Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Како што кажав, таква физиономија имаат албанците..........

Сум го Читал КООН познатиот антрополог што вели за албанците............

Но еве во моето семејство дури 70% се со зелени очи 20% се со кафеави и 10% сини.....
И сите машките особено сме огромни........
Би сакал дури и слика да постирам на сите деца во моето пошироко семејство и да видите како практично сите имаат златна коса, и мнозината имаа зелени очи........
Е, сега сте ептен сомнителни...
Најискрено.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Можеби,а 90 посто што ги гледам на Битпазар се пола луѓе,слаби,со некоја потпросечна висина,за цртите на лицето да не почнам да пишувам,црномањасти воглавно.
Ма немој, искрено истражување си направил, секоја чест....

Излези и гледај кон албанските села, особено тие од куман-липковскиот регион, и ќе видиш.........
Низ ушилишта најдобро може да дознаеш........
--- надополнето: 7 декември 2012 во 22:42 ---
Е, сега сте ептен сомнителни...
Најискрено.
зш?

M

Muranyi

Гостин
Може да го видам тој факт???

Еве јас тврдам дека сме мнозинство: зелени очи, темна плава коса, висок 1.80м
И ќе ти најдам странски антрополог........
Во квазилитература не верувам.Џабе шириш дезинформации и биди си искрен.До толку сте уочливи и упадливи во изгледот,што секој може да ве распознае без збор да зуцнете.И меѓу вас се распознавате,милион пати сум бил сведок како Албанец што не се познава со друг Албанец му се обраќа на албански во рандом ситуација.Тоа на Македонците не им се случува.
--- надополнето: 7 декември 2012 во 22:45 ---
Ма немој, искрено истражување си направил, секоја чест....

Излези и гледај кон албанските села, особено тие од куман-липковскиот регион, и ќе видиш.........
Низ ушилишта најдобро може да дознаеш........
Јас живеам каде што Албанците се мнозинство,сум се дружел порано со Албанци,сум имал контакти со нив.Не измислувам ништо и не истражувам,само констатирам.10 од 10 ве распознавам по изглед,дури и да сте плави,високи и слично.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Но еве во моето семејство дури 70% се со зелени очи 20% се со кафеави и 10% сини.....
Би сакал дури и слика да постирам на сите деца во моето пошироко семејство и да видите како практично сите имаат златна коса, и мнозината имаа зелени очи........
Ок де. Не велам дека не си таков и ти и твојата фамилија.

Само ти каќувам дека е тоа физиономијата на Античките МАкедонци.

Се е тука мешавина на Балканов. Којзнае каков ген влечеш. Можеби и не си Албанец.

Нели доволно е неколку генерации наназад, една твоја прабаба да влегла у брак со Алабенц муслиман и оттогаш наваму потомството да се Албанци, а да носи сосема друг ген.

Уствари небитен е сиот овој муабет.

Потребни се идеи, налик твојата од пред некој ден, заедничка дружба, да се отстранат разликите за во иднина.

Ќе го цитирам Френклин Делано РУзвелт на отварањето на Зимските Олимписки Игри во Скво Вали 1936 година:

"Тешко на оној народ кој се врти назад кон своето минато, а не прави ништо за својата иднина."

50 години после ова аизјава САД стануваат најмоќна земја во светот, без никакво минато.

50 ина година од тогаш ние на Балканов одиме само удоле.

ПА сеа види ти, шо е поарно.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Во квазилитература не верувам.Џабе шириш дезинформации и биди си искрен.До толку сте уочливи и упадливи во изгледот,што секој може да ве распознае без збор да зуцнете.И меѓу вас се распознавате,милион пати сум бил сведок како Албанец што не се познава со друг Албанец му се обраќа на албански во рандом ситуација.Тоа на Македонците не им се случува.
јјас го кажувам моето мислење и став, и сега дали верувате?
знам дека не верувате, и не мора........

M

Muranyi

Гостин
јјас го кажувам моето мислење и став, и сега дали верувате?
знам дека не верувате, и не мора........
Секако,секој со своето.Јас ти кажувам дека констатирам тоа што го гледам,не велам ништо воа сте тоа сте.Ако сакаш и Марсовец пиши се,тоа е твое основно право,мене ми е сеедно.Само не те разбирам,глумиш космополит а вадиш тешки националистички муабети од ракав,кажуваш кој бил латинизиран Албанец и слично.Секој е тоа што се декларира дека е и тоа мора да се почитува,генетика,историја,се е тоа илузија,национализам и сосема неважно.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ок де. Не велам дека не си таков и ти и твојата фамилија.

Само ти каќувам дека е тоа физиономијата на Античките МАкедонци.

Се е тука мешавина на Балканов. Којзнае каков ген влечеш. Можеби и не си Албанец.

Нели доволно е неколку генерации наназад, една твоја прабаба да влегла у брак со Алабенц муслиман и оттогаш наваму потомството да се Албанци, а да носи сосема друг ген.

Уствари небитен е сиот овој муабет.

Потребни се идеи, налик твојата од пред некој ден, заедничка дружба, да се отстранат разликите за во иднина.

Ќе го цитирам Френклин Делано РУзвелт на отварањето на Зимските Олимписки Игри во Скво Вали 1936 година:

"Тешко на оној народ кој се врти назад кон своето минато, а не прави ништо за својата иднина."

