Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

• Креатор на темата Креатор на темата WizKhalifa
  • Време на започнување Време на започнување

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Пак е генерализација. Фини девојки - срамежливи. Магистарски - интелегенција.

Прво, ако имаш магистарска не значи дека ти работи акалот. Таа диплома е ништо. Некој со незавршено средно може да е попаметен и поинтелегнтен од некој со факс.

Не ги мрази фините девојчиња. Ова све што го напиша е одраз на твојата фрустрација.
Јас изгледа погрешно се изразив што е волку лошо сфатен постот. Италикот е мењање на тема, нема да дискутирам сега за тоа.
И не ги мразам девојчињата таман работа, може лошо звучи, али тоа е тоа. Разликата е, што никој не ги вика нив фини и добри, туку срамежливи, и на сите им е јасно зошто не можат да фатат дечко.

Јас изгледа погрешно се изразив што е волку лошо сфатен постот. Италикот е мењање на тема, нема да дискутирам сега за тоа.
И не ги мразам девојчињата таман работа, може лошо звучи, али тоа е тоа. Разликата е, што никој не ги вика нив фини и добри, туку срамежливи, и на сите им е јасно зошто не можат да фатат дечко.

Тогаш е недоразбирање. Интернетот знае да го направи тоа.

Ок, така те разбирам. Само што не секоја фина девојка е срамежлива.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 14:56 ---
Neli Pandev ima 130 Aj kju, a nema sredno. PLus go sakaat zenite. Gi privkleue. Fuzbolj stajl.

Таков шо има шмек ќе знае и да се пробие во светов. People skills and a charm are a must for success.

Od кај знаеш дека фините и добрите ги викааат срамеливи и не фаќаат саглам дечковци?
Генерализираш.
Јас знам многу фини и добри и културни кои фатиле саглам дечковци. Без бенвиња или кешој. И со бенвиња и кешој. И ниту еден не бил ваков или онаков стајл. Туку саглам стајл.

Neli Pandev ima 130 Aj kju, a nema sredno. PLus go sakaat zenite. Gi privkleue. Fuzbolj stajl.

Настрана тоа што е успешен фудбалер - кај Пандев не знам што е толку привлечно?...Апсолутно ништо...

Таков шо има шмек ќе знае и да се пробие во светов. People skills and a charm are a must for success.

Настрана тоа што е успешен фудбалер - кај Пандев не знам што е толку привлечно?...Апсолутно ништо...

Ете гледаш пиша погоре Алмала дека шмек имал Пандев ваљда во дткањето е шмекот :)

Ете гледаш пиша погоре Алмала дека шмек имал Пандев ваљда во дткањето е шмекот :)
ајдеее вадење од контекст аххахаааа.....зборот ми беше луѓе со people skills ќе се пробијат во живот, макар и средно да немаат завршено.

Мое глледиште симптомот рането кутре емоционални закани,барањето да остане некоја личност само поради фактот декаа јас неа ја сакам, па преминувањето на плукање манијакално однесување,закани , омаловажувања ми се далеку од во ред.
Поента не можеш да бараш нешто коешто ти мислиш дека го заслужуваш,уствари ти можеш да бараш ама тешко дека ќе го добиеш,туку секогаш ќе го добиваш она што навистина го заслужуваш.
Си ја утнал поентата на мојот пост бе пријателе! Не е работата што бараш, туку што ти нудат.
Јас зборував за ситуација кога "ранетото кученце" е таа, кога ќе ти потроши 4 - 5 месеци и ќе ти плаче како е во врска од која сака да излезе, како сака да ти роди дете....како секој момент без тебе и е болка!
За на крај да ти забоде нож во грб....да стане оружје во рацете на човек што сака да те види уништен!
Јас затоа реков, секој има право да живее како што сака, но никој нема право да си игра со туѓите чувства.

Мрзе ме да менам тастатура, да кликам на мајмунчето да те тагирам, па те коментирам со три точки.

Не знам как се однесуват фините машки, оти никојпат неам одено со машко, ни па сакам да одам... :D:D:D:D
Да сам како Раџеш, не сам. Говорам количински нормално, некојпат и повеќе отколку нормалното, ама тава си е моја маана.

Ама тука се поставува прашањето,која е границата додека може да одам јас со мојто знаење и размислувајне, а да не си уништам шансите (за кисс кисс бенг бенг, и нешто посериозно), и да ме смета за арогантен, и самозаљубен сезнајко шо најчесто би се окарактеризирал како неспособен да прифате друго мислење? Или тава зависе од мома до мома, и секоја си има граници додека толерира такви работи?
Срамежливи моми има, исто как шо има срамежливи ергени. Тава не ги праа помалку интелегентни, или помалку привлечни. Едноставно ги праа тешко пристапни, и човек требе да нагаѓа как се осеќат.

Ама јас сакам фина мома. Јас сакам да не ми даде од прва, јас сакам да ја титрам, и почитувам. Јас нејќам да ме заебават и манипулират. И како да го постигнам тава, со мр најс гај, или суптилен сељак?

пс. У краш не сам бил никојпат, не знам какво е чувството :(:(
ппс. Види ми сликите у галеријата, и слободно коментирај колку сам грозен. ;)

Си ја утнал поентата на мојот пост бе пријателе! Не е работата што бараш, туку што ти нудат.
Јас зборував за ситуација кога "ранетото кученце" е таа, кога ќе ти потроши 4 - 5 месеци и ќе ти плаче како е во врска од која сака да излезе, како сака да ти роди дете....како секој момент без тебе и е болка!
За на крај да ти забоде нож во грб....да стане оружје во рацете на човек што сака да те види уништен!
Јас затоа реков, секој има право да живее како што сака, но никој нема право да си игра со туѓите чувства.
И ти поерува во тие пркиказни ?
Аман бе пријателе !

Се согласувам со делот дека има разлика во пристапот при ќарување за една ноќ(намена) и за врска...

Инаку навистина за делот со рационализација на процесот во право си, тешко би го разбрале, малтене на ниво на квантна физика е, а жените нАли не се по науката ;)...

Зошто да не навреди делот враќање кон пештерите :confused:? Јас одговорно тврдам дека и не сме се оддалечиле многу од нив, само сега имаме нови играчки - софистицирани гаџети наместо камени алатки со зашилен врв, ама основата останува, пак сме си истите животинки, па ако примарните нагони од прирамидата на Маслов ни се незадоволени, нема одење на погорните левели, ез симпл ез дет... :) Види во бронзено доба постоел и матријархатот кај одредени племиња, иако и тоа сега некои машки дејци се обидуваат да го оспорат, нејсе се гледа кој се чувствува позагрозен тука... Има една интересна серија, составена од повеќе книги, предисториска фикција со наслов - Децата на земјата http://en.wikipedia.org/wiki/Earth's_Children, јас на англиски ги имам читано првите 3 книги... Главната хероина е ловец и припитомувач на животни... Знам дека е фикција, ама ајде да размислиме малку... Кога мажите (како физички супериорни во однос на жените) тргнувале на лов на мамути да речеме, тие имале успех бидејќи напаѓале во група, со помош на примитивно изработени алатки за напад, ама со цел и стартегија, значи со употреба на мозокот го совладувале огромниот мамут, не со физичка сила... После толку векови и векови во кои жените се држат во неукост, неписменост, надвор од сите политички и општествени текови, денес нема студија која покажува дека интелектуално се инфериорни :)... Значи вашите доминантни гени, изложени на сите научни и технички достигнувања со илјадници години, не даваат подобар исход од нашите на прости домаќинки... Која иронија, не :icon_lol:???

Тука лежи одговорот, убедена сум дека да им се даделе услови и можности и жените би биле и ловци и креатори на предмети, ама фактите велат друго, право на глас им се дава на светско ниво почеток и средина на 20 век, во бивша Југославија 1946, Швајцарија 1971, значи нема ни 100 години кај повеќето земји, и затоа не, воопшто не ми е срам што предметите околу мене ги создале мажи напротив ни го должеле тоа како оние на кои знаењето им било дадено, не ускратено, и искрено, воопшто не се сметам за инфериорна интелектуално во однос на најголемиот дел од нивниве современи претставници, напротив обратно е ;)...

И за последната твоја порака упатена кон жените, знаеш дека во скечот е создадена од маж за маж, зошто да и‘ ја намалуваме убавината на првобитната намена :D?!

Многу ме нервира вака коа нема да се разбереме па треба да се објаснувам и оправдувам по втор пат.. -.-
Значи за тоа дека кога станува збор за освајање, односно создавање на таа врска, конекција на атракција важат истите правила и се манифестираат истите реакции од пред милион години, нема многу што да се збори, онака, очигледно е. Ти не си свесна дека кога си заведувана оддаваш, преку говорот на твоето тело, еден тон сигнали кои укажуваат на таа атракција. Тоа се несвесни реакции кои буквално ако се најде способен мажјак може да те заведува и да ти ги посочува во исто време, и пак да ги правиш :) Доказ за тоа дека кога е заведувањето во прашање сте останале у пештери е и афтоматската привлечност кон згодни, добро градени мажи. Значи останал генот што ве привлекува кон физички fit мажи, иако денес истите апсолутно немаат никакви предности во општеството, освен нали, таа.
Исто како што е нашата кон бујни гради и добри газлаци, што некогаш биле симбол за плодност а денес се релевантни чисто од естетски причини... Значи и ние не сме поарни тука :)
Сакам да кажам дека атракцијата не е избор. Не бираш ти кој ќе ти се свиѓа. И не е случајно што Трајче афтоматски иде у френдзоун иако на папир има подобри квалитети од дечко ти :)
Атракцијата е natures way of saying you'e ready for mating with the guy, а мозокот до тој закључок дошол преку преку длабински градени механизми. Затоа кога флертуваш, ти не размислуваш разумски "Ах, сега ја покажа оваа карактеристига, сега оваа, аха ова ми се свиѓа, ова не ми се свиѓа..", нема врска. Ти во моментот ништо не размислуваш, на ауто-пилот си, и сите тие калкулации, дали е мажјакот fit за тебе мозокот си ги прави сам. Сите останати разумски размисли, дали да се фатиш со него или штотијазнам, се закључоци до кои си дошла Одпосле, кога на само си седнала да правиш ретроспектива :) И затоа што ова е вака, и вашиот мирис.. вашата интуиција е далеку по силна и изразита од нашата, немате потреба разумски и рационално да ги разработувате овие феномени. Додека пак ние, затоа што сме неспособни, сме морале да ве проучуваме и да експериментираме божем сте lab-rats за да сфатиме what triggers to pull за да се воспостави таа врска на атракција. И воопшто не е рокет сајнс тоа пеер, многу е лесно и просто и логично, but then.. неспособни сме.

Што се однесува до цел твој муабет за мерење мадиња меѓу маж жена... Батали. Неам никаква намера сеа да се докажувам. Нема ни што да се докажува.
Статистики извади си и донеси си закључоци. И уз пат, што има ние па на вас нешто да ви дозволуваме? Да ве Оставаме? Нели сте подеднакво способни? Fight your way up.
Тоа дека се што гледаш околу тебе е креирано од маж не е предмет на дискусија, факт е.
Тастатурата на која пишуваш, мониторот кој го гледаш, софтверот на мониторот, па дури и кириличново писмо на кое пишуваме е креација на маж. Зошто е тоа така, можеме до утре да се нагодуваме.

И незнам зашто цел муабет ми се толкува како шовинистички. Фактите ли ве болат, шо ли е работава, незнам..
Ве сакам и ве почитувам, ве ценам, баш заради тоа што знам што да очекувам, а што да не очекувам од вас. Вашите способности и вашата улога тука е подеднакво битна како и нашата.
Не иста, но подеднакво битна.

Важи,нареден пат ќе побарам дозвола од тебе пред да постирам нешто.Оди сега измасирај му ги гениталиите на Суси и смири се.
Очекував посилен контра-удар од човек со "висок интелектуален-степен" како тебе,но се разочарав.:place:

Драги фини дечки, со сета почит кон вашата финоќа, ве прашувам од кај знаете дека баш заради тоа ве откачуваат девојките? Може за одредени девојки сте грди, или имате дискутабилни хигиенски навики, што нема врска со вашето однесување, или личите на оној Индиецот од Биг Бенг.
Најголема веројатност е да е третото.
Од мое искуство со фини момци можам да кажам дека кога искачаат со девојка секогаш имаат едно блажено расположение, ко мајка им да ги носи во Краш, што е малку језиво. Ондак толку внимателно прават муабет што делува socially awkward, и немаат став за ништо. Значи ова се цитати „Ја не можам да сфатам/не се согласувам, али во право си“ „Ќе одиме кај сакаш, битно е друштвото“ „Ќутам зошто уживам“ и сл. Д фак?
А ако е толку голем проблем ова, зашто не пробате да најдете фина девојка. Тоа се оние девојки кои не отвараат уста цела вечер, и кога ќе отворат одговараат со прости реченици во форма на пискаво цвичење. Зошто овие две категории не можат да се спојат е тема на која, вие фини момци, треба да размислувате.

Да да да! Апсолутно!
И сметам дека дискусијата ќе биде многу по бујна и корисна доколку прекинете да си го браните родот, туку почнете да го напаѓате нашиот :) Некој тука ќе се пронајде и ќе си ги увиди грешките што ги правел :) And we both benefit.
Ја искрено, од другарки вака што сум слушал муабети, како им се пуштале другари, иам дојдено до закључок дека генерално сме далеку по сакат и трул, неспособен род... Просто сум умирал од срам за некои ствари што ги праеле фаци што го ги знам...

Пак јас извинете.. ит бегинс.
Продолжив со мојата врска за која пред еден месец или неколку денови не се сеќавам се пожалив на форумов, добив неколку совети, а и секојдневно од поблиски ги добивам истите совети ама никако да добијам храброст да ги спроведам. Зошто е тоа така? Зошто продолжувам да чукам со главата в ѕид? Едно не ми е јасно, како можи зборови што таа ги кажува да ми вели дека јас сум ги кажал, како можи другите да се толку добри и фини, а јас да бидам оној лошиот, иако јас кон незе се однесувам како со принцеза. Во претходниот мој пост реков дека ги ставам нејзините потреби пред моите и погодете не престанав со тоа, продолжив како слеп, и сеуште продолжувам најверојатно чекам целосно да се разочарам. Да се однесувам идиотски со неа, како со ѓубре, можеби и подобро ќе биди, но неможам, а исто и да ја прекинам врската неможам, незнам зошто вака :S Секој ден ми поминува во нервоза, лек за тоа, само не таблети диазепам да ми препорачате :D туку објаснете ми зошто неможам ладно да се однесувам, како да ме боли к*рац за се. Поздрав и супер сте продолжете вака !
Нема што да ти објаснуваме ние, сам ќе си објасниш. :)
Со таквото твое однесување (нешто што колку и да сакаш не можиш да го смениш, па и 1 000 000 совети да слушниш), таа нема да ти се скара (било од немање причина, или не чуствува потреба бидејќи и одиш по газот), арно ама првиот момент ко че и излези прилика биди сигурен дека ќе те изневери.
Е сега, најголемата грешка ќе биди ако те фати на емоции и да одлучиш да и простиш. Така и даваш до знаење дека ако можиш да преминиш преку неверство, можиш да поминиш буквално преку се.
Нема да ти речам како повеќето, не ти треба, или скарај се. Баш напротив, мора да поминиш низ таа фаза, тоа искуство, за да си изналаизираш после кај си згрешил, и што треба да правиш да не ги повториш истите грешки. Се она што го кажа Сусаро е точно, ама ако не го почуствуваш на своја кожа, џабе ти е, неможиш да го примениш.
Че ти биди ебено тешко на почетокот, ама мораш да издржиш машки, ако сакаш во иднина да ги немаш тие проблеми.
Совети и теории можат да се кажат милион, ама дури не си почуствуваш на кожа, и дури не сватиш сам некој работи, нема да можиш да смениш нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom