Загрозена безбедност во Скопје - работат ли институциите?

• Креатор на темата Креатор на темата *LION*
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Mислам не ми е јасно како до сега таков националист како тебе не банираа од темава. Едно позитивно мислење не даде овдека од кога те читам. Прво, убијци на недолжни деца сте ( на 4 ненаоружани деца мозоците им ги растуривте ) , потоа " Мажишта во автобус, тепате деца и старци " , потоа силувате беспомошни и млади жени, се тепате кај што ќе ви текне не бирате ни место ни време , а исто мавате и без причина, па добро има ли нешто во вашата култура што можам да го наречам добро ? Дали во куранот ова го пишува , убиј ги недолжните деца, е*и која сакаш жена на улица и ич да не ти е гајле , тепај се по автобуси без повод и причина , мавај по деца и старци , шо ти е гајле , си го измавал исто како да не си го измавал, или дали во куранот пишува оди на школо со нож и кој ке стигнеш брцај , шо ти е гајле не е твое ... а ? Вие во верата бре не си верувате! Немате основна култура, немате бонтон, со еден збор кажано немате МОЗОК ! Што ќе ви е , и онака сте без образование 90% и за вас само нивата е спас, џамијата и кечето.
абре остај тоа кечето, ко 'само нивен' симбол да е. а и џамијата, прав муслиман е арен муслиман. а за нивата, ........ па додека не го вклучат мозокот и паметот што треба да го имаат... имаш право. само копач во рака.
а ако случајно згрешат и натепаат и убијат македонско дете на некој функционер или сл, тогаш има да се крене голема галама. така да оставени сме сами на себе да се чуваме и браниме. брколинда и нејзините сопартијци, коалициони партнери, а и опозиција се ШЉАМ.
а за да срушиме влада која е избрана од народот, ....... тоа се лекции кои сеуште не сме ги земале на предавањата и не сме ги научиле, за жал. иако си имаме мака со грците, таа лекција од нив треба да ја спроведеме 100%. а се почнува од синдикатите кои им го отвараат умот на општите маси, им дава сила и начини како да се постигне тоа што треба. како и да е, се движам низ разни луѓе, и сите, ама на сите им е скурчено, и се плашам дека нема на арно да не снајде. ...... а можда и ќе биде на арно, не сум толку моќен да предвидам. но сепак сум со сите добронамерни македонци. не давам да ми ја гази некој државата

Прегледај го приврзокот 54050

Мефаил - водачот на балистите од Кичевско
со неговото потомство и денес со исти памет,
за живот и со-живот, со тепање на малолетни деца по автобуси и улици во Скопје,до кога така...?
-------------------------------------
Мефаил Шеху Зајаси,најозогасениот балист од Кичевијата,бил ликвидиран во октомври 1945 година.Тој заедо со својата банда убици,од безбедносните сили на Македонија бил откриен во местото „Арап Кула“.

Недела, 09 Декември 2012 15:05

Рано изутринава пред скопската дискотека „Колосеум“ била нападната 24 годишна новинарка на порталот „Без пардон“, пренесува порталот „прес24“.

police240.jpg

Инцидентот се случил околу 3 часот изутрина, веднаш по концертот на македонскиот пејач Владо Јаневски. 24 годишната новинарка С.Ј. била нападната од засега непознато лице.

Челните луѓе на дискотеката велат дека безбедносните камери кои се наоѓаат внатре и надвор од дискотеката ќе можат да помогнат да се открие насилникот кој ја нападнал новинарката, пишува порталот.
Според „БезПардон“, новинарката службено присуствувала на концертот на Владо Јаневски.

Mислам не ми е јасно како до сега таков националист како тебе не банираа од темава. Едно позитивно мислење не даде овдека од кога те читам. Прво, убијци на недолжни деца сте ( на 4 ненаоружани деца мозоците им ги растуривте ) , потоа " Мажишта во автобус, тепате деца и старци " , потоа силувате беспомошни и млади жени, се тепате кај што ќе ви текне не бирате ни место ни време , а исто мавате и без причина, па добро има ли нешто во вашата култура што можам да го наречам добро ? Дали во куранот ова го пишува , убиј ги недолжните деца, е*и која сакаш жена на улица и ич да не ти е гајле , тепај се по автобуси без повод и причина , мавај по деца и старци , шо ти е гајле , си го измавал исто како да не си го измавал, или дали во куранот пишува оди на школо со нож и кој ке стигнеш брцај , шо ти е гајле не е твое ... а ? Вие во верата бре не си верувате! Немате основна култура, немате бонтон, со еден збор кажано немате МОЗОК ! Што ќе ви е , и онака сте без образование 90% и за вас само нивата е спас, џамијата и кечето.

ne sum nacionalist samo vistinata si ja kazuvam. vistina e deka ima takvi nasilnici no vo sekoj narod ima takvi. da se rabotese po Kuranot ili po Biblijata nemase da se slucuvaaat ovie sranja. Vistina e deka golem broj se neobrazovani toa e deka do pred nekolku godini ne smeele da ucaat na sopstven jazik.

ne sum nacionalist samo vistinata si ja kazuvam. vistina e deka ima takvi nasilnici no vo sekoj narod ima takvi. da se rabotese po Kuranot ili po Biblijata nemase da se slucuvaaat ovie sranja. Vistina e deka golem broj se neobrazovani toa e deka do pred nekolku godini ne smeele da ucaat na sopstven jazik.
:pos:каква врска сега има јазикот со необразованоста. подебилна изјава не сум чул одамна.
првиот дел ти е ок, но вториот дел .... едноставно сам се побива со првиот. нели вера се учи од родители и верски објект. тоа нема врска со школото.

