NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
igraa so gospod so se vika...trojkata denes gi sakase....miami katastrofa ni sut idese ni niso....ali dobro ke im dojdat ovie dva porazi taman da se osvestat malku za da pocnat da grizaat pak...a new york prvo kolo ispagjaat od play off klasika

Мајами лани цела сезона ја изгураа вака, со надчовечките партии на Леброн. Тек у плејофот ја стегнаа одбраната и се разиграа другите играчи, нормално, тогаш беше и најпотребно. Вејд и Бошкосаурусот имаа прилично слаби партии низ цела ланска сезона. Сепак сезонава во Ален и Луис добија одлични замени кои и те како ќе им бидат корисни.

Друго, лани истокот беше послаб, сега тука се двата њујоршки тима како главни конкуренти (во регуларна сезона, во плеј-оф мислам дека ќе „рикнат“, особено Бруклин) па Фили и Индијана кои сезонава сеуште ја играат без нивните главни ѕвезди, Бајнам и Гренџер. Во иста ситуација е Чикаго без Роуз, а тука се и Бостон кои никогаш немоеш да ги отпишеш.

Се на се, Мајами ќе има многу потешка борба за конференциски шампион од лани.

Лани Мајами два пати се враќаше од негатива против Пејсерси од 2-1 и против Селтикси од 3-2... очекуваш потешко од то да биди годинава?

Не ги отпишувајте и моите булси оваа година :)
Во никој случај тоа...Роуз кога ќе се врати се сосема друга екипа
Добро би било Ниски - Булси финале како на времето со Јуинг-Џордан

Во никој случај тоа...Роуз кога ќе се врати се сосема друга екипа
Добро би било Ниски - Булси финале како на времето со Јуинг-Џордан
Јасно е дека булс оваа година имаат помалку смешен ростер и не можат да се надеваат на голем резултат, но движечка сила може да биди добрата перимитерска и low post одбрана и фастбрејк поени предводени од роуз, така да можат да изненадат иако засега не изгледаат како сериозни претенденти за титула.

Јасно е дека булс оваа година имаат помалку смешен ростер и не можат да се надеваат на голем резултат, но движечка сила може да биди добрата перимитерска и low post одбрана и фастбрејк поени предводени од роуз, така да можат да изненадат иако засега не изгледаат како сериозни претенденти за титула.

Chikago se otpisani...fakt...u sezonata koa bese MVP rose ne napraia niso...a ne pa sea...klasika tim sto igra odlicno preku cela sezona ali u play off....ne stimaat stvarite..

Тери имаше ужасен шут, добар меч за Грин. АМА, промашени положувања од 15 сантима на Гарнет и Пирс подоцна, промашен ЦЕЛ обрач на Ли при обид за три, и Рондо се лизна во финишот на продолженијата. Иако беше исклучен Холидеј, не успеаја да скинат победа. Лејкерси очекував да загубат, добро само 6 стасале на крај.

Торонто ноќеска играле ли одбрана бре??:eek:

Се опушти Оклахома пред крајот, иначе 15 разлика ќе беше.
Вестбрук во прво полувреме што фрли погоди. Не изигра баш најдобро Оклахома, ама беше доволно за победа против сегашниов Лејкерс.
#ThunderUp!

javale1.gif

Javale strikes once again:pos:

me iznenadija lakers ej se drzea dobro...mislev 30 razlika ke izgubat...
На Лејкерс очајно му треба плејмејкер, т.е. Неш. Духон не е first team материјал, како замена е добар но за стартер и предводник на екипата никако. Вчера Вестбрук како мало дете го проаѓаше, дури жал ми паѓаше на одредени моменти. Исто така треба да се реши ситуацијата со Гасол, дали ќе остане или ќе си замине, и ако си замине која ќе биде неговата замена, и тоа е многу битно. Се на се воопшто не сум изненаден од поразот вчера, ОКС беа во налет и имаа 6 победи во серија, згора на тоа на домашен терен играа. Сакам да се склопи тимов, да се вратат Неш и Гасол па подоцна да се изјаснам за можностите на овој Лејкерс, бидејќи вака не може човек да изнесе заклучок, апла се десеткувани.
И како што прочитав на нетов, можни се трејдови со Торонто, Минесота, Атланта. Ако не дај Боже го донесат Барњани во Лејкерс, го фаќам првиот авион за Лос Анџелес и ќе му ебам се живо и диво на Џери Бас. Од Барњани поглуп играч не постои на светов. А пак трејдот со Минесота и те како ми се допаѓа, се спомнува Лав за Гасол плус уште некој играч беше не ми текнува али не е ни битно, битен е Кевин Лав. Само мое мислење е дека тој трејд нема да се случи бидејќи Д’Антони форсира ран енд ган кошарка а такви четвроки во лигата се Џош Смит, Амари Стадемаер, па тука би го ставил и Барњани само што мене страшно ме нервира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom