vi blagodaram na site za odgovorite. inace jas sum zaclenet vo eden bugarski forum kako sto rekov
www.diecastcarsbg.com i mislam deka se odlicni i so informacii i so modeli i koliekcii za koi moze samo da se sonuvaa imaat zbirki sekoj mesec i organiziraat se i sesto vo vrska so hobito. jas bidejki ucev vo sofija i se zapoznav so mnogu od niv nobaram nesto slicno tuka kaj nas i gledam deka e zalosno sto ne postoi i ne veruvam deka sme tolku mal broj na kolekcioneri. kolekcijata 90 % mi e poracvana od ebay i od germanskite sajtovi koi veruvam gi znaete modelissimo.de i modelcarworld za kade sto mozeme da se sobirame i da pravime grupna poracka i site po nekoe evro da ja delime dostavata namesto da plakame sam po sam. jas letoto bev vo renoviranje po doma i sega duri dojde vreme da sredvam kolekcijata koja ja imav skladirano mnogu dobro i sigurno bidejki mi znaci mnogu i imam vredni modeli.koga ke e izlozena ke ja slikam i ke vi ja pokazam so zadovolstvo. ke vi dadam link od modeli koi sum gi klaval na forumot mozete da gi razgledate a ke prodolzam da klavam sliki i tuka. gledam deka poketo kolekcionirate 1:18 od koi jas imam samo 6 modeli koi najpoveke mi ostavija vpecatok i sum im se voshituval na vistinski koli pa zatoa gi imam, imam 12-13 modeli 1:24 so koi go zapocnav kolekcioniranjeto no potoa sogledav deka tie ne se vistinskiot razmer koj sakam da go kolekcioniram i odluciv da kolekcioniram 1:43 od koi imam preku 400 modeli i toa od site najpoznati brendovi kako minichamps, schuco, revel, autoart, herpa, cararama, ixo, altaya i so li ne se so mi padnalo vo oci po forumi i sajtovi.
eve link so moite najnovi pridobivki vo kolekcijata
gjupce_bt sum jas
http://diecastcarsbg.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=11881
se nadevam na druzenje i razmena na mnogu iskustva i mislenja vo vrska so hobito.