:pos:каква врска сега има јазикот со необразованоста. подебилна изјава не сум чул одамна.
првиот дел ти е ок, но вториот дел .... едноставно сам се побива со првиот. нели вера се учи од родители и верски објект. тоа нема врска со школото.

prasaj go dedo ti zosto ne im pustil na albancive da ucaat albanski toj ke ti objasni kakva vrska ima jazikot.
Da se uci od roditelite, roditeli koi zivele vo komunizmot i nemaat pojma za islamot.
se nadevam deka ke se nadminaat ovie problemi.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 16:45 ---
ај прочитај се,можда сакаш да го смениш:confused:

toa e del od diskriminacija,
kako vtoro bea siromasni i bea prinudeni da rabotaat po ex-yu

prasaj go dedo ti zosto ne im pustil na albancive da ucaat albanski toj ke ti objasni kakva vrska ima jazikot.
Da se uci od roditelite, roditeli koi zivele vo komunizmot i nemaat pojma za islamot.
se nadevam deka ke se nadminaat ovie problemi.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 16:45 ---

toa e del od diskriminacija,
kako vtoro bea siromasni i bea prinudeni da rabotaat po ex-yu
баш поради дедо ми знам повеќе него што мислиш. стар чаирчанец. одма до лирија школото. ....... а во тоа школо на кој јазик се учело тогаш? значи се учело на мајчин јазик. а, ...... во една држава, се зборува на јазикот на државотворниот народ. така да секој кој живее во дадена држава, МОРА да го знае државотворниот јазик. јас сум учел српско-хрватски, и не гледам нешто проблем со тоа, пошто во ЈУ официјален јазик беше тој. иако, ...... знам дека во другите републики се учел и македонскиот, како дел од државотворноста на ЈУ. така да јазикот не бил проблем.
а за комунизмот и верата, ........ некако во ЈУ тоа не беше ко кај енвер. односно, беше вака, АКО си СКЈ тогаш вера НЕ. се друго било избор.
те молам гледам дека сакаш (и ок е тоа) да дискутираш цивилизирано, но сепак некои наци и сл теории остави ги на страна.

Богами е загрозена, не е сигурно во некои делови на Скопје да се движиш дури преку ден, а камоли преку ноќ или да се возиш во автобуси бидејќи се повеќе влагаат невоспитани без никаква култура.

Ќе речат многу нашиве се плашат.. Нашиве вакви нашиве такви.. 21 век сме.. секој сака мирен убав и среден живот.. Кој сака бе чоече да брца на млади години,да лежи по станици за глупости,да плаќа казни за глупости..

А кај нивната сорта е обратно.. Цел живот тепање, брцања,колења,неизживеаност.. Така се учени од дома така и живеат..

koj gi pocna ovie tepanja po avtobusi?
тепањата биле и пред 25 год, и ќе бидат. разликата е во тоа то тогаш прво немаше ножеви. се беше на фер тепачке, од 1:1, до најмногу, оние кои беа најмангупи до 3:1 никако нож, никако невини (иако и тогаш од време на време сакавте да вадите нож). и се знаеа сите што се тепаа по основ на населба или припадност. топаана, со ерци, после тоа к вода со автокоманда и сл. и тоа имало тепачки по 50:50 на сред плоштад. и после тоа ..... не е важно кој си, ако видиш полиција скокате во вардар заедно. тепачката ќе ја завршите друг пат.
а овие тепачки со ножеви ВИЕ ги почнавте. не знаете што значи фер тепачка.

тепањата биле и пред 25 год, и ќе бидат. разликата е во тоа то тогаш прво немаше ножеви. се беше на фер тепачке, од 1:1, до најмногу, оние кои беа најмангупи до 3:1 никако нож, никако невини (иако и тогаш од време на време сакавте да вадите нож). и се знаеа сите што се тепаа по основ на населба или припадност. топаана, со ерци, после тоа к вода со автокоманда и сл. и тоа имало тепачки по 50:50 на сред плоштад. и после тоа ..... не е важно кој си, ако видиш полиција скокате во вардар заедно. тепачката ќе ја завршите друг пат.
а овие тепачки со ножеви ВИЕ ги почнавте. не знаете што значи фер тепачка.

fer tepacka? opravduvas tepacki? znaci nie gi pocnavme so nozevi a vi ste najprvin gi pocnavte bez nozevi. kolku se sekavam prv slucaj bese srednoskolecot koi bese tepan minata godina vo avtobus koi izleze po vesti. ti sto go napale bile visokoobrazovani neli?
vo nerez minata godina vasite visokoobrazovani gi napadna starite lugje vo nivnite domovi. toa e se ok, samo ne e vo red ako se tepa nekoj vo bit pazar drugo e se ok

Сигурен си?
Ама...навистина?
На албански основно и средно отсекогаш се учеше.
Немавте универзитет.
Затоа... не треси глупости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom