девојчето, но тој се спротиставил и ги спречил, по што и тој бил изложен на брутален напад.
- Бев со еден пријател и неговата внука, внатре во автобусот. Одеднаш почнаа да трчат сите тие, беа околу 300, удираа по автобусот и врескаа „За Албанци гасни комори“. Потоа влегоа во автобусот и извадија нож. Јас го одбранив девојчето, но потоа не претепаа. Да не беа полицајците Албанци, ќе бевме мртви - изјави Хаџи Муса, кој со своите двајца сопатници е упатен во болница.
Од полицијата тврдат дека сè уште немаат информации за инцидентот, иако според сведоците, во настанот интервенирале и полициски екипи.
http://www.plusinfo.mk/vest/70408/P..."4233214384215":"og.likes"}&action_ref_map=[]

Браво македонци со ова почнува КРАЈОТ на една приказна ;)

Не биди пиченце, биди маж еднаш барем во животот. Македонците трпеа скандирање ,,Етничка Албанија'', сега трпи и ти. А крајот, веруј, нема да дочекаш никаков крај со такво размислување, а знам на што алудираш...

Какви филмови....

Порталб“: Македонци претепале Албанци во „двојка“, меѓу нив и 15-годишно девојче

Брутално претепани се тројца Албанци во скопската населба Ѓорче Петров, меѓу кои и едно 15-годишно девојче, јави порталот на албански јазик „Порталб“.
Тешкиот инцидент во Ѓорче Петров се случил по завршувањето на натпреварот Тетекс – Шкендија.
„Хулигани Македонци го прекинаа натпреварот и влегоа на терен, напаѓајќи ги тетовските фудбалери. По крајот на натпреварот, истите хулигани нападнале и брутално претепале тројца Албанци во автобусот бр. 2, од кои две постари лица и едно девојче од 15 години, воедно заканувајќи им се со ножеви“, пишува порталот.
Еден од повредените, Хаџи Муса, изјавил дека насилниците извадиле нож, во намера да го нападнат девојчето, но тој се спротиставил и ги спречил, по што и тој бил изложен на брутален напад.
- Бев со еден пријател и неговата внука, внатре во автобусот. Одеднаш почнаа да трчат сите тие, беа околу 300, удираа по автобусот и врескаа „За Албанци гасни комори“. Потоа влегоа во автобусот и извадија нож. Јас го одбранив девојчето, но потоа не претепаа. Да не беа полицајците Албанци, ќе бевме мртви - изјави Хаџи Муса, кој со своите двајца сопатници е упатен во болница.
Од полицијата тврдат дека сè уште немаат информации за инцидентот, иако според сведоците, во настанот интервенирале и полициски екипи.
http://www.plusinfo.mk/vest/70408/Portalb-Makedonci-pretepale-Albanci-vo-dvojka-megju-niv-i-15-godishno-devojche?fb_action_ids=4233214384215&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={"4233214384215":374670399290897}&action_type_map={"4233214384215":"og.likes"}&action_ref_map=[]

aбе па да му ебам матер,дај не кур ми постирајте вакви невистини и срања во темава,немаше ништо денеска,ниту еден инцидент,нели гледате дека ќе умрат од мака душманите баш поради тоа што не направивме ниту еден инцидент за да ни залепат етикета СТОКА,НЕРАНИМАЈКОВЦИ,ХУЛИГАНИ,ТЕРОРИСТИ,а чекаа да направиме макар и најмал инцидент против мурија.Па поради тоа ќе шират вакви гомна како оваа “вест“

aбе па да му ебам матер,дај не кур ми постирајте вакви невистини и срања во темава,немаше ништо денеска,ниту еден инцидент,нели гледате дека ќе умрат од мака душманите баш поради тоа што не направивме ниту еден инцидент за да ни залепат етикета СТОКА,НЕРАНИМАЈКОВЦИ,ХУЛИГАНИ,ТЕРОРИСТИ,а чекаа да направиме макар и најмал инцидент против мурија.Па поради тоа ќе шират вакви гомна како оваа “вест“
300 души во автобус:pos:

дечко дај не се вознемирувај толку, олабави.

Јас пишав "филмови" горе, за тоа дека измислуваат и што сакам ќе постирам не се опуштај.

Видов што пиша,не сум слепец,ме нервирате сите со постирањето на вакви гомна коишто се тоталка небитни.
Нека пишуваат што сакаат,ти читај си,ама не постирај тука,не заслужуваат.

Мислиш тоа има везе со навивање тоа што се случувало денеска во Ѓорче бе патриоте да се влегува на терен да се напаѓат играчите да се пцуе на трибини да се пали знаме.................тоа ли е навивање :tapp:
П:С и не ми реплицирај нешто со навреда иако не знаш на друг начин сепак можеш само да читаш ;)
Учиме од вас,да не ја заборави утакмицата во ракомет во чаир кога жива глава спасија Охриѓани.Е сега ќутете и пушете.

^За мојот коментар со измислената случка сега видов дека усфари веќе го постирале тоа. Moја грешка што не проверив претходните страни.

Мислиш тоа има везе со навивање тоа што се случувало денеска во Ѓорче бе патриоте да се влегува на терен да се напаѓат играчите да се пцуе на трибини да се пали знаме.................тоа ли е навивање :tapp:
П:С и не ми реплицирај нешто со навреда иако не знаш на друг начин сепак можеш само да читаш ;)
Никогаш не се случиле вакви работи во Тетово. Страшно.

Никогаш не се случиле вакви работи во Тетово. Страшно.

Они си се примерни дечки, не се ко овие разјарениве и неваспитани хулигани Мачедонис(ака Комити) кои го влегувале у аутобус(нумер Ду) у Џорче Петроф цели 300 души и го малтретирале на Аљбанце .......... :tapp::facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom