аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.523
дечки ајде консултација со вас ако не е проблем. ми завршува у брзо време договорот со т мобајл и сакам да земам друг телефон. се мислев помеѓу HTC Desire C & Samsung Galaxy SIII mini.
прво перформансите на телефоните - ги споредив 2та телефона гледам дека самсунгот во повеќе работи е подобар
1. димензиите се поголеми за разлика од HTC
107.2 x 60.6 x 12.3 mm (4.22 x 2.39 x 0.48 in)
121.6 x 63 x 9.9 mm (4.79 x 2.48 x 0.39 in)
2. екранот е за пола инч поголем од HTC
320 x 480 pixels, 3.5 inches (~165 ppi pixel density)
480 x 800 pixels, 4.0 inches (~233 ppi pixel density)
3. рамот е дупло поголем и внатрешната меморија се со дупло поголем капацитет
4 GB storage, 512 MB RAM
8/16 GB, 1 GB RAM
4.самсунгот има секундарна камера HTC то ја нема воопшто
5. според гсм арена HTC највеќе може да се апдејтира до 4.0 андроид - 4.1 веќе не е подржан а кај самсунгот фабрички доаѓа со 4.1 андроид
Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich), not upgradable to v4.1
Android OS, v4.1 (Jelly Bean)
6. процесорот му е скоро дупло појак за разлика од HTC
600 MHz Cortex-A5
1 GHz dual-core Cortex-A9
неможам да проценам како е со камерата па би ве замолил ако некој има искуство со овие телефони нека сподели некоја информација.
Друго - разликата во телефоните ми е 5 000 денари според таа тарифа што сакам да ја земам - моментално сум на фемили конфорт на т мобајл и месечна сметка ми е 1200 за 4 броја односно по 300 денари за број и ништо повеќе - значи нит интернет имам нит бесплатни минути ни нешто друго.
ги гледав и тарифните модели што ги имаат ВИП и т мобајл - гледам дека и тука има некоја разлика но сепак минимална е.
според т мобајл ако го продолжам договорот на фемили конфорт ( или фемили М ) го добивам следново:
800 минути бесплатни разговори према т мобајл 800 во семејството пораки не ме интересираат + 200 минути према други мрежи бесплатно и 5.4 денари за една минута разговор
според ВИП ако склучам договор го добивам следново
500 денара месечна претплата 1000 минути према вип и 200 према другите мрежи и цена од 5,9 денара за минута
во овие пакети ко што ги гледам јас ни кај т мобајл ни кај вип не видов дека имаат вклучено интернет за париве - али што е тоа е.
во ВИП самсумгот ако сакам да го земам ме кошта 14 500 со тарифен модел FREE M како што кажав погоре
во Т мобајл ме кошта 500 денара само поскапо односно 15 000
што мисите според вас - кај е подобро да го скучам договорот земајки ги во предвид СИТЕ околности за операторите и што телефон да земам? - HTC или Самсунгот?
п.с ме буни една работа - гледам у т мобајл имаат некој си нов тарифен модел ПРОМО 500 - и ми изгледа интересно - слична е со понудата на ВИП М а цената за телефонот ми доаѓа 11 000 односно за некои си 4 000ки поевтин
еве ја промо 500 понудата што ја даваат т мобајл.
и што е најинтересно видете што пишува за промо пакетот
Не пропуштајте ја оваа неповторлива понуда – земете новогодишен пакет сега, а користете ги поволностите секогаш!
Цените се со вклучен ДДВ. Тарифниот интервал е 1 минута.
По надминување на 3GB брзината на мобилниот интернет се амалува на 64/64 Kbps, но не се доплаќа.
Цената на SMS порака е 5,9 денари, цената за интернет за Промо 299 е 15 ден./MB.
ММС порака чини 15 ден. , а ММS кон меѓународни зони 41,3
дали ова значи дека ако го склучам договорот на 2 години дека јас ке имам 2 години бесплатен интернет без да доплаќам??? - ако е ова точно онда највеќе ми одговара оваа понуда...
прво перформансите на телефоните - ги споредив 2та телефона гледам дека самсунгот во повеќе работи е подобар
1. димензиите се поголеми за разлика од HTC
107.2 x 60.6 x 12.3 mm (4.22 x 2.39 x 0.48 in)
121.6 x 63 x 9.9 mm (4.79 x 2.48 x 0.39 in)
2. екранот е за пола инч поголем од HTC
320 x 480 pixels, 3.5 inches (~165 ppi pixel density)
480 x 800 pixels, 4.0 inches (~233 ppi pixel density)
3. рамот е дупло поголем и внатрешната меморија се со дупло поголем капацитет
4 GB storage, 512 MB RAM
8/16 GB, 1 GB RAM
4.самсунгот има секундарна камера HTC то ја нема воопшто
5. според гсм арена HTC највеќе може да се апдејтира до 4.0 андроид - 4.1 веќе не е подржан а кај самсунгот фабрички доаѓа со 4.1 андроид
Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich), not upgradable to v4.1
Android OS, v4.1 (Jelly Bean)
6. процесорот му е скоро дупло појак за разлика од HTC
600 MHz Cortex-A5
1 GHz dual-core Cortex-A9
неможам да проценам како е со камерата па би ве замолил ако некој има искуство со овие телефони нека сподели некоја информација.
Друго - разликата во телефоните ми е 5 000 денари според таа тарифа што сакам да ја земам - моментално сум на фемили конфорт на т мобајл и месечна сметка ми е 1200 за 4 броја односно по 300 денари за број и ништо повеќе - значи нит интернет имам нит бесплатни минути ни нешто друго.
ги гледав и тарифните модели што ги имаат ВИП и т мобајл - гледам дека и тука има некоја разлика но сепак минимална е.
според т мобајл ако го продолжам договорот на фемили конфорт ( или фемили М ) го добивам следново:

800 минути бесплатни разговори према т мобајл 800 во семејството пораки не ме интересираат + 200 минути према други мрежи бесплатно и 5.4 денари за една минута разговор
според ВИП ако склучам договор го добивам следново

500 денара месечна претплата 1000 минути према вип и 200 према другите мрежи и цена од 5,9 денара за минута
во овие пакети ко што ги гледам јас ни кај т мобајл ни кај вип не видов дека имаат вклучено интернет за париве - али што е тоа е.
во ВИП самсумгот ако сакам да го земам ме кошта 14 500 со тарифен модел FREE M како што кажав погоре
во Т мобајл ме кошта 500 денара само поскапо односно 15 000
што мисите според вас - кај е подобро да го скучам договорот земајки ги во предвид СИТЕ околности за операторите и што телефон да земам? - HTC или Самсунгот?
п.с ме буни една работа - гледам у т мобајл имаат некој си нов тарифен модел ПРОМО 500 - и ми изгледа интересно - слична е со понудата на ВИП М а цената за телефонот ми доаѓа 11 000 односно за некои си 4 000ки поевтин
еве ја промо 500 понудата што ја даваат т мобајл.

и што е најинтересно видете што пишува за промо пакетот
Не пропуштајте ја оваа неповторлива понуда – земете новогодишен пакет сега, а користете ги поволностите секогаш!
Цените се со вклучен ДДВ. Тарифниот интервал е 1 минута.
По надминување на 3GB брзината на мобилниот интернет се амалува на 64/64 Kbps, но не се доплаќа.
Цената на SMS порака е 5,9 денари, цената за интернет за Промо 299 е 15 ден./MB.
ММС порака чини 15 ден. , а ММS кон меѓународни зони 41,3
дали ова значи дека ако го склучам договорот на 2 години дека јас ке имам 2 години бесплатен интернет без да доплаќам??? - ако е ова точно онда највеќе ми одговара оваа понуда...