50 години после ова аизјава САД стануваат најмоќна земја во светот, без никакво минато.

50 ина година од тогаш ние на Балканов одиме само удоле.

ПА сеа види ти, шо е поарно.

Да де, мислам дека има една институција како комитет на меѓуетнички односи која има срамен буџет, зошто да нема и министерство, навистина ни треба барем два мандати да ја има како министерство за меѓуетнички односи, која со својот буџет би организирало разни манифестации....
Училиштата кои се поделија по етничка линија пак да се обединат, државата комплетно или делумно да финансира заеднички ескурзии, заеднички семинари........
на тој начин ќе има дружење и зошто да не и да се појави феноменот на меѓусебни бракови.........
Ако младината и децата не ги тренираме на соживот, џабе што ние воопшто се трудиме себеси да се тренираме и подобруваме, се плашам дека ја запоставуаваат овој процез затоа што заклучиле дека не е потребно.....
Има разни начини како да се решат проблемите, но кога проблемите не сакаат да се решат, тогаш имаме поголем проблем..........сведоци сме како си поигруваат со нас само заради моќта да ја задржуваат..........јас лично верувам дека ако не би биле моќниците низ историјата да потикнат на конфликти и војни, никогаш не би имало омраза меѓу луѓето.......историски гледано сите војни почнале исклучиво некои да добијат моќ.........
А масата е само не знам што да кажам, овци најверојатно........
Спорот или конфликтот на иднината најверојатно ќе биде меѓу богатите и сиромашните, со оглед на тоа дека обичниот човек, сиромавиот секој ден е по интелигентен во однос од порано, затоа мора некој ден да пукне........
--- надополнето: 7 декември 2012 во 23:06 ---
Секако,секој со своето.Јас ти кажувам дека констатирам тоа што го гледам,не велам ништо воа сте тоа сте.Ако сакаш и Марсовец пиши се,тоа е твое основно право,мене ми е сеедно.Само не те разбирам,глумиш космополит а вадиш тешки националистички муабети од ракав,кажуваш кој бил латинизиран Албанец и слично.Секој е тоа што се декларира дека е и тоа мора да се почитува,генетика,историја,се е тоа илузија,национализам и сосема неважно.
Стварно не знам дали сум космополит, но се што пишувам тоа и го мислам......

Ме изнервира влавот, затоа се спуштив на негово ниво...........

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Genti. напиша:
kako so ne smeete i vo drugite drzavi nadvor od Albanija , ste nasle pa digajte glava uste nekoj den .
.​
ај појасни малку околу ова жити леб:)

Pojasneto e toa .
Vllasite se problem vo AL , Vllasite se denesnite grci vo AL koi insistiraat podelba na Albanaija so pomos od grckata drzava .
Pa sto se Vllasite , Grci ili Vllasi ?
ама појасни го она во црвеното, што уште некој ден, вол ќе се отели?:)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

Ти си дел од изгубената раса на Хитлер ............ ти си Аријан .............. секоја чест ............. а Аријаните/Ариевците потекнуваат од Ацета-Македонски ............. :pos: :pos:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ти си дел од изгубената раса на Хитлер ............ ти си Аријан .............. секоја чест ............. а Аријаните/Ариевците потекнуваат од Ацета-Македонски ............. :pos: :pos:
не се зеабавам, не велам дека албанците се чиста раса, далеку од тоа, барем во балканот е невозможно........

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
не се зеабавам, не велам дека албанците се чиста раса, далеку од тоа, барем во балканот е невозможно........
Правите Балканци не се плави, на Балканот се плави т.е. со светли очи, светла коса и доста бел тен... се само оние кои имаат во потекло некаква Словенска или Германска жичка остатокот е се кафеаво/црно т.е. со темни очи, темна коса и не толку бел тен !

Б.Т.В. Белата раса е составена од неколку типови Нордијци, Динариди/Алпиниди, Медитиди/Медитеранци, Арменоиди и.т.н. и мнозинството во белата раса се лица со кафени очи и кафена коса, плавушите(тука мислам и на машки и на женски) се малцинство кое е во изчезнување(најозбилно) ............ а и белата раса не ја сочинуваат само Европејците и лицата кои живеат на други континенти(преку океан) а кои водат потекло од Европа ......... бела раса т.е. Кавказоиди се и Семитските народи(Арапи и Евреи), Персиските народи, како и Турските народи кои живеат западно од планината Урал и западно од Каспиското море ! ;)

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
"Albancite , svetski poznati kako simbol ne belata rasa,
kako star domacin na severozapadniot del na grckiot ostrov"
Pisuva istoricarot :Von Johann Georg Kohl
Godina :1868

--- надополнето: 8 декември 2012 во 22:12 ---
Albancite se od odlicna rasa , od najstarite i najcistite , potomci na ilirite i epirotite

Pisuva :

Lieutenant-colonel James Baker
London, New York [etc.] Cassell, Petter & Galpin, godina 1877

--- надополнето: 8 декември 2012 во 22:15 ---
Ke ne napraivte poleka Afrikanci :icon_lol:
kako ovoj so go hranat so kiselina doma http://forum.kajgana.com/threads/Добродојдовте-во-Албанија-Не-сепак-во-Северен-Епир.65039/page-21#post-5515403
postira Makedonec a cilja deka e Albanec .:